Почетна / Фудбал / Велика петорка

Сити и ПСЖ невиђене опасности, измишљају спонзоре, уплаћују новац који не одговара тржишним ценама

Председник Ла Лиге Тебас још једном рафално по богаташким клубовима
ФОТО: ЕПА/Кијоши Ота

Мало, мало па па председник Ла лиге Хавијер Тебас опали из свих оружја по Манчестер ситију (и Пари сен Жермену) због тога што не поштује правила финансијског фер плеја.

- Манчестер сити представља опасност коју фудбал никад раније видео! – тврди Тебас без длаке на језику, а онда образлаже старом причом. – Измишљају спонзоре наводно повезане са државом и уплаћују новац који никако не одговара тржишним ценама. 

Тебас их, ни пет ни шест, назива државним клубовима иза којих стоје Уједињени Арапски Емирати (Сити), односно Катар (ПСЖ).

Мада, многи су заборавили да су оба клуба и даље под истрагом УЕФА због кршења поменутих правила, а Тебас је очигледно нестрпљив да чује осуђујућу пресуду и да их избаце из Лиге шампиона, што је и сам неколико пута предлагао, па их и сам пожурује.

- Челници европске куће фудбала морају да покажу много већу посвећеност одржавања фудбала здравим, а то значи да морају да буду строжи у контролисању и у спровођењу финансијских закона. Сити и Пари сен Жермен оваквим нелегалним потезима стичу непоштену предност у односу на ривале, а то и даље раде јер никад нису кажњени.

Затим даје светли пример.

- Тако нешто је незамисливо код нас у Шпанији, да држава стоји иза клуба! Сваки инвеститор који жели да улаже у Ла лигу дужан је да пристане на нашу контролу, а у последње време успели смо да смањимо финансијску моћ највећих клубова у односу на мање. Не морам ни да кажем да Реал и Барселона никад нису имали финансијску помоћ државе, а „државни клубови”, Сити и ПСЖ, које сам поменуо представљају опасност која још није виђена у фудбалу! Они послују употпуности изван правила и ризикују да надувају тржиште до катастрофалног нивоа путем финансијског допинга који примењују – закључује Тебас.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ACM
Najveći uništitelji fudbala!!!
Predlog
Mora da se limitira cena igrača u svim sportovima,kako u transferima,tako i plate samih igrača.Ako neko ima para za razbacivanje,neka uplaćuje za gladnu decu i razne humanitarne fondove a plata nijednog igrača nebitno u kom sportu se takmiči,ne bi smela da bude više od milion evra po godini,pa neka igra ako hoće a ako neće,neka zaradi drugim putem tu cifru,ako može.To im je sasvim dovoljno da imaju i za potomke a ne da se razbacuju nezasluženo zarađenim parama.
@predlog
Slazem se donekle, ali mislim da je to mala cifra jer zavisi od toga gde zivis. Da, u Srbiji je milion evra godisnje ogromna lova za ceo zivot, ali ovde u Kaliforniji gde ja zivim za milion mozes da kupis malu kucicu, staru, a ako bi nesto malo bolje sa bazenom manjim i recimo 5-6 soba kucu onda 3-4 miliona ti treba. Mozda je bolje ograniciti br igraca koje jedan klub moze da ima pod ugovorom. Time bi hrpa skupih dobrih igraca koje City i PSG, Chelsea itd kupuju pa drze na klupi igrao u nekom od konkurentskih klubova cineci ih jacim, istovremeno bi to oborilo cenu jer bi se potraznja znacajno smanjila. Recimo 25 igraca u svakom trenutku je max pa ti placaj koliko hoces.
Bogati timovi imaju kvalitet
Тако нешто је незамисливо код нас у Шпанији, да држава стоји иза клуба! - Ahahahahahaha, kakvo licemerje... Jos od Franka do danas, oba kluba su imala svestranu pomoc drzave, tj. Barselona Katalonije. Cim se pojavila nova konkurencija odmah nesto nesto novac nesto nesto fer plej. Naravno da najbolji treba da igraju i da zvanje najboljeg tima Evrope onda ima tezinu, a ne da igra gomila timova a la Ludogorec, Zvezda, Partizan, Dinamo itd. Na stranu i kvalitet, vec jaki timovi privlace i sponzore i sama takmicenja imaju vece prihode sto znaci i vece nagrade za slabije timove, sto onda jos znaci i vece mogucnosti za napredak tih timova. Zvezda i Partizan su zadnjih sezona na daleko vecem nivou nego npr. 2010. upravo zbog toga, cak su oba tima i prezimili u LE pre dve godine.
Deki
Da li taj gospodin iz La lige smatra da je nezdravo za fudbal da u LŠ učestvuju klubovi iz jednocifenog broja zemalja a klubova je 32?! Da li je nezdravo kad 5 španskih klubova dođe do završnice a 4 uđu u polufinale?! Zašto se ne zalaže, da se u LŠ plasiraju 16 šampiona iz 16 prvorangirsnih država, a ostali nek igraju kvalifikacije...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.