Почетна / Фудбал / Велика петорка

Реал после 117 година постојања оснива женски клуб

Главна препрека формирању женског тима био је председник Флорентино Перез
ФОТО: ЕПА/Балаш Чагани

Од следеће недеље и Реал може да се похвали да поред мушког тима има и женски.

И време је било, пошто је највећи клуб света један од ретких у Шпанији који нема женску екипу. Имају је Леванте, Барселона, Атлетико...

Главна препрека формирању женског тима био је председник Флорентино Перез. На крају је попустио, делом под притиском УЕФА, која увелико ради афирмацији женског фудбала, више пошто су се јавили бројни спонзори спремни да плате за рекламу у женском фудбалу. А новац је реч која покреће Переза.

Перез је и за формирање женског тима показао пословни дух. Реал нећео основати женски клуб, већ ће да га, како Перезу и доликује, да га купи! Председник Реала је проценио да је јефтиније да плати 400.000 евра да Депортиво Такон, новог члана прве лиге, преименијуе у женску фудбалску секцију Реала.

Такон је клуб из мадридске четврти Хорталеза. Основан је пре пет година а име је уствари акроним од шпанских речи „Рад, Смелост, Знање, Организација, Честитост“.

Жене ће, као и мушкарци и све остале млађе фудбалске селекције Реала, као и први кошаркашки тим, тренирати у спортском центру Валдебебас, а тренер остаје Давид Азнар, који их је увео у елиту.

Већ су зацртали и стратегију. У почетку ће видети како ће се женски тим сам од себе развијати, немају у плану да доводе позната имена из света женског фудбала, као што то чине у мушкој екипи, а касније ће да смисле шта ће и како ће. Чим Перез израчуна колико ће све то да кошта и колико ће моћи да заради.

Тренутно најбоље екипе имају Лион, ПСЖ, Манчестер сити, Арсенал и Челзи. Ове сезоне Лион је победио Барселону у финалу Лиге шампиона (4:1).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.