Почетна / Фудбал / Војводина

ФК Војводина слави 101. рођендан

Пре 101 године на данашњи дан основан је Фудбалски клуб Војводина

Ученици Велике српске православне гимназије (данас је то Гимназија Јован Јовановић Змај) и угледни Новосађани тог времена 6. марта су у штрикерској радионици Саве Шијакова на Темеринском друму (данас је ту зграда Технометала) основали свој Клуб. 

Вероватно тада нису ни слутили да ће Војводина опстати и проћи за 101 годину кроз шест држава, одиграти преко 6000 хиљада утакмица, дати 80 репрезентативаца, одигратити 150 утакмица у евро куповима и ући у други век свог постојања са једном од најбољих омладинских школа у источној Европи. Војводина је дала и даће још много тога доброг нашем фудбалу и спорту. Зато и с правом носи име „стара дама“. Она већ храбро корача кроз други век свог постојања, где је на том путу очекују нови вредни и велики успеси. Зато, „стара дамо“, само храбро у нове победе – наводи се на сајту ФК Војводина.

 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

goran
Srecan rodjendan STARA DAMO,ono sto u Srbiji dozivi 100 godina,vredno je velike paznje
bamboo
Srećan rođendan najvećem srpskom klubu!
Peroslav
Za razliku od nekih, ovo je od uvek bio pravi srpski klub. Sramota je što ne uživa veću popularnost i više publiciteta.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.