Почетна / Фудбал / Велика петорка

Лудница у Фиренци, велики преокрет Лација, Наполи ближе Јувентусу

Сјајни мечеви виђени су у 33. колу Серије А, а велике преокрете начинили су Лацио и Наполи
ФОТО: Бета/АП

Лацио је био на прагу пораза у Фиренци, али је на крају освојио сва три бода, која су их оставила на позицији за Лигу шампиона.

Никола Миленковић (Фиорентина) и Сергеј Милинковић-Савић (Лацио) играли су цео меч, док је Душан Баста победу свог тима одгледао са клупе.

Фудбалери Наполија победили су на свом терену Удинезе са 4:2, у утакмици 33. кола италијанског првенства и на четири бода се примакли Јувентусу, који је одиграо нерешено 1:1 против Кротонеа на гостовању.

Удинезе је повео против Наполија у 41. минуту голом Јакуба Јанкта, а четири минута касније изједначио је Лоренцо Инсиње. Ново вођство гостима донео је Сванте Ингелсон у 55. минута, а у 57. је поново изједначен резултат, после гола Раула Албиола.

Наполи је повео у 70. минуту голом Аркадијуша Милика, а победу је обезбедио Лоренцо Тонели у 75. минуту.

Јувентус је повео у 17. минуту голом Алекса Сандра, а бод Кротонеу донео је Сими у 65. минуту.

Кротоне се бори за опстанак, заузима 19. место на табели са 28 бодова и има бод мање од Спала, који је први изнад црте, у безбедној зони, након што је одиграо 0:0 са Кјевом.

Рома је победила Ђенову као домаћин са 2:1. Римљани су повели у 17. минуту голом Џингиза Ундера, а предност је удвостручио Ервин Зукановић, аутоголом у 52. минуту. Коначан резултат поставио је Ђанлука Лападула у 61. минуту.

Сампдорија је као домаћин победила Болоњу голом Дувана Сапате у трећем минуту надокнаде времена.

Сампдорија је остала у трци за квалификације за Лигу Европа, заузима осмо место на табели са 51 бодом и има три мање од Милана на шестом месту које води у квалификације.

Торино и Милан одиграли су нерешено 1:1, а Сасуоло је као гост победио Верону са 1:0. Раније je Аталанта победила Беневенто са 3:0.

Семафор 33. кола Серије А:
Беневенто – Аталанта 0:3 (Фројлер 21, Бероу 49, Гомез 67)
Кротоне – Јувентус 1:1 (Сими 65 – Алекс Сандро 17)
Фиорентина – Лацио 3:4 (Верету 16, 31. једанаестерац, 54 – Алберто 39, 73, Касерес 45+1, Андерсон 69)
Рома – Ђенова 2:1 (Ундер 17, Зукановић 52. аутогол – Лападула 61)
Наполи – Удинезе 4:2 (Инсиње 45+2, Албиол 64, Милик 70, Тонели 75 – Јанкто 41, Ингелсон 55)
Сампдорија – Болоња 1:0 (Запата 90+3)
СПАЛ – Кјево 0:0
Торино – Милан 1:1 (Де Силвестри 71 – Бонавентура 9)
Верона – Сасуоло 0:1 (Лемос 38)
Уторак:
Интер – Каљари 4:0 (Канцело 3, Икарди 49, Брозовић 60, Перишић 90)
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
kakva utakmica kakav tempo oba tima sa 10 igrača a trče ko da ih ima po 12, kakve akcije 7 golova ..ovo je fudbal naši nazovi superligaši i treneri i predsenici i fudbaleri...e tako je nekad davno bilo u zemlji koje nema više YU kad je ona bila među 5 najboljih liga u Evropi..pustite igrače da igraju fudbal ako znaju a znaju zanemarite stalnu taktiku jer ćete završiti u nižerazrednom Vratniku..a i tamo se sad verovatno igra na gol više

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.