Почетна / Фудбал / Велика петорка

Крстајић позива Миливојевића, какав ће бити одговор капитена Паласа?

Србија у квалификације за Европско првенство креће у мондијалском саставу: Лука Миливојевић се враћа у репрезентацију!
ФОТО: ФСС

Прегршт тешких речи после Светског првенства у Русији, побркане компетенције, неразумевање суштине проблема и игра ђоновима са обе стране резултирало је наизглед непремостивим јазом између селектора Младена Крстајића и капитена Кристал паласа Луке Миливојевића.

Иако је репрезентација успешно завршила такмичење у Лиги нација и пласирала се у виши ранг – „Б“ дивизију без Миливојевића, у квалификацијама за Европско првенство играће у још јачем саставу.

Изјаве председника савеза Славише Кокезе у „новогодишњем броју“ Спортског журнала и селектора Младена Крстајића у „Божићном двоброју“, наводе на закључак да су сви проблеми пред превазилажењем и да ће искусни фудбалер ускоро добити позив у репрезентацију. То је логичан епилог после обраћања јавности првих људи српског фудбала.

Упитан на коју би страну погледао кад би морао да подвуче црту и каже ко је у праву: Крстајић или Миливојевић, Кокеза је уочи Нове године пзјавио за Спортски журнал:

Мислим да у овом случају нико није сто одсто у праву. Било је емотивних реакција са обе стране, али исто тако мислим да Лука Миливојевић нема право да не игра за Србију као што селектор нема право да не зове Луку Миливојевића у национални тим.

Миливојевић је одличан фудбалер, али, да ли било који наш фудбалер, с обзиром да немамо ни Кристијана Роналда, ни Месија, а ни Луку Модрића, може савезу и селектору да условљава било шта? Да ли за Луку Миливојевића има места у репрезентацији Србије?

Наравно да ниједан играч не може да условљава и себе ставља испред репрезентације, али Лука Миливојевић није никога условљавао нити тражио било какве повластице за себе. Ја нисам селектор и не знам којих 11 играча треба да истрчи на терен, али сигуран сам да Лука Миливојевић треба да буде на списку међу 23 репрезентативца Србије – конкретан је био Славиша Кокеза.

Помирљивим тоном, недељу дана касније, говорио је и Младен Крстајић: Селектору смо поставили два питања о капитену Кристал паласа:

Зашто вас не воли Лука Миливојевић?

Не знам да ли ме не воли или воли, али то би сте морали њега да питате. Што се мене тиче, могу да кажем да никога не мрзим. Увек гледам право у очи...

Можете ли вас двојица да победите сујету, мада је неспорно да је његово само да игра, а ваше да састављате тим...

Мислим да можемо. Мислим да је Лука прави момак и спортиста. Ствари које су се десиле, десиле су се. У суштини, треба да гледамо напред и оно што се деси, ма ко да је погрешио, ако сам и ја погрешио... Знам да праштам и гледам унапред. Суштина ове приче је да је Србија изнад нас и да гледамо заједнички интерес, а то је да српски фудбал напредује – рекао је Младен Крстајић.

Репрезентација Србије квалификације за Европско првенство почиње 25. марта утакмицом против Португалије, а пет дана раније играће пријатељски меч са Немачком у Бремену.

Лука Миливојевић ће, уколико прихвати руку помирења и позив селектора, конкурисати за најбољи састав на оба, за нашу репрезентацију изузетно важна меча.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

curiiiiiiii
a sta je sa nastasicem? njega niko ne spominje, on i milenkovic ubitacan tandem!
RS
Ako bude pozvan i ne odazove se ,onda zaista i netreba da igra .
@RS
Ja ga ne bih ni sada vise zvao. Kakav je to nacin da on postavlja neka pitanja. Igrac si, cuti i igraj ono i onako kako ti trener kaze. On je odgovoran za igru i rezultat a ti imas sve da slusas. Svako da radi svoj posao!
Марко Павловић
Надамо се позитиван.
mare fkv
Trenutno najkonstantniji nas igrac.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.