Почетна / Фудбал / Велика петорка

Лајпциг победио комбиновани тим Ајнтрахта, поражена и Грујићева Херта (ВИДЕО)

Фудбалери Лајпцига победили су Ајнтрахт са 2:1, у другом колу Бундеслиге
ФОТО: ЕПА/Филип Сингер

После шест узастопних победа на старту сезоне тим из Франкфурта нанизао је два пораза. Први у четвртак у Стразбуру (0:1) у квалификацијама за Лигу Европе, потом у Бундеслиги у Лајпцигу 1:2.

У тиму Ајнтрахта од Срба стартери у Лајпцигу били су Филип Костић и Дејан Јовељић (зарадио жути картон), није било повређеног Мијата Гаћиновића.

Костић је могао да доведе госте у вођство већ у петом минуту. Али, после сјајног продора, кад је по левој страни прошао до петерца и шутирао је паралелно са голом.

Домаћин је врло брзо повео после корнера Сабицера, Поулсенове асистенције главом Вернер је из волеја погодио мрежу.

Десет минута пре краја Поулсен је после асистенције Форсберга волејом послао лопту кроз ноге Кевину Трапу за 2:0 и достизање лидера Дортмунда по броју бодова.

У финишу гости су били агилнији. Португалац Пасијенсија је искористио додавање Чендлера за почасни гол тима из Франкфурта, који у четвртак чека реванш са Стразбуром.

Херта која је одолела на старту Бајерну, прошлог петка у Минхену и ремизирала 2:2, оманула је у Берлину против Волфзбурга 0:3.

Цео меч за Берлинце одиграо је Марко Грујић који је у 21. минуту имао прилику, али прво је голман Кастелс одбранио ударац српског везисте, да би после другог шута неко из одбране Вукова успео да скрене лопту у корнер.

Први гол на Олимпијском стадиону постигао је у деветом минуту Воут Вигхорст из једанаестерца који је направио Рекик срушивши Клауса надомак гола Херте.

Други је дао резервиста Јосип Брекало који је у 77. минуту ушао у игру, а у осамдесет другом затресао мрежу, а трећи Жером Русиљон у надокнади.

Волфзбург предвођен новим тренером Оливером Гласнером забележио је и другу узастопну победу и постао пета екипа са максималним учинком после два кола.

Семафор другог кола Бундеслиге:
Лајпциг – Ајнтрахт 2:1 (Вернер 10, Поулсен 80 – Пасиенсија 89)
Херта – Волфзбург 0:3 (Вегхорст 9. једанаестерац, Брекало 82, Русиљон 90+1)
Петак:
Келн – Дортмунд 1:3 (Дрекслер 29 – Санчо 70, Хакими 86, Алкасер 90+4)
Субота:
Фортуна –Леверкузен 1:3 (Моралес 82 – Бејкер 6. аутогол, Арангуиз 33, Белараби 39)
Хофенхајм – Вердер 3:2 (Бичакчић 54, Бебу 59, Кадерабек 87 – Фулкруг 42, Осако 81)
Мајнц – Менхенгладбах 1:3 (Каисон 18 – Лајнер 31, Плеа 77, Емболо 79)
Аугзбург – Унион Берлин 1:1 (Варгас 59 – Андерсон 80)
Падерборн – Фрајбург 1:3 (Мамба 3 – Валдшмит 21. једанаестерац, Петерсен 40, Чанг-Хон 90)
Шалке – Бајерн 0:3 (Левандовски 20. једанаестерац, 50, 75)
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.