Почетна / Фудбал / Велика петорка

Премијер лига за преносе у Британији добила преко пет милијарди евра

Енглеска Премијер лига објавила је да је продала пет од седам пакета за права на преносе у сезонама од 2019. до 2022, а да ће телевизије БиТи спорт и Скај за права заједно платити 4,5 милијарде фунти (5,06 милијарди евра), пренео је Би-Би-Си
ФОТО: Твитер

Скај спортс је купио права на преносе 128 утакмица док је БТ спорт досад купио 32 утакмице.

Веома смо задовољни јер БТ и Скај и даље виде Премијер лигу и наше клубове као важан део њихове понуде. Обе телевизије су фантастични партнери за Премијер лигу и показали су се у омогућавању навијачима широм наше земље да прате такмичење у висококвалитетном и иновативном програму – рекао је извршни директор лиге Ричард Скадамор.

Према његовим речима, то што је „таква инвестиција постигнута без два преостала пакета је доказ да клубови пружају одлично фудбалско такмичење”.

Преостала два пакета ће бити продата најбољем понуђачу, а не зна се да ли ће БТ и Скај конкурисати.

Као могући ривали за те пакете се помињу Амазон, Фејсбук, Нетфликс и Твитер, а међу онима који предвиђају њихов улазак на тржиште је и спортски директор Манчестер Јунајтеда Ед Вудворд.

Амазон је већ купио права на преносе Отвореног првенства САД у тенису на територији Велике Британије, као и права на неке АТП турнире. Фејсбук је у јуну преносио финалну утакмицу другог по значају светског такмичења у крикету а сарађује с Фокс спортом на стримовању утакмица фудбалске Лиге шампиона.

Претходни уговор о правима за пренос Премијер лиге, који је почео у сезони 2015-16 а завршава се 2019, био је вредан 5,14 милијарди фунти.

Нови уговор обухвата 200 преноса уживо по сезони, док је у претходном уговору тај број био 168.

Права за преносе у иностранству се продају одвојено по регионима, а очекује се да ће зарада премашити три милијарде фунти, колико је добијено прошлог пута.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.