Почетна / Фудбал / Велика петорка

Мурињо: Нећу много мењати тим за Марибор

Тренер фудбалера Челсија Жозе Мурињо рекао је да неће много мењати тим за предстојећу утакмицу против Марибора у Лиги шампиона, јер не жели да поквари равнотежу екипе.
ФОТО: АП

Фудбалери Челсија сутра од 20.45 на Стамфорд Бриџу играју против Марибора утакмицу трећег кола Групе Г у Лиги шампиона. „Плавци” после два кола имају четири бода и први су на табели, а Марибор је трећи са два бода. Шалке је са истим бројем бодова на другом месту, а Спортинг из Лисабона је последњи с једним бодом.

- Не могу много да мењам тим пошто не желим да нарушим равнотежу екипе. Могу да променим пар играча. Мислим да Рамирес неће бити спреман, као и Андре Ширле, а сигурно је да ни Дијего Коста неће играти. Играчи који су ми на располагању су исти они који су играли против Кристал Паласа у Премијер лиги - рекао је Мурињо, пренели су британски медији.

Челси у утакмицу против Марибора улази после победе против Кристал Паласа од 2:1, што је пета узастопна победа „плаваца” у свим такмичењима.

- Веома је важно да победимо Марибор, да завршимо прве три утакмице у групи са седам бодова. Ово је важна ситуација за нас - додао је португласки тренер.

Челси је у групи победио Спортинг са 1:0 голом Немање Матића.

- Нико није очекивао да ће Марибор узети бодове Спортингу и Шалкеу, али ти резултати су нас подстакли да уђемо концентрисано у дуел са Словенцима - рекао је српски репрезентативац Немања Матић.

Нападача Дијега Косту, који је постигао девет голова у првих седам утакмица у Премијер лиги, у екипи би могли да замене Дидије Дрогба или Лоик Реми.

У другој утакмици у Групи Г, Шалке од 20.45 у Гелзенкирхену игра против Спортинга из Лисабона. Обе екипе траже прву победу у групи.

Немачка екипа у утакмицу улази са новим тренером Робертом ди Матеом, који је дебитовао у суботу, у победи против Херте од 2:0. Он је на клупи заменио Јенса Келера, који је отпуштен због лоших резултата.

Ди Матео, који је предводио Челси до титуле у Лиги шампиона 2012. године, рекао је да жели да ојача одбрану Шалкеа.

- Наставићемо да радимо на организацији игре и да покушавамо да побеђујемо - рекао је Ди Матео.

У екипи ће бити капитен Бенедикт Хеведес, који се опоравио од повреде кука.

- Рекли смо да желимо да напредујемо малим корацима. То смо успели - рекао је Хеведес после утакмице са Хертом.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.