Почетна / Фудбал / Велика петорка

Од Антића се опростили Партизан, Звезда, Барса, Реал, Атлетико, ФСС…

Вест о смрти српског стручњака објавио је његов бивши клуб Атлетико Мадрид, са којим је освојио историјску дуплу круну 1996, а током тренерске каријере водио је и Барселону и Реал Мадрид
ФОТО: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Бројни клубови и фудбалери веома емотивно опростили су се од прослављеног српског тренера Радомира Антића, који је данас преминуо у 72. години у Мадриду.

Вест о смрти српског стручњака објавио је његов бивши клуб Атлетико Мадрид, са којим је освојио историјску дуплу круну 1996, а током тренерске каријере водио је и Барселону и Реал Мадрид.

- Бивши српски фудбалер и тренер био је класик на клупи у нашој земљи. Антић је једини тренер који је водио Реал Мадрид, Атлетико и Барселону. Али, једини клуб са којим се Радомир поистовећивао био је Атлетико са који је направио историјску сезону 1995-1996, освајајући Ла лигу и Куп краља. Антић ће увек остати познат као први тренер који је донео две титуле и један од највећих успеха, ако не и највећи у историји Атлетико Мадрида - написао је Атлетико на свом Твитер налогу.

Од Антића су се опростили и чланови шампионског тима предвођени Киком Нарваезом, али и нешто млађи Фернандо Торес.

Саучеће поводом Антићеве смрти упутио је и Реал Мадрид, наводећи да је саучешће упућено и целој породици „мадридиста“ и клубовима које је Антић представљао током своје спортске каријере као играч и тренер, а последњи поздрав упутили су и актуелни капитен Реала Серхио Рамос и некадашњи Икер Касиљас.

Антић је тренирао и Барселону а каталонски гигант се на званичном сајту опростио од српског тренера, одавши му признање за све што је урадио додавши да је клуб остао без члана фамилије.

Партизан се од свог бившег играча и тренера опростио речима „само један црно-бели човек био је и остао прави Мистер“.

- Само један црно-бели човек водио је три највећа шпанска клуба: Реал Мадрид, Барселону и Атлетико Мадрид. Само један црно-бели човек има унуке који у партизановим копачкама трче шпанским теренима. Само један црно-бели човек био је и остао прави Мистер. Само један човек од вечерас “са оне стране бодриће те, Партизане!” Његовом смрћу – љубав та не престаје! Вјечнаја памјат Радомиру Антићу - стоји у опроштају на сајту црно-белих.

Генерални директор ФК Партизан Милош Вазура изјавио је да шокиран и најискреније погођен смрћу Антића.

- Радомир је био велики човек, пријатељ клуба, легенда црно-белих и неко ко је увек са поносом истицао своју љубав према Партизану. Кад год је био у Београду користио је прилику да дође на стадион и погледа Партизан у некој од утакмица. Овим путем још једном желим да изјавим саучешће породици Антић - рекао је Вазура у саопштењу.

Фудбалски савез Србије (ФСС) такође се опростио од бившег селектора, истичућу да је Радомир Антић имао много успеха и са националним тимом Србије, који је водио од 2008. до 2010. и који је после дуго година одвео „Орлове“ на Светско првенство у Јужној Африци. 2010. године.

- Некадашњи шеф стручног штаба три највећа шпанска клуба, Реала и Барселоне, односно Атлетико Мадрида, али и Сарагосе и Овиједа, био је познат по великој харизми, стручности, огромном знању и ауторитету. „Мистер“, како су га ословљавали наши рептрезентативци, али и највеће звезде шпанског фудбала, оставио је трага свуда где је радио, па га зато на Пиринејима многи славе и веома поштују, пре свега фанови мадридског Атлетика којима је подарио дуплу круну - наводи ФСС.

Из ФК Црвена звезда, вечитог ривала, саопштили су да су са великим жаљењем примилио је вест о одласку Радомира Антића.

- Иако је као играч проносио славу нашег највећег ривала, био је господин у копачкама, спортсмен од главе до пете, поштован где год се појављивао. Оставио је дубок траг у српском и светским фудбалу као тренер екстра класе и један од ретких на планети који је водио Реал Мадрид и Барселону, а вратио славу Атлетико Мадриду. Знањем, искуством и ауторитетом одвео је селекцију Србије на Мундијал у Јужну Африку 2010, подижући рејтинг нашем фудбалу. Србија и свет су изгубили још једно велико име. Фудбалски клуб Црвена звезда изражава искрено саучешће породици Антић - наводи се у саопштењу црвено-белих.

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић и капитен репрезентације током Антићевог селекторског стажа, опростио се уз „Заувек, твој капитен“.

- Почивај у миру, драги мој МИСТЕР! Тајне фудбала и живота су уз тебе престајале то да буду а каријера је запамтила много дивних момената! Велики не одлазе, само сада са другог места гледају на нас! Заувек твој, капитен! - написао је Станковић на Инстаграму.

Од Антића су се емотивно опростили и тадашњи репрезентативци Ненад Милијаш, Милош Красић и Милан Јовановић.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ranko
Pocivaj u miru Radomire! Bio je solidan fudbaler, a sa druge strane vrhunski trener. Zna se koga je sve vodio. O njemu svi imaju lepo misljenje. Suze su mi krenule kada sam slusao Milijasa, Marka Pantelica i ostale Zvezdine fudbalere, njegove reprezentativce kako o njemu govore sa pijetetom. Naravno i Dejan Stankovic. Antic je uveo nesto novo dok je vodio reprezentaciju. Svi su bili kao braca, kao porodica. Zaista je otisao veliki covek i trener.
nemam pojma
Najveće ime među srpskim trenerima uz Boru Milutinovića, sa najvećim rejtingom treniranja tri naveća kluba kako Španije tako i sveta. Najbolji selektor Srbije bez konkurencije. Bio i reprezentativac i nezamenljivi vezista Partizana osam sezona.
Sale
Naše najveće trenersko fudbalsko ime u istoriji! Počivaj u miru nek ti je večna slava i hvala....
Pigeon
Neka mu je laka zemlja. Bio je velikan.
Djeneral Draza
Svaki dan neka losa vest, dokle li ce tako? Dace Bog da cemo makar za Vaskrs docekati neke lepse vesti, ma s koje strane.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.