Почетна / Фудбал / Велика петорка

ЛШ: Киша голова, невероватни мечеви, Бајерн демолирао Рому, пет голова Адријана!

На осам мечева у групама Е, Ф, Г иХ постигнуто је чак 40 голова, чак пет по утакмици. Фудбалери ЦСКА и Манчестер Ситија играли су у Москви нерешено 2:2, у првој утакмици 3. кола Е групе Лиге шампиона
ФОТО: АП

Кренимо редом.... Фудбалери ЦСКА и Манчестер Ситија играли су у Москви нерешено 2:2, у првој утакмици 3. кола Е групе Лиге шампиона

Тим Мануела Пелегринија пропустио је велику прилику да освоји драгоцене бодове на тешком гостовању, одиграном по великој хладноћи и пред празним трибинама, након што је УЕФА казнила „армејце” због инцидентног понашања његових навијача.

Гости су имали вођство од 2:0 головима Агуера и Милнера и чинило се да ће сигурно славити, међутим, платили су цех нешто опуштенијој игри у другом полувремену.

Најпре је Думбија донео наду „армејцима” поготком у 65. минуту, да би у самој завршници Натхо изједначио резултат са „беле тачке”, након што је арбитар престрого санкционисао старт српског дефанзивца Александра Коларова.

Пенал досуђен домаћину најблаже речено је проблематичан, Манчестер Сити је тиме драстично оштећен пошто је ремијем знатно умањио шансе за пласман у нокаут фазу Лиге шампиона.

Коларов је одиграо целу утакмицу у Моксви, док је Зоран Тошић у саставу домаћина замењен у 69. минуту.

ЦСКА је освојио први бод у Е групи, Сити са два заостаје чак четири бода за водећим Бајерном, а два за другопласираном Ромом, који имају утакмицу мање.

У другом мечу 3. кола Е групе Рома и Бајерн Минхен играју у Риму од 20.45 сати.

Get Adobe Flash player

 

У другом мечу групе Е Бајерн је у Риму демолирао Рому са 7:1. Екипа Пепа Гвардиоле била је незаустављива у првом полувремену. Голови су се ређали као на траци. Прво је погодио Робен, затим Геце, па за 3:0 Левандовски. Уследио је нови гол Робена, а онда је Милер у 36. минуту погодио за 5:0 и мук на Олимпику.

У другом делу игре Робен и другови су повукли ручну. Домаћи тим је све чинио не би ли постигао почасни погодак, ређали су се невероватни промашаји, а онда је у 66. минуту Жервињо коначно савладао Нојера.

У 78. минуту резервиста Рибери погодио је за 6:1, а само пар минута касније коначних 7:1 поставио је још један резервиста - Шаћири.

Српски интернационалац Адем Љајић је дебакл Роме посматрао са клупе.

У групи Ф Апоел је био на прагу великог изненађења, али Кавани је у завршници донео три бода ПСЖ-у.

У другом мечу ове групе Барселона је савладала Ајакс са 3:1. Голове су постигли Нејмар и Меси (69. гол Аргентинца, њему и Кристијану Роналду фале још по два гола да се изједначе са Раулом који је дао 71. гол у ЛШ). Ел Гази је дао почасни гол за Ајакс у 89. минуту. Коначних 3:1 поставио је Сандро у надокнади.

Веома интересантно било је и у групи Г. Челзи је са 6:0 славио против Марибора. Први гол је дао Реми, који се тад повредио. Мрежу су затим тресли Дрогба са креча, Тери (истрчао контру и из офсајд позиције дао гол), затим је уследио аутогол Вилера и у 77. са беле тачке мрежу је затресао Азар. Бранислав Ивановић (играо цео меч, као и Немања Матић) је изнудио једанаестерац. Матић је у 64. минуту скривио пенал, али Ибраими није био прецизан. У самој завршници Азар је дао свој други и шести гол за Плавце.

На другом мечу ове групе виђено је седам голова. На крају, Шалке – Спортинг 4:3. Португалци су повели 16. минуту преко Нанија. Потом је играч тима из Лисабона Маурисио у 33. минуту добио други жути картон. Шалке је то искористио, Обаси је главом дао гол. На 2:1 повисио је Хунтелар у 51. минуту, а на 3:1 Хеведес у 60. Но, Португалци се нису предали и са играчем мање су дошли на корак до бода. Два гола за Спортинг дао је Адријан Силва! Али, у надокнади Чупо Мотинг је дао гол са беле тачке, а чини се да пенала није било.

У групи Х три бода су освојили Порто и Шахтјор. Португалци су савладали Билбао са 2:1. Голове су дали Ерера у 45. и Кварежма у 75. Стрелац за госте био је Ернандез у 58.

Шахтјор је демолирао БАТЕ наших Младеновића (играо цео меч) и Тубића (изашао у 46. минуту) у Белорусији са 7:0. Меч је обележио Луиз Адријано који је постигао пет голова и тако се изједначио са Леом Месијем (једини до вечерас постигао пет погодака на мечевима Лиге шампиона). Поред Адријана стрелци су били Тешеира и Даглас Коста.

Семафор трећег кола Лиге шампиона:

Група Е:

ЦСКА – Манчестер Сити 2:2 (Думбија 65, Натхо 86. једанаестерац – Агуеро 29, Милнер 38)

Рома – Бајерн 1:7 (Жервињо 66 – Робен 9, 30, Геце 23, Левандовски 25, Милер 36. једанаестерац, Рибери 78, Шаћири 80)

Група Ф:

Апоел – ПСЖ 0:1 (Кавани 87)

Барселона – Ајакс 3:1 (Нејмар 7, Меси 24, Сандро 90+4 – Ел Гази 89)

Група Г:

Челзи – Марибор 6:0 (Реми 13, Дрогба 24. једанаестерац, Тери 31, Вилер 54. аутогол, Азар 77. једанаестерац, 90)

Шалке – Спортинг 4:3 (Обаси 34, Хунтелар 51, Хеведес 60, Чупо-Мотинг 90+3 – Нани 16, Силва 63. једанаестерац, 78)

Група Х:

Порто – Билбао 2:1 (Ерера 45, Кварежма 75 – Фернандез 58)

БАТЕ – Шахтјор 0:7 (Тешеира 11, Адриано 28. једанаестерац, 36, 40, 44,80. једанаестерац, Даглас 35)

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.