Почетна / Фудбал / Велика петорка

Лајпциг бољи од шампиона Бајерна, Бацуаи петом за минималац Дортмунда, Келн више није последњи

Дортмунд је славио минималан, али веома вредан тријумф у дуелу против Хавонера, којим су наставили потеру за пласманом у Лигу шампиона
ФОТО: Бета/АП

Какво појачање је добио Дортмунд. Иако је Челзи муку мучио са нападачима, олако се одрекао Белгијанца Мичу Батшуаија, који игра одлично у дресу Милионера.

Управо је он довео Дортмунд у вођство против Хановера у 24. минут, кад је после центаршута Шурлеа петом постигао погодак. Испоставило се да је то био пресудан моменат меча.

Фудбалери Келна победили су данас на свом терену Бајер из Леверкузена са 2:0, у утакмици 27. кола Бундеслиге и попели се на претпоследње место на табели.

Келн је повео у деветом минуту голом Јује Осака, а победу је обезбедио Сајмон Цолер у 69. минуту.

Келн је остварио тек пету победу у првенству, претпоследњи је на табели са 20 бодова.

Фудбалери Лајпцига победили су на свом терену Бајерн из Минхена са 2:1, у утакмици 27. кола Бундеслиге, и нанели му тако тек трећи пораз у сезони.

Шампион Немачке повео је у 12. минуту голом Сандра Вагнера, а изједначио је Наби Кеита у 35. минуту. Прву победу Лајпцигу над Бајерном у историји Бундеслиге донео је Тимо Вернер голом у 53. минуту.

Бајерн је први на табели са 66 бодова и титулу би могао да одбрани у наредној утакмици, у великом дербију против Борусије из Дортмунда.

Семафор 27. кола Бундеслиге:
Недеља:
Борусија Дортмунд – Хановер 1:0 (Батшуаји 24)
Келн – Бајер Леверкузен 2:0 (Осако 9, Цолер 69)
Лајпциг – Бајерн 2:1 (Кеита 37, Вернер 56 - Вагнер 12)
Петак:
Фрајбург – Штутгарт 1:2 (Петерсен 53 – Гомез 4, 75)
Субота:
Борусија Менхенгладбах – Хофенхајм 3:3 (Дрмић 33, Штиндл 72, Гинтер 90 – Хубнер 13, Крамарић 58, Грилич 73)
Хамбургер – Херта 1:2 (Сантос 25 – Лазаро 56, Калу 63)
Аугзбург – Вердер 1:3 (Кедира 63 – Белфодил 5, 40, Крусе 82)
Ајнтрахт – Мајнц 3:0 (Боатенг 6, Јовић 23, Ребић 41)
Волфзбург – Шалке 0:1 (Кноче 86. аутогол)

 
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.