Почетна / Фудбал / Велика петорка

Митровић и Јокан нису могли против Ситија, Миливојевић славио, Ливерпул освојио Лондон, Матић поцрвенео (ВИДЕО)

Фудбалери Манчестер ситија победили су на свом терену Фулам са 3:0, у утакмици петог кола Премијер лиге
ФОТО: Бета/АП

Голове за Сити постигли су Лерој Сане у другом, Давид Силва у 21. и Рахим Стерлинг у 47. минуту.

Сигурну победу је уписао и Челзи који је са 4:1 на свом терену славио против Кардифа. Три гола за победнички тим постигао је Еден Азар, у 37, 44. и 80. минуту из пенала, а у стрелце се уписао и Вилијан у 83. минуту. Стрелац јединог поготка за Кардиф био је Сол Бамба у 16. минуту.

Фудбалери Арсенала су у гостима победили Њукасл са 2:1 головима Џаке у 49. и Озила у 58. минуту. Утешни погодак за Њукасл постигао је Киран Кларк у 91. минуту.

Фудбалери Борнмута су на свом терену победили Лестер са 4:2, док је Кристал Палас прекинуо низ од три узастопна пораза и победивши Хадерсфилд са 1:0.

Ливерпула je победиo на Вемблију екипу Тотенхема са 2:1, у утакмици петог кола Премијер лиге. Голове за "црвене" постигли су Жоржињо Вијналдум у 39. и Роберто Фирмино у 54. минуту, док је стрелац јединог поготка за домаћу екипу био Ерик Ламела у 93. минуту.

Екипа Јиргена Клопа је тако задржала максималан учинак на почетку нове сезоне и прва је на табели са 15 освојених бодова. Ово је трећи пут у историји да екипа с Енфилда нову сезону почиње са пет победа.

На другој страни, Тотенхем је доживео други узастопни пораз и тренутно је пети са девет бодова.

Ливерпул је повео у 34. минуту голом Вијналдума, што је био први погодак тог играча на гостовањима.

После корнера с десне стране лопта је стигла до Вајналдума који је шутирао главом, голман Тотенхема је избио ту лопту, али је она прешла гол линију па је судија показао на центар.

На 2:0 је повисио Фирмино у 54. минуту. Садио Мане је лепо прошао по десној страни и убацио лопту у петерац где се Фирмино одлично снашао и послао је у мрежу Тотенхема.

Тотенхем је до краја меча успео само да ублажи пораз, не и да избегне други узастопни пораз у Премијер лиги. Стрелац тог утешног поготка био је Ламела у 93. минуту.

Ливерпул у наредном колу Премијер лиге дочекује Саутемптон, док Тотенхем иде у госте Брајтону. Обе екипе пре тих мечева очекује и прво коло у Лиги шампиона - Ливерпул дочекује Пари Сен Жермен, а Тотенхем гостује Интеру.

Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су у гостима екипу Вотфорда са 2:1, у утакмици петог кола Премијер лиге.

Јунајтед је после првог полувремена имао предност од 2:0 головима Ромелуа Лукакуа у 35. и Криса Смолинга у 38. минуту.

Андре Греј је у наставку, у 65. минуту, успео да смањи на 2:1, али се резултат до краја меча више није мењао.

Екипа Жозеа Мориња је у финишу меча остала са играчем мање на терену, пошто је српски репрезентативац Немања Матић зарадио други жути картон.

Семафор петог кола Премијер лиге:

Тотенхем – Ливерпул 1:2 (Ламела 90+3 – Вајналдум 39, Фирмино 54)

Борнмут – Лестер 4:2 (Фрејзер 19, 37, Кинг 41. једанаестерац, Смит 81 – Медисон 88. једанаестерац, Олбрајтон 89)

Челзи – Кардиф 4:1 (Азар 37, 44, 80. једанаестерац, Вилијан 83 – Бамба 16)

Хадерсфилд – Кристал палас 0:1 (Заха 38)

Манчестер сити – Фулам 3:0 (Сане 2, Д. Силва 21, Стерлинг 47)

Њукасл – Арсенал 1:2 (Кларк 90+1 – Џака 49, Озил 58)

Вотфорд – Манчестер јунајтед 1:2 (Греј 65 – Лукаку 35, Смолинг 38)

Недеља:

14,30: Вулверхемптон – Барнли

17,00: Евертон – Вест Хем

Понедељак:

21,00: Саутемптон – Брајтон

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.