Почетна / Фудбал / Велика петорка

Вес Браун о Партизану: Не ради се о екипи коју можемо да гледамо сваког викенда

Вес Браун, некадашњи дефанзивац Манчестер Јунајтеда, очекује да великан оправда улогу фаворита у Лиги Европе
ФОТО: Еуробанка

Едвин ван дер Сар, Вес Браун, Немања Видић, Рио Фердинанд и Патрис Евра. Одбрана Манчестер јунајтеда из сезоне 2008/09. кад је трофеј Лиге шампиона последњи пут завршио на Олд Трафорду. Дефанзивци без мане и страха, предвођени с клупе сер Алексом Фергусоном, достигли су светске висине.

Присталице Црвених ђавола сећају их се уз уздах јер таквих играча одавно нема у славном клубу.

Вес Браун је другу годину узастопно гост Београда и Србије. Као амбасадору клуба припала му је обавеза да промовише школу Манчестер јунајтеда за дечаке до једанаест година која се данас завршава у СЦ ФСС у Старој Пазови.

Манчестер јунајтед ће после више од пола века, први пут од 1966, 22. октобра бити гост Београда, односно противник Партизана у Лиги Европе. Хоћете ли у главном граду Србије да оправдате епитет фаворита, многи ваш клуб виде и као претендента на трофеј?

- Јесмо фаворит, али је јако важно да никога не потценимо. У случају лошег приступа може да нам се деси лош дан. Наши тренери ће објаснити играчима све карактеристике тима Партизана, открити им добре и лоше стране. Морамо да се што боље упознамо са српским тимом јер не ради се о екипи коју можемо да гледамо сваког викенда. Утакмица са црно-белима биће озбиљна и тешка, међутим, уколико играчи испуне све задатке доћи ће до победе.

Колико познајете српске клубове? Црвена звезда је другу годину узастопно изборила пласман у Лигу шампиона, биће ово трећа јесен њених дуела са енглеским тимовима. Партизан је чест учесник Лиге Европе, двапут је играо и у елитном такмичењу Старог континента....

- Знам да се ваши клубови добро котирају у Европи. Звезда и Партизан такмичење почињу од првог кола квалификација и пролазе тежак пут до групне фазе. Обе екипе показале су максимално озбиљан фокус и изборили се за дуеле са јаким ривалима. Много иначе, волим Лигу шампиона јер она омогућава дуеле најбољих тимова из различитих земаља. Самим тим је мотив и изазов све већи.

Оле Гунар Солскјер био је годинама ваш саиграч. Како оцењујте његов рад на функцији менаџера Јунајтеда?

- Оле је сјајан човек, воли клуб и разуме начин његовог функционисања. Доведен је јер нам је лоше ишло. Свестан је високих циљева и захтева навијача, верујем да је на добром путу да их оствари, али неће му бити довољна једна сезона. Потребне су нам две или више година да се вратимо у врх. Солскјеров систем је веома добар, обавезама приступа врло професионално и одговорно. Није лако доћи до водећих позиција у Премијер лиги јер је такмичење много јако, конкуренција је огромна и много још морамо да уложимо како бисмо поново били најбољи. Нисмо почели ову сезону како смо очекивали, имамо више нових играча и како време одмиче играћемо све квалитетније.

Како навијачи Манчестер јунајтеда прихватају године без трофеја?

- Није им лако јер су се много радовали у прошлости. Прошле такмичарске године нисмо освојили ниједан пехар, али дешавају се такве ствари. Клуб смо са славном историјом, трофеји се подразумевају. У процесу смо стварања тима који ће остваривати велике успехе, због тога је потребно да наши навијачи имају стрпљења и подрже играче и менаџера

Како вам се свиђају нови дефанзивци Манчестер јунајтеда Арон Ван Бисака и Хари Мегвајер, плаћени су заједно чак 142 милиона евра?

- Ван Бисака је још у Кристал паласу показао да је сјајан играч, његов велики потенцијал сад још више долази до изражаја. Биће све бољи како време буде пролазило. Мегвајер је репрезентативац, тиму доноси стабилност, одличан је с лоптом и одбрана чини много озбиљнијом – закључио је Вес Браун, некадашњи бескомпромисни дефанзивац, данас човек ведрог расположења и духа, пријемчив и комуникативан као што је и навика професионалаца из редова европског гиганта.

Видић нас направио најбољима

Како после осам година од одласка из тима Манчестер јунајтеда гледате на сарадњу са Немањом Видићем?

- Његов долазак утицао је да направимо најбољу одбрану бар у периоду док сам ја био у клубу. Видић и Рио били су непробојни у централном делу офанзиве, Евра и ја смо добро покривали бокове. Немања је апсолутно доминирао у скок игри, његова посвећеност игри била је невероватна и пре него што је постао капитен.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.