Почетна / Фудбал / Велика петорка

Монако отпустио Анрија, Леонардо Жардим нови тренер

- Са великом тугом одлазим из клуба. Упркос тешкоћама, уживао сам. Моја амбиција и филозофија од првог дана увек ће бити да је клуб на првом месту - навео је Анри
ФОТО: БЕТА/АП

Фудбалски клуб Монако отпустио је тренера Тијерија Анрија и на његово место поставио Леонарда Жардима.

Жардим је потписао уговор на две и по године, а вратио се у клуб након што је био отпуштен прошлог октобра због лошег почетка сезоне. Жардим ће у недељу преузети екипу.

Монако је у четвртак прво суспендовао Анрија, али је управа одлучила да га отпусти због лоших резултата. Екипа је претпоследња на табели са 15 бодова из 21 утакмице.

- Наш клуб пролази кроз период пун изазова. Спреман сам да признам да делим одговорност за све ово. Морамо да признамо да смо током летњег прелазног рока продали превише важних играча и упркос добром улагању у тим, направили смо грешке доводећи њихове замене. Због тога нисмо направили конкурентатн тим -рекао је потпредседник Монака Вадим Васиљев.

Он је навео и да је одлука о отказу Леонарда Жардима била преурањена.

Његово време у Монаку је упамћено као једно од најсјанијих поглавља у клупској историји. Данас схватамо да прича Леонарда Жардима у клубу није завршена, како се мислило. Требало му је дати прилику да настави посао. Тијери Анри је фудбалска легенда, али комбинације неповољних околности спречиле су га да брзо и ефикасно изведе тим из кризе - навео је Васиљев.

Потпредседник клуба захвалио је Анрију што је пристао да преузме екипу у тешком периоду и признао да му је било потребно време да примени своје планове, али да за то клуб није имао времена.

- Због тога смо одлучили да окончамо наше партнерство са Тијеријем Анријем - додао је он.

Анри није победио у првенству са Монаком, али је рекао да је уживао у послу.

- Са великом тугом одлазим из клуба. Упркос тешкоћама, уживао сам. Моја амбиција и филозофија од првог дана увек ће бити да је клуб на првом месту - навео је Анри.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.