Почетна / Фудбал / Велика петорка

Мурињо: Челзи се бранио са деветорицом, није заслужио ФА куп

Тренер фудбалера Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо рекао је да се Челзи у финалу ФА купа бранио са деветорицом играча и да није заслужио да освоји трофеј
ФОТО: Твитер
Челзи је јуче на лондонском Вемблију освојио осми трофеј ФА купа, пошто је у финалу победио Јунајтед са 1:0, голом Едена Азара из једанаестерца у 22. минуту.
 
- Мислим да смо ми били бољи, али то је фудбал. Баш ме занима шта људи причају или шта ће написати, пошто, да је мој тим играо као Челзи, могу да замислим шта би људи рекли - рекао је Мурињо, пренели су британски медији.
 
Јунајтед није шутнуо на гол у првом полувремену, али је у другом делу утакмице био бољи, па је голман Челзија Тибо Куртоа спасавао екипу после одличних прилика Фила Џонса и Пола Погбе.
 
- Честитам им, али мислим да нису заслужили победу. Ја сам тренер Манчестер Јунајтеда и морам да поштујем све, не само што је то мој бивши клуб, већ зато што је био наш противник у финалу. Мислим да смо ми заслужили победу. Било нам је помало тешко да играмо без (Ромелуа) Лукакуа против екипе која се бранила са деветорицом. Челзи није глуп, знају какви смо без Лукакуа и Маруана Фелаинија, па кад ставиш осморицу или деветорицу играча испред казненог простора, знаш да ћеш бити доминантан у директној игри. 
 
Мурињо је рекао да пораз боли, али да је миран јер зна да је његова екипа дала све од себе.
 
- Не жалимо - додао је португалски тренер.
 
Стрелац јединог гола Еден Азар рекао је да је екипа играла дефанзивније.
 
- Покушали смо да се добро бранимо. Сачували смо мрежу и постигли смо гол. То је било довољно, али ако желимо да побеђујемо у утакмицама, морамо да играмо много боље - навео је Азар.
Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Прошло је Жозе твоје време, правац пензија
''Да је мој тим играо као Челзи...'' Па мајсторе, твој тим, твој Челзи играо је баш тако, и сви су ти то говорили, али ти то тада није било по вољи. Тако ти игра и Јунајтед, али ни то, наравно, није тачно. Него има једна српска стара, она о рђавом... коме смета све.
Knego
Kao ti se ne bi branio I sa desetoricom.
Deki
Pa gospodine Murinjo, to je Čelzi od vas naučio!
Srbija ne u EU
Kako stari, sve vise po izjavama lici na Vengera.
Grom
Umisljeni treneru pa tebe je branjenjw sa devetoricom dovelo do vrha,ti ces nekom pricati kako da igra

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.