Почетна / Фудбал / Велика петорка

Манчестер Јунајтед извукао бод на гостовању ВБА

Фудбалери Вест Бромвич Албиона и Манчестер Јунајтеда играли су вечерас нерешено 2:2, а тим менаџера Луја ван Гала избегао је пораз у завршници сусрета.
ФОТО: АП

У последњој утакмици 8. кола Премијер лиге домаћин је играо веома добро против фаворита, у два наврата је и водио и чинило са да му сва три бода неће измаћи.

Међутим, Јунајтед је умео да одговори, стизао је предност ривала, а у узбудљивом финишу могао је чак и до потпуног преокрета.

Гости су у последњих пет минута вршили огроман притисак, створили неколико лепих прилика, али је одбрана ВБА пожртвовано одрадила посао и сачувала драгоцен реми. Судија Дин је пропустио да досуди и пенал за Црвене ђаволе.

Домаћи тим је повео у осмом минуту после одличне полуконтре и сјајног ударца Сесењона у осмом минуту. Резервиста Фелаини је лепим ударцем донео гостима поравнање у 48. минуту.

У 66. минуту Рафаел је направио велику грешку, није држао офсајд линију, остао је као последњи играч одбране и то је искористио Верахино који је сјајно побегао и погодио за 2:1. Коначних 2.2 поставио је Блинд прецизним ударцем два минута пре краја.

Ван Гал је вечерас изненадио саставом. У одсуству Рунија играо је Јанузај, док је Радамел Фалкао био на клупи све до 72. минута, па је међу најпазаженијима поново био Ди Марија.

Изједначујући гол резервисте Фелаинија за 1:1 био је његов први за Јунајтед у Премијер лиги, а исто то пошло је за ногом и Холанђанину Блинду, који је поставио коначан резултат у 88. минуту.

Манчестер Јунајтед задржао је шесто место на табели са 12 бодова заостатка за водећим Челзијем, док је ВБА остао ближе „доњем дому”.

СЕМАФОР ОСМОГ КОЛА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ:

ВБА - Манчестер Јунајтед 2:2 (Сесењон 8, Берахино 66 - Фелаини 48, Блинд 88)

Субота:

Манчестер Сити - Тотенхем 4:1 (Агуеро 13, 20 пенал, 68. пенал, 75 - Ериксен 15)

Арсенал - Хал 2:2 (Санчез 13, Велбек 90+1 - Дијаме 17, Ернандез 46)

Барнли - Вест Хем 1:3 (Бојд 60 - Сако 49, Валенсија 54, Кол 71)

Кристал Палас - Челси 1:2 (Кембел 86 - Оскар 6, Фабрегас 51)

Евертон - Астон Вила 3:0 (Џагиелка 18, Лукаку 48, Колман 76)

Саутемптон - Сандерленд 8:0 (Вергини 12 а.г, Пеле 18, 69, Корк 37, Бридкат 63 а.г, Тадић 78, Вањама 80, Мане 87)

Њукасл - Лестер 1:0 (Обертан 71)

Недеља:

Квинс Парк Ренџерс - Ливерпул 2:3 (Варгас 87. и 90+2 – Дан 67. аутогол, Кутињо 90, Колкер 90+5)

Стоук – Свонси 2:1 (Адам 43 пен , Волтерс 76 – Бони 37 пен)

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.