Почетна / Фудбал / Војводина

ДНЕВНИ РЕД БЕЗ ПОДРШКЕ: Неуспела седница ванредне изборне Скупштине Војводине

Након што је Борис Приселац, испред уједињених навијача новосадског клуба, истакао који су разлози мотивисали део скупштинара да затраже одржавање ове седнице, Милан Н. Ђукић ставио је на гласање предложени дневни ред, који није изгласан одлуком 28:27 гласова
ФОТО: А. Предојевић

У просторијама Војводине у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, јуче је одржана седница ванредне изборне Скупштине новосадског клуба, коју је председник највишег тела Милан Н. Ђукић сазвао после захтева више од трећине чланова актуелног сазива скупштинара.

Међутим, после избора радног председништва, верификационе комисије, записничара и оверивача записника, предложени дневни ред није прихваћен, па је састанак убрзо био завршен.

Занимљиво је то да су сви чланови били присутни, њих 43 било је у сали, док су остали послали пуномоћја, што значи да је у раду учествовало 55 људи, чиме је био испуњен кворум, а одлуке су имале пуноважност.

Поред председника Скупштине Милана Н. Ђукића, на седници су били и председник Управног одбора Драгољуб Самарџић, као и генерални директор Душан Бајатовић.

Након што је Борис Приселац, испред уједињених навијача новосадског клуба, истакао који су разлози мотивисали део скупштинара да затраже одржавање ове седнице, Милан Н. Ђукић ставио је на гласање предложени дневни ред, који није изгласан одлуком 28:27 гласова.

То је изазвало негодовање предлагача, а председник Скупштине је нагласио да нема ни победника, ни губитника, јер свим члановима сазива Скупштине мора да буде и јесте једини интерес добробит ФК Војводина.

- Више од трећине чланова поднело је захтев да оставке поднесу управа и директор клуба, што је лични чин и у чему Скупштина не може да учествује – објаснио је Милан Н. Ђукић. – Моја обавеза била је да у року од 30 дана по пријему захтева, закажем изборну Скупштину, која је по својој дефиницији ванредна. Предложени дневни ред је произишао из оног што је био предлог групе скупштинара, али већина чланова то није прихватила. Оно што је договорено, а надам се да ће се десити у перспективи, јесте одржавање састанка на којем ће се расправљати о стварима, проблемима и виђењима у раду нашег клуба и убеђен сам да ће сви људи који су у клубу тада узети активно учешће на тој седници. Свако од њих има легитимно право да изнесе примедбе и то јесте место за расправу те врсте. На крају, или на почетку, ми смо у јануару ове године усвојили спортску политику клуба, на предлог нажалост данас покојног спортског директора Милана Косановића и надам се да ћемо моћи да видимо докле смо у томе стигли, наравно уз извештај о финансијском пословању и свему осталом.

На питање када може да се очекује најављена седница Скупштине, Милан Н. Ђукић је одговорио:

- Надам се ускоро, пошто претпостављам да око тога имамо некакав консезус. Неодговорно би било да говорим о роковима, али то може да уследи на предлог чланова Скупштине, као и Управног одбора, јер је то њихово право. ФК Војводина је озбиљна инстуција овог друштва и треба да се расправе те ствари и да постигнемо јединство око онога што је највиши интерес, а то јесте наш клуб.

НИКО НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ ЗАДОВОЉАН

Војводина није добро ушла у нову сезону и не бележи резултате који су у складу с њеним именом и угледом који има у српском фудбалу.

- Нико не може да буде задовољан када Војводина не побеђује све ривале редом, али морамо да будемо свесни неких објективних околности – нагласио је председник Скупштине новосадских црвено-белих. – То је, пре свега подмлађивање тима којем смо тежили. Ипак, то је питање за нашег тренера Славољуба Ђорђевића и спортског директора Љубишу Дунђерског.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Voša
Ajde ne mracite. Može i od ovoga gore, setite se Vukovica, pa nekih iz devedeset ih! Mogu u skupštinu ponovo nazovi navijači koji ma jeste cilj sva ova halabuka. Mnogi znaju situaciju u klubu a ne znaju u svojoj firmi, školi, zgradi, pa i kući. Voša je iznad toga, voliš je ili ne, nema trećeg.Zbrinuti "navijači" su isključivo zabrinuti zbog svojih interesa a ne Voše, zato ne podlezute njihovom uticaju i navodnoj brizi o klubu, zabole njih! Ova uparava je loša ali sa ovim zabrinuti bi bila katastrofalna i sa takvim posledica mo. Napred Voša!
PROFESOR
Verujte mi da odlično znam kompletnu situaciju u F.K. Vojvodini i jedino što mogu da kažem je kompletno RASULO. Mislim da bi Vojvodinu trebalo izbaciti negde oko četvrtog ranga takmičenja kao i pre par godina RFK Novi Sad , jer sa ovakvom upravom i sa ovakvim igračima Voša ne može da se ravnopravno bori ni sa jednom ozbiljnijom ekipom. Jedino ko bi eventualno nešto trenutno mogao da pokrene iz ovog gliba i potpunog javašluka je gospodin Miša Kosanović. ali kome danas trebaju znalci i stručni ljudi, verujte nikom. Na žalost.
mare fkv
Ja sam uvek bio zagovornik da se klub prebaci u nizi rang i tako ocisti od mesetara, ali tek nakon sto se blizanci presele za dugovanja i finansijske malverzacije.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.