Почетна / Фудбал / Велика петорка

Бајерн петицом преко Ајнтрахта до 29. титуле, Робен и Рибери се опростили головима (ВИДЕО)

У дуелу имењака бољи тим из Дортмунда, Лајпциг и Бајер се изборили за Лигу шампиона, Роберт Левандовски најбољи стрелац са 22 гола, Џејдон Санчо асистент са 14 додавања
ФОТО: Бета/АП

Фудбалери Бајерн Минхена освојили су титулу првака Немачке, пошто су у последњем, 34. колу Бундеслиге победили Ајнтрахт из Франкфурта са 4:1.

Бајерну је ово рекордна 29. титула првака Немачке, а седма узастопна.

Баварци су повели голом Кингслија Комана у четвртом минуту, да би изједначење Ајнтрахту донео Себастијен Халер у 50.

Радост гостију није дуго трајала, пошто је Бајерн преко Давида Алабе у 53. минуту дошао до новог вођства, а све недоумице око победника меча решио је Ренато Санчес већ у 58.

У наставку сурета тренер Бајерна Нико Ковач дао је прилику Франку Риберију и Арјену Робену којима је ово био последњи меч у каријери.

Рибери и Робен су успели да се на леп начин опросте од навијача. Француз је у 72. минуту повисио на 4:1, а Холанђанин је 78. поставио коначан резултат на стадиону Алијанц арена.

Бајерн је првенство Немачке завршио са 78 бодова, два више од Борусије Дортмунд која је на гостовању са 2:0 победила Борусију Менхенгладбах. „Милионери” су до победе над Борусијом дошли головима Џејдона Санча у 45. и Марка Ројса 54. минуту.

Пласман у Лигу шампиона поред Бајерна, Борусије Дортмунд и Лајпцига, који је изгубио с 2:1 од Вердера, изборио је Бајер Леверкузен.

„Фармацеути” су на гостовању у Берлину победили Херту с 5:1 и тако првенство завршили на четвртом месту са 58 бодова.

У Лигу Европе директно су се пласирали Борусија Менхенгладбах и Волфсбург који је са 8:1 победио Аугзбург.

Пласман Ајнтрахта у Европу, услед убеђивог пораза од Бајерна, зависио је од утакмице између Мајнца и Хофенхајма, где је екипи из Франкфурта било потребно да Хофенхајм не упише победу.

Управо то се и догодило, пошто је меч завршен победом домаћина од 4:2, иако је Хофенхајм водио с 2:0, али је у 41. минуту остао с играчем мање на терену, пошто је Кристоф Баумгартнер добио други жути картон.

Из Бундеслиге раније су испали Нирнберг и Хановер, док ће у баражу за опстанак играти Штутгарт.

Нирнберг је изгубио с 5:1 од Фрајбурга, док је Хановер с 2:1 поражен од Фортуне из Диселдорфа.

Једина утакмица последњег кола Бундеслиге која је завршена без голова био је окршај Шалкеа и Штутгарта.

Листа стрелаца Бундеслиге: 22 – Роберт Левандовски (Бајерн), 18 – Пако Алкасер (Борусија Дортмунд), 17 – Андреј Крамарић (Хофенхајм), 17 – Каи Хаверц (Бајер Леверкузен), 17 – Лука Јовић (Ајнтрахт), 17 – Марко Ројс (Борусија Дортмунд), 17 – Вут Вегхорст (Волфсбург), 16 – Тимо Вернер (Лајпциг), 16 – Исак Белфодил (Хофенхајм), 15 – Јусуф Полсен (Лајпциг), 15 – Себастијан Халер (Ајнтрахт).

Семафор 34. кола Бундеслиге:

Субота:

Борусија Менхенгладбах – Борусија Дортмунд 0:2 (Санчо 45, Ројс 54)

Бајерн – Ајнтрахт 5:1 (Коман 4, Алаба 53, Санчез 58, Рибери 72, Робен 78 - Халер 50)

Фортуна – Хановер 2:1 (Хенинг 56, Караман 60 - Милер 78)

Фрајбург – Нирнберг 5:1 (Терацино 7, Валдшмит 34, Петерсен 54, 56, Грифо 61 - Лвен 69)

Херта – Бајер Леверкузен 1:5 (Лазаро 34 - Хаверц 28, Аларио 38, 72, 88, Брант 54)

Мајнц – Хофенхајм 4:2 (Бросински 66. једанаестерац, Ботиус 83, 90, Матета 90+3 - Белфодил 12, Крамарић 34)

Шалке – Штутгарт 0:0

Вердер – Лајпциг 2:1 (Рашица 35. једанаестерац, Пизаро 88 - Мукиеле 86)

Волфзбург – Аугзбург 8:1 (Вегхорст 21, 37, 55, Нохе 41, Гинцек 57, Рехбечај 60, Брекало 85, Дансо 89. аутогол - Шибер 81)

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
I sledeća sezona je Bajernova!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.