Почетна / Фудбал / Велика петорка

Фудбалери шпанских клубова почели са заједничким тренинзима

Шпански фудбалски клубови почели су са заједничким тренинзима, започевши тако последњу фазу припрема за наставак сезоне
ФОТО: ЕПА/Алехандро Гарсија

Клубови ће имати нешто мање од две недеље комплетних тренинга пре него што се Примера настави 11. јуна, после скоро три месеца паузе због пандемије корона вируса.

Барселона је данас објавила фотографију тренера Кикеа Сетјена који је окружен целим тимом на тренингу уз поруку: "Поново заједно".

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид су, такође, објавили фотографије тренинга. Комплетни тренинзи почели су дан пошто је лига потврдила датуме и времена одигравања мечева прва два кола након суспензије.

Прва утакмица биће дерби између Севиље и Бетиса 11. јуна. Барселона ће сезону наставити два дана касније на Мајорци, Атлетико ће 14. јуна гостовати Билбау, а Реал ће бити домаћин Еибару.

"Биле су ово необичне припреме јер играчима није било дозвољено да буду заједно... Тим тренира добро и са пуно самопоуздања. Желимо да будемо на 100 одсто када почне сезона, а тренутно само на 95 одсто", изјавио је синоћ фудбалер Реала Наћо Фернандес.

Будући да ће сви преостали мечеви бити одиграни без публике, Реал ће бити домаћин на стадиону "Алфредо ди Стефано", чиме ће радови на обнови стадиона "Сантјаго Бернабеу" бити настављени током лета како је било планирано.

"Било би чудно играти на 'Бернабеуу' без навијача", рекао је Наћо.

Барселона је прва на табели Примере са два бода више од другопласираног Реал Мадрида.

"То ће бити ново првенство, преостало је још 11 мечева. Требаће нам максималан број бодова да бисмо освојили титулу. Биће као да почињемо од нуле", рекао је фудбалер Барселоне Клеман Лангле.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.