Почетна / Фудбал / Велика петорка

Суботић: Фаворитима ништа не дамо

Унион забележио прву победу у Бундеслиги и то против Борусије из Дортмунда
ФОТО: ЕПА/Саша Штајнбах

Разменио је дрес са Матсом Хумелсом, са којим је дуго играо, а онда је Невен Суботић (30) отишао да слави. Некад репрезнтативац Србије био је један од твораца чуда у  историјској победи дебитанта у Бундеслиги Униона против моћног Дортмунда, који до суботе није изгубио меч у новој сезони.

Штопер који је за Дортмуд играо од 2008. до 2018. и са Милионерима освојио две титуле шампиона Немачке, Куп и Суперкуп блистао је од среће после Унионовог првог тријумфа у немачкој елитној лиги.

- Била је то за нас кључна утакмица да покажемо да смо ситгли у Лигу – каже Суботић. - Показали смо Дортмунду, али и осталим фаворитима, да им нећемо дати ништа. И да од нас све да зависи.

18 од 25 дебитаната у Бундеслиги опстали су у првој сезони у елити​

Оно што је изненадило многе је и што се Суботић поклонио навијачима Дортмунда.

- Желео сам да покажем захвалност, чак и у овим тренуцима еуфорије. Поштовање је врло важно свима. А ти фанови су ме подржавали и бодрили годинама.

Суботић се иначе вратио у Бундеслигу после годину и по проведене у француском Сент Етјену. Иако су се неки питали зашто је Унион ангажовао некад штопера Мајнца, Дортмунда и Келна који је кубурио са повредама, можда је сад јасније. Са Суботићем у екипи није доживљен пораз у два кола. Кад није играо претрпљена је катастрофа од Лајпцига (0:4).

Ројс: Били смо глупи

Капитен Дортмунда Марко Ројс разочаран је после првог пораза у сезони, али подсећа и да се екипа мучила у прва два кола против Аугзбурга и Келна.

- Били смо глупи и опет мислили да ћемо само квалитетом добити утакмице, то мора да престане – рекао је Ројс. – Воља и страст су битнији.

Са оценом се слаже и Себастијан Кел, бивши капитен Милионера сад једна од спона између челника клуба и екипе:

- У свакој утакмици морамо да дајемо 100 одсто, у супротном квалитет не значи ништа.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Najbolji chalf naš i još bolji čovek i zato nećeod 2014 da igra za reprezentaciju jer je video nepravde kako u fss koje traju decenijama tako i među igračima koji one koji su obrazovani i ne puše i ne piju podsmevaju omalovažavaju kako je i Erga pričao a da ne govorimo o menadžerskim igračima koji nisu ni za drugu ligu

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.