Почетна / Фудбал / Велика петорка

Давид Луиз би могао да напусти Арсенал овог лета

Фудбалер Арсенала Давид Луиз могао би овог лета да напусти клуб пошто му истиче уговор, а нису планирани разговори о наставку сарадње
ФОТО: ЕПА/Вил Оливер

Давид Луиз је последњег дана летњег прелазног рока прошле године из Челсија прешао у Арсенал, где је заменио капитена Лорана Косјелнија, који је отишао у Бордо дан раније.

Медији су тада пренели да је Луиз потписао двогодишњи уговор, али је Скај навео да се ипак радило о једногодишњем.

Арсенал је прошлог лета потрошио много новца на довођење играча и очекује се да ће током предстојећег прелазног рока ограничити трошење.

Такође, на финансије утичу и криза изазвана пандемијом корона вируса и то што Арсенал није играо у Лиги шампиона.

Тренер Микел Артета у више наврата је похвалио Луиза и рекао да жели да Бразилац остане, као и технички директор клуба Еду.

Такође и Луиз је рекао да жели да остане у Арсеналу. Откако је Артета преузео екипу Луиз је одиграо 14 од 15 утакмица. Луиз је почетком месеца за бразилске медије рекао да жели да заврши каријеру у Бенфици.

Волим Бенфику. Сан ми је да изађем на терен стадиона Луж у клупским бојама – рекао је Луиз, који је играо за Бенфику од 2007. до 2011. године.

Клубовима у Премијер лиги дозвољено је да на кратак рок продуже уговоре са играчима чији уговори истичу 30. јуна, пошто је постојала забринутост шта ће се догодити када играчима истекну уговори у јуну, а сезона буде продужена до августа због пандемије.

Клубови и фудбалери могу до 23. јуна да постигну договоре о наставку сарадње.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.