Почетна / Фудбал / Велика петорка

Сити против Челзија бројао до шест, Тотенхем сигуран (ВИДЕО)

Фудбалери Манчестер ситија победили су на свом терену Челзи са 6:0 у последњој недељној утакмици 26. кола енглеске Премијер лиге
ФОТО: Бета/АП

„Грађани” су пред својим навијачима током целе утакмице били изванредни, свих 90 минута су нападали и на крају се убедљиво реванширали Челсију за убедљив пораз из првог дела сезоне.

Домаћин је до предности повео голом Рахима Стерлинга у четвртом минуту, да би Серхио Агуеро у 13. сјајним ударцем са око 20 метара повисио на 2:0.

Само шест минута касније аргентински нападач је постигао свој други гол, да би Илкај Гундоан у 25. довео „грађане” до 4:0.

Питање победника било је решено већ у тим тренуцима, тако да је друго полувреме била чиста формалност.

Сити је у 56. минуту преко Агуера из једанаестерца дошао до 5:0, да би коначан резултат поставио Стерлинг у 80. минуту.

Тотенхем је уписао 20. победу од почетка шампионата, а четврту узастопну, и трећи је на табели са 60 бодова, односно има два мање од Манчестер ситија, а пет од првопласираног Ливерпула.

Фудбалери Тотенхема повели су у 33. минуту голом Давинсона Санчеса и то је био једини погодак у првих 45 минута.

На почетку другог дела игре, у 60. минуту, Лестер је имао велику шансу да изједначи резултат. Судија Мајкл Оливер показао је на белу тачку, али Џејми Варди, који је тада и ушао у игру, није искористио пенал.

Само три минута касније уследила је казна пошто је Кристијан Ериксен, асистент код првог гола, дуплирао предност Тотенхема.

Варди се у 76. минуту искупио за промашај са 11 метара, смањио је на 2:1, али је тачку на овај меч и на победу домаће екипе ставио Хеунг-Мин Сон у 91. минуту.

Семафор 26. кола Премијер лиге:
Тотенхем – Лестер 3:1 (Д. Санчез 33, Ериксен 63, Сон 90+1 – Варди 76)
Манчестер сити – Челзи 6:0 (Стерлинг 4, 80, Агуеро 13, 19, 56. једанаестерац, Гундоган 25)
Понедељак:
21,00: Вулверхемптон – Њукасл
Субота:
Фулам – Манчестер јунајтед 0:3 (Погба 14, 65. Пенал, Марсијал 23)
Ливерпул – Борнмут 3:0 (Мане 24, Вајналдум 34, Салах 48)
Кристал Палас – Вест Хем 1:1 (Заха 76 – Нобл 27. једанаестерац)
Саутемптон – Кардиф 1:2 (Колашинац 90+3. аутогол – Ивоби 16, Лаказет 44)
Вотфорд – Евертон 1:0 (Греј 65)
Хадерсфилд – Арсенал 1:2 (Ивоби 16, Лаказет 44)
Брајтон – Барнли 1:3 (Дафи 76 – Вуд 26, 61, Барнс 74. једанаестерац)
Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Bravo za Siti, ali nema sredinu.
Bravo i za tebe
Vidi se da si veliki stručnjak, mudro analiziraš i donosiš kvalitetne zaključke. Sto bi rekli, manjak znanja visak samopouzdanja
Севера део
Сад би као,Челси требало да се расформира.Са огромним буџетом, изгубили 6:0,а овде се "стручњаци" смеју Звезди за пораз од ПСЖ.
Севера део
Ми примамо 6 од ПСЖ,а партизан 5 од Рапида,динама,петах тикве...па, незнам ко се где обрукао?
Севера део
И са толико примљених голова,ми смо освојили више бодова,него партизан за целе две сезоне.Па,сад гледајте како хоћете.хахахахахах
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.