Почетна / Фудбал / Војводина

ПРИСТУП КАО ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ – Воша у Литванији (17,30 - САСТАВИ)

Војводина игра данас у Литванији први сусрет са Паневежисом у другом колу квалификација за Лигу конференција
ФОТО: Ј. Грлић

 

Фудбалери Војводине стигли су јуче у литвански град Паневежис, на поприште одигравања  прве утакмице другог кола квалификација за Лигу конференција, против истоименог тима.

Новосађани на пут нису кренули у комплетном саставу, у Новом Саду су остали Миљан Вукадиновић, Стефан Ђорђевић и Михајло Нешковић, који се опорављају од повреда. У авиону се, такође, није нашао ни десни бек Марко Бјековић, који, такође због озледе, није у стању да конкурише за екипу, па је уместо њега на пут кренуо млади Никола Мирић.

Основни циљ тима из Новог Сада је да данас обезбеди што бољи резултат пред реванш, који се за седам дана игра на стадиону „Карађорђе“. То значи, како тврде у црвенобелом табору, да ће покушати да савладају домаћина и створе оптималне услове за спокојнију другу утакмицу.

Пут до остварења циља веома је далек и данас ће бити најважније то да Воша одигра дисциплиновану, борбену и тактички зрелу утакмицу. Тренер Славољуб Ђорђевић истакао је да се његова екипа добро припремила за оно што је чека у Паневежису и да постоји реални основ за наду и веру у испуњење основног циља, односно проласка у трећу рунду такмичења.

- У свакој утакмици идемо на победу, тако ће бити и данас у Паневежису. Анализирали смо игру ривала, видели да се она базира на странцима, посебно Бразилцима, истовремено схватајући да у њој има и доста мана. Настојаћемо то да искористимо, а основа за оптимизам имамо, посебно због чињенице да смо остали не поражени у првенственом дербију с Црвеном звездом у Београду. Важно је то да покушамо да поновимо такав приступ сусрету и, у том случају, сигуран сам да ћемо бити на добром путу да прођемо у наредну рунду – категоричан је био Александар Буснић.

Синоћ су Новосађани тренирали на стадиону у Паневежису, имали су прилику да осете терен и адаптирају се на услове који их чекају током сусрета.

- Не постоји никакав разлог да будемо узнемирени, или да осетимо некакву трему пред сусрет који је пред нама. Сви ми смо фудбал почели да тренирамо управо због оваквих изазова, који су део спорта којим се бавимо. Данас ћемо, барем ја тако размишљам, имати прилику да уживамо, потрудимо се да пружимо што бољу партију и остваримо оно што смо замислили.

Новосађани лепу шансу за пролаз у наредну рунду такмичења виде и у реванш мечу који се игра на Карађорђу.

- Лепо је и то што се реванш игра у Новом Саду, сигуран сам да ћемо се изборити за активан резултат и тиме на најбољи начин позвати наше навијаче да дођу на стадион „Карађорђе“ 29. јула, како би нам помогли да оверимо пролазак у 3. коло, односно да закажемо двомеч с ЛАСК-ом – додао је Александар Буснић.

Пораз од Гдањска у генералки

Припремајући се за дуел с Војводином, Паневежис је генералну пробу имао 16. јула у Гдањску, где је доживео пораз од пољске Лехије 2:3 (2:3).

Стрелац оба гола за Литванце био је 29годишњи Бразилац Дантас Еливелто Рибеиро, који игра на позицији левог крила.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Grobar iber ales
Podrska za Vojvodinu, u svakom smislu te reci. Napred do pobede.
007
Ajmo Vojvodino do pobede. Đorđević stavi u starter oma mlade Novevskog i Kabića koji su igrači reprezentativni formata. Kod Španaca je glavni igrač Pedri koji ima 18 g a ovi naši sa 19 20 sede na klupi. Kad će igrati ako ne sad. Sam je rekao da će 4 do 5 mladih biti u 11.Jel se promenilo opet nešto u politici kluba kad opet igraju nižerazrednih 30godišnjacu u vidu mrkaje opet. Idemo Vojvodinaši

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.