Почетна / Фудбал / Војводина

ШЋЕПАНОВИЋ ПОТВРДИО „СПЕКУЛАЦИЈЕ”: Војводина „продала” Бабића и Гаћиновића!

Дефинитивно: економска права за Мијата Гаћиновића (20) и Срђана Бабића (19), најталентованијих првотимаца Војводине, продата су инвестиционом фонду из Швајцарске за 1,4 милиона евра.
ФОТО: О. Адемовски

Ово је јуче потврдио председник новосадског суперлигаша Зоран Шћепановић:

Посао је завршен, новац је уплаћен на клупски рачун. Пре неколико дана, када се у јавности појавила та информација, демантовао сам је пошто у том тренутку посао заиста није био до краја реализован. По договору с партнерима, тада то нисам могао да потврдим, јер би у том случају претила опасност да све пропадне.

Колико тачно износи укупна цена за Гаћиновића и Бабића?

Војводини припада 1,4 милиона евра. Одмах је уплаћено 800.000 евра и тај износ је „легао” на рачун, а по нашој жељи остатак ће, због потребе да можемо да рачунамо на тај приход али да за то време ипак рационално трошимо, бити подмирен у пет месечних рата по 120.000 евра.

Шта кажете на замерке да се могло више зарадити?

ВРАЋЕНО ТРИ МИЛИОНА ЕВРА

Мандат актуелног руководства Војводине траје девет месеци и за то време на дневном реду су стално били стари „репови”:

– За протеклих девет месеци успели смо да вратимо три милиона евра наслеђених обавеза. За то време, садашња управа није клуб задужила ни за један евро – тврди Зоран Шћепановић.

Најпре, треба знати да цену одређује тржиште и реалне могућности, а не неутемељене процене и жеље колико да се заради. У овом тренутку, више није могло. И друго, такође врло важно, ми смо за 1,4 милиона евра продали 75 одсто права на Гаћиновића и Бабића.

А шта је са преосталих 25 одсто?

Продала их је претходна руководећа гарнитура за 168.000 евра. То је учињено пре отприлике годину дана.

Какав је, након свега, статус Гаћиновића и Бабића у Војводини?

Они остају наши играчи до краја ове сезоне, а за даље ћемо видети. Нажалост, у Војводини је једино извесно да је финансијска ситуација потпуно неизвесна. Клупска каса константно трпи огромне притиске са свих страна због неиспуњених обавеза из претходног периода, тако да је овај тежак потез, али с обзиром на све околности сигурно најбољи за Војводину, био просто изнуђен. Једноставно, осим продаје Гаћиновића и Бабића, друго решење нисмо имали на располагању – каже Зоран Шћепановић, први човек новосадског суперлигаша.

Коментари32
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ko
Steta sto nisu dosli u zvezdu,da se i oni malo ogrebu za neki procenat da se ugrade Kokeza i lice s poternice
lola
Tako je i druga deca treba da igraju i Vojvodina da živi i hvala bogu kad su ih i maknuli sa tim menadzerima
aci
Mare sto se mene tice oni vise nisu nasi igraci i mogu da idu odmah gde god hoce .. cak i da ne odu nigde ,ja bih obojicu na tribine ... sta ce nam sada.
Прикажи још одговора
Jablan
Kakav BABIĆ odmah neka ide koliko ga forsirao menadzer sa trenerima ništA Vojvodina nije dobila. NAJVEĆI PROMAŠAJ VOJVODINE JE BABIĆ SA MENADZEROM PAVLOVIĆEM.
007
šćepo, kad smo te doveli u junu reko si mi u holu da ti je cilj da igramo i da imamo posetu kao 70tih iz doba tozinih bisera kad smo kao klinci zavoleli vošu ali ovim potezima nema šta da se doda osim da sam dobro ti rekao da se vidi da od tada do sada nisi pratio vošu i da ako si a jesi uspešan biznismen onda osim prodaje tuđe tj. društvene robe moraš i da kupiš nešto kvalitetno pa makar i za male pare kao i ove koje ste prodali m. stanković fondu iz švice preko vranješa.ostadosmo na 0 a prodasmo sve što valja a jel nisi mogao da zamoliš sns kojima si blizak da nam oproste ili prolongiraju kao ovim iz bg.izem ti reč i nas kad nismo sposobni da se okupimo.VUJKE NEMOJ DA SE PREVRĆEŠ U GROBU JER NEMA VAJDE UOSTALOM I TEBE SU ONDAŠNJI MALOGRAĐANI OTERALI IZ OVE USRANE SREDINE I ZEMLJE.VOJVODINA ĆE ŽIVETI ZAUVEK PA MAKAR I U SRCIMA ONIH KOJI SU MORALI DA ODU ODAVDE ŠIROM SVETA JER NISU HTELI VIŠE DA BUDU MAZOHISTI.
Pera
Cuj Partizan nudio 1 mil evra!! A pare dogodine!! Da su svi klubovi pametni sve svoje igrace samo preko da prodaju a Veciti nek prave svoje fudbalere!!
PAMETNI
al ste svi informisani (sada možete na obećanje dovoditi iz D. >Srema Rabren je tamo gensek a OVOŠE MOŽETE DOBITI NIŠTA NI ZA STO MILIONA
Darko
Ako ne znaš, bolje se uzdrži od komentara. Partizan je nudio milion evra, 500.000 odmah, uz procenat od prodaje.
Staff
Podrška za upravu!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.