Почетна / Фудбал / Велика петорка

Роналдо: Мислио сам да ћу са 35 година бити рибар на Мадеири!

Нападач Јувентуса Роналдо и у 35. години живота страх и трепет за голмане
ФОТО: ЕПА/А. Ди Марко

Нападач Јувентуса Кристијано Роналдо напунио је 35. година, али игра као у најбољим данима, рекло би се да је вечити младић светске фудбалске сцене.

Прославио је и рођендан и сјајну голгерску серију: погађао је мрежу на последњих десет мечева, па се укључио у трку за најбољег стрелца и Италије и Европе. У свим такмичењима на 28 мечева 22 пута био је стелац.

У његову част, популарни португалски спортски дневник Абола објавио је велики интервју.

За почетак, осврт на досадашње успехе, рецимо, освојио је по пет Златних лопти и Лига шампиона! О томе да ли је маштао о таквим стварима, рекао је:

- Као клинац мислио сам да ћу са 35 година бити рибар на Мадеири! Желео сам да постанем фудбалер, али нисам могао ни да сањам да ћу имати овакву каријеру и играти у клобовима у којима сам играо. Наравно, није било лако, пут је био тежак, али исплатило се. Шесто финале Лиге шампиона? Зашто да не! Јувентус је стаховито добра екипа и сигуран сам да, уз мало среће, можемо да стигнемо до краја. Играње у Јувентусу пружа ми шансу да поново подигнем Сребрну амфору. Знам да ће бити тешко, да све зависи од много фактора, али могуће је, понављам, имамо одличан тим – вели Роналдо.

Можда је некоме промакао овај детаља, зато га је поновио, а неће се свидети навијачима његовог садашњег клуба:

- Најлепши гол у каријери? „Маказице” у дресу Реала у четвртфиналу Лиге шампиона априла 2018. против Јувентуса на Алијанц арени! Наравно, било је много голова, тешко ми је је било та тај прогласим за најлепши, али јесам, јер је био најтежи – каже Роналдо.

За крај, поглед у будућност:

- До кад ћу играти? Све зависи како ћу се осећати и колика ће ми бити мотивација. Јер, никад неће бити проблем моје физичко стање. Добро се бринем о телу и сигуран сам да ћу играти до 40 година. Понављам, најважнији фактор биће психичке природе. У сваком случају, све има почетак и крај, нико не траје вечно, па ни ја… Али, и даље се осећам довољно јаким и способним да освајам титуле – закључује Роналдо.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Paloma
Moj momak Ronaldo :-)

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.