Почетна / Фудбал / Велика петорка

Рашфорд и Марсијал донели тријумф Црвени ђаволима у дербију Манчестера (ВИДЕО)

Евертон прекинуо серију пораза, на Гудисону пао Челзи, сигурне победе Ливерпула и Тотенхема, реми Вотфорда и Кристал Паласа
ФОТО: ЕПА/PETER POWELL

Фудбалери Манчестер Јунајтеда победили су вечерас на гостовању градског ривала Манчестер Сити са 2:1 у дербију 16. кола енглеске Премијер лиге.

Екипа Оле Гунара Солскјера до тријумфа је дошла практично већ после првог полувремена, пошто је у првих 45 минута надиграла градског ривала.

Водећи гол за Јунајтед постигао је Маркус Рашфорд у 23. минуту из једанаестерца и то пошто је претходно био фаулиран у шеснаестерцу ривала.

Само шест минута касније предност Јунајтеда дуплирао је Антоан Марсијал и то након асистенције Данијела Џејмса.

До полувремена није било превише узбуђења, да би у другом делу Сити имао потпуну контролу, а Јунајтед је своју прилику чекао из контри.

Иницијатива Ситија делимично се исплатила пошто је Николас Отаменди у 85. минуту после корнера успео да ублажи пораз свог тима.

Имао је Ријад Марез само минут касније одличну прилику да донесе изједначење, али је Давид де Хеа одлично реаговао и сачувао своју мрежу.

Јунајтед је пети са 24 бода, осам мање од трећепласираног Ситија.

 

Фудбалери Евертона победили су на свом терену Челзи са 3:1, у утакмици 16. кола Премијер лиге

Евертон је, после убедљивог пораза од Ливерпула у прошлом колу и смене тренера Марка Силве, одиграо добар меч и уписао пету победу од почетка шампионата.

Фудбалери Евертона, које је са клупе предводио Данкан Фергусон, повели су голом Ришарлисона већ у петом минуту, да би у 49. на 2:0 повисио Доминик Калверт-Левин.

Челзи је преко Матеа Ковачића смањио на 2:1 само три минута касније, а победу домаће екипе потврдио је Калверт-Левин у 84. минуту.

 

Фудбалери Ливерпула победили су данас у гостима Борнмут са 3:0, док је Тотенхем пред својим навијачима са 5:0 славио против Барнлија у утакмицама 16. кола енглеске Премијер лиге.

Ливерпул је без већих проблема на гостовању дошао до тријумфа којом су наставили серију добрих резултата у Премијер лиги.

Водећи гол постигао је Алекс Окслејд-Чембрлејн у 35. минуту, да би пред одлазак на одмор предност удвостручио Наби Кеита.

Све недоумице око победника решио је Мохамед Салах у 54. минуту.

Ливерпул после данашње победе на првом месту Премијер лиге има 46 бодова, 11 више од Лестера који има утакмицу мање, док је Борнмут 15. са свега 16 бодова.

 

Тотенхем је после пораза од Манчестер јунајтеда у претходном колу, на свом терену вечерас декласирао Барнли са 5:0.

Екипа Жозеа Мориња славила је головима Харија Кејна у четвртом и 54. минуту, Лукаса Моуре у деветом, Сона у 32. и Мусе Сисока у 74.

Лондонски тим после вечерашње победе заузима шесто место са 23 бода, док је Барнли 13. са 18.

 

Вотфорд је пред својим навијачима прекинуо серију од три узастопна пораза, пошто је играо нерешено без голова против Кристал Паласа. Лука Миливојевић одиграо је цео меч.

Семафор 16. кола Премијер лиге:

Субота:

Евертон – Челзи 3:1 (Ришарлисон 5, Калеврт-Левин 49, 84 – Ковачић 52)

Борнмут – Ливерпул 0:3 (Окслејд-Чембрлејн 35, Кеита 44, Салах 54)

Тотенхем – Барнли 5:0 (Кејн 4, 54, Моура 9, Сон 32, Сисоко 74)

Вотфорд – Кристал Палас 0:0

Манчестер Сити – Манчестер Јунајтед 1:2 (Отаменди 85 – Рашфорд 23. пенал, Марсијал 29)

Недеља:

15,00: Астон Вила – Лестер

15,00: Њукасл – Саутемптон

15,00: Норвич – Шефилд Јунајтед

17,30: Брајтон – Вулверхемтон

Понедељак:

21,00: Вест Хем - Арсенал

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Užas.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.