Почетна / Фудбал / Велика петорка

ХАЛО, ЛОНДОН - Александар Митровић: Кина? Зашто да не!

„Такве понуде ретко се добијају и још теже одбијају“
ФОТО: EPA/Nigel Roddis

Нема шале са отписанима! Загазио је Фулам одавно у Чемпионшип, неславну повратничку годину међу најбољим енглеским клубовима окончаће на претпоследњем, црвеном бојом означеном, месту, али енглеска фудбалска димензија не познаје конформитет. Уз препознатљиву филозофију о којој обичан српски љубитељ фудбал машта у вољеном тиму: „Играмо само за нас!”

А, ништа од тога лепше нема... Такви су априлски дани Фулама и Александра Митровића. Са повратном картом у нижи ранг, неороченог рока трајања, одавно прежаљени лондонски клуб, не признаје реч предаја. Са два везана тријумфа, против Евертона (2:0) и Борнмута (1:0), чета са Крејвен котиџа, подсетила је на партије с почетка сезоне, уз основну потку у причи да енглески фудбал не признаје унапред добијене утакмице.

Уживамо у фудбалу, играмо све боље и време је било да напокон и ову кризу оставимо у ретровизорима прошлости. Осећа се дах оптимизма и инспирације у екипу, поготово рука младог менаџера Скота Паркера. Сјајан је тренер, велики познавалац игре и не бих у нашем успеху оставио ниједан милиметар простора за причу о случајности. Једноставно, Паркер је подигао Фулам и удахнуо наду да ћемо бити све убедљивији и конкретнији – осећа се и у телефоном пренесеним речима Александра Митровића дах оптимизма, као пркос актуелном тренутку лондонског клуба.

Одакле инспирација већ прежаљеном путнику у нижи ранг да се рве са амбициознијим ривалима?

Кад изађете на, као лубеницу пун стадион, без слободне столице, осетите енергију и песму 25.000 навијача, онда једноставно морате да „погинете” на терену! Да све урадите за победу и обрадујете те људе. На све, одлично се надовезује и мотивација са клупе, у режији манеџера Паркера и сарадника. „Затегнути” смо као да нам трофеји играју пред очима.

Задовољава вас ових 11 премијерлигашких голова?

Наравно! Премијер лига је најјача на свету, доказала је то и актуелна завршница Лиге шампиона и тих 11 голова имају вредност, дају ми за право да себи кажем „лепо”. Пре почетка сезоне, моја граница снова кретала се између десет и 15. Ето, тај циљ сам достигао пре скоро три месеца и то из Премијер лиге већ „избрисаној” екипи. Признаћете, није мало. А, имали смо проблема током читаве сезоне, мењали менаџере, није ишло како сам планирао.

Препостављамо да ћете утолико теже донети на лето одлуку којем царству да се приволите?

Не журим. Прво, пита се Фулам, веже ме уговор са лондонским клубом још четири године. Друго, сезона није завршена и никад нисам гледао унапред, поготово у јеку такмичења. Уме то да буде тешка баласт и да одведе мисли на другу страну. Треће, ужелео сам се одмора и тек кад добро размислим донећу одлуку. Није искључено ни да останем у Фуламу, клуб има првенству у одлучивању.

Помињу се „непристојне” понуде из Кине?

Знам да су зимус људи из Фулама одбили своту од 50 милиона евра! Постоје поново интересовања са Далеког истока и то је све што знам. Видећемо, има времена...

А, ако се поново јаве Кинези са „ванременским” милионским понудама?

Искрено, ако ме сад питате, не знам одговор. Такве понуде ретко се добијају и још теже одбијају. Није лако рећи „не”. Боже здравља, биће времена и да размишљам о томе, кад се заврши сезона.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gile
I nisi za bolje, možeš ovako u malom klubu koji ispada dati desetak golova, jer igraju na tebe i ispadaju iz lige...spor,nepokretan, bez driblinga , a mlad, samo sirova snaga i biće sve gore,Kina ti je spas oni su niski i slabi i možeš u skoku opet dati desetak golova, a uzeti predobre pare za tvoj kvalitet, jer oni bacaju li bacaju,misleći da će tako nešto postići...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.