Почетна / Фудбал / Велика петорка

Лукаку: Нисам имао снаге да останем у Јунајтеду

Он је одиграо 96 утакмица и постигао 42 гола за Јунајтед, а бољи голгетерски учинак има у Интеру, где је у 35 утакмица постигао 23 гола
ФОТО: EPA/VASSIL DONEV

Фудбалер Интера Ромелу Лукаку рекао је данас да није имао снаге да остане у Манчестер Јунајтеду, упркос томе што је тренер енглеске екипе Оле Гунар Солшер желео да га задржи на Олд Трафорду.

Лукаку је у августу после две године из Јунајтеда прешао у Интер,  многи су га критиковали због слабијих игара, поготово у другој сезони.

- Једна лоша година може свима да се деси током каријере. За мене је то био крај. Знајући шта се десило унутар клуба, то је био крај. Ситуација је била тешка и морао сам да донесем одлуку да одем негде како бих напредовао и радио са неким ко жели да ради са мном - рекао је Лукаку, пренео је Скај.

- Оле је желео да останем, али рекао сам му да је готово. Нисам имао снаге. Морам да му честитам пошто ми је помогао око одласка - додао је белгијски фудбалер.

После нешто лошијег почетка сезоне, Јунајтед је поправио форму, борио се за четврто место у Премијер лиги и играо је у ФА купу и Лиги Европа пре него што је сезона прекинута због корона вируса.

- На добром су путу пошто доводе праве играче. Оле добро ради и резултати им иду на руку. Желим им све најбоље. То је клуб који ми је дао систем какав никада нисам видео и мислим да би било детињаство да не поштујем Јунајтед или било који клуб за који сам играо у Енглеској. Мислим да сам прошао ту фазу - навео је Лукаку.

Он је одиграо 96 утакмица и постигао 42 гола за Јунајтед, а бољи голгетерски учинак има у Интеру, где је у 35 утакмица постигао 23 гола.

Лукаку је рекао да се много двоумио око преласка у Интер или Јувентус, а да је превагнуло то што је тренер миланске екипе Антонио Конте.

- Било је тесно. Било је заиста тесно, али увек сам размишљао о Интеру и тренеру. Још у детињству Интер је био мој клуб у Италији. Угледао сам се на Адријана и Роналда. Када ме је Интер контактирао, клуб и тренер Конте који је желео својевремено да ме доведе у Челзи и Јувентус, помислио сам да је право време да одем тамо и напорно радим - рекао је он.

Лукаку је у карантину, пошто је Италију жестоко погодио коронавирус. Он је рекао да не може да види свог сина ни мајку, која болује од дијабетеса.

- Недостаје ми обичан живот. Да будем са мајком, са сином, са братом. О свима размишљам. Лоше је што не можете да имате нормалан контакт са људима. Недостају ми тренинзи, да играм утакмице пред навијачима и у таквој ситуацији почнете да цените оно што имате - навео је Лукаку.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.