Почетна / Фудбал / Велика петорка

Руни незадовољан бројем голова, жели да га Кејн надмаши

- Нисам природни стрелац, нисам попут Гарија Линекера или Руда Ван Нистерлоја. Држим те рекорде и на њих сам веома поносан, али је ипак било бољих 'деветки' од мене - написао је Руни
ФОТО: EPA/PETER POWELL

Најбољи стрелац Енглески и Манчестер Јунајтеда Вејн Руни изјавио је да мисли да је требало да зада више голова у каријери.

- Нисам природни стрелац, нисам попут Гарија Линекера или Руда Ван Нистерлоја. Држим те рекорде и на њих сам веома поносан, али је ипак било бољих 'деветки' од мене - написао је Руни у колумни за лист Сандеј тајмс.

Руни је са 253 гола најбољи стрелац Јунајтеда, испред Бобија Чарлтона, док је за репрезентацију постигао 53 поготка.

Он је са 16 година дебитовао за Евертон, пре него што је у великом трансферу отишао у Јунајтед.

За Јунајтед је играо 559 утакмица, док за репрезентацију Енглеске има 120 наступа.

Вејн Руни има теорију зашто је рекордер по броју голова иако није природни стрелац.

- Време је у питању - оценио је Руни и додао да је за Јунајтед играо 13, а за национални тим 15 година.

- Имао сам једноставно времена да оборим те рекорде. Гледајући уназад, требало је да постигнем више - додао је.

Истакао је да очекује да ће га Хари Кејн надмашити у репрезентацији.

- Мислим да му неће бити потребно много времена да сруши мој рекорд. Бићу поносан када се то деси. Никада нисам био себичан и било би сјајно за Енглеску да Хари то постигне - навео је Руни.

Када је реч о Јунајтеду, рекао је да је Боби Чарлтон чекао 50 година да га неко надмаши и да се нада да он неће морати толико.

- Рекорд у Јунајтеду би могао да траје дуже јер играчи не остају у клубовима онолико колико су некада - написао је Вејн Руни.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.