Почетна / Фудбал / Велика петорка

Тобинова миса за шампиона Премијер лиге

Лист Ирско огледало (Irish mirror) објавио је причу да је велечасни Тобин редовну мису у својој цркви почео пуштањем чувене песме You`ll never walk alone незваничне химне Ливерпула
ФОТО: Принтскрин Irish mirror

Ливерпулов тријумф, освајање титуле шампиона Енглеске после дугих 30 година чекања, изазвао је еуфорију у граду на северозападу британског острва.

Опчињен је и свет начином на који је екипа са Енфилда стигла до циља - истовремено никад раније и никад касније у историји енглеског фудбала. Ливерпул је титулу освојио већ после 31. кола, али стицајем околности, због прекида првенства услед пандемије коронавируса, то се догодило тек у јулу, у време кад је Енглезима до скоро било незамисливо да играју лигашке утакмице.

Није, ипак, било за очекивати да успех Ливерпула изазове и поделе у - цркви.

Република Ирска једно је од најјачих упоришта навијача Ливерпула, а у округу Килкени, у жупанији Мункојн, најстраственији навијач тима са Енфилда је свештеник Тобин. Показао је то на крајње необичан начин којим је жупанију поделио на навијаче Ливерпула и - све остале.

Лист „Ирско огледало“ (Irish mirror) објавио је причу да је велечасни Тобин редовну мису у својој цркви почео пуштањем чувене песме „Никад нећеш ходати сам” (You`ll never walk alone), незваничне химне Ливерпула.

У празној цркви, јер због пандемије коронавируса нису дозвољена окупљања, свештеник је одржао кратак говор којим је похвалио понашање сународника у тешким временима.

- Зелена боја, ова која нас окружује, увек је била симбол превазилажења тешкоћа. Ово време није обично, ово је изванредно време. Били сте изузетно добри и на томе вам захваљујем. За све оне који подржавају Ливерпул, слушаћемо химну. Остали који подржавају Манчестер јунајтед, Манчестер сити, Челзи могу да посисају ово!

С првим тактовима чувене песме „Герија и Пејсмекера“, свештеник Тобин је наставио обред и мирно га привео крају.

За оне који нису могли да поверују у истинитост приче, лист је на свом сајту понудио видео-снимак мисе којом је свештеник обележио тријумф Ливерпула.

Необична миса је изазвала одушевљење међу навијачима Ливерпула широм света. Свештенику су одмах стигли предлози да одржи и мису на Енфилду.

Реакцију осталих верника, посебно прозваних клубова, није тешко наслутити.

Видео необичне мисе можете да погледате на овом ЛИНКУ.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.