Почетна / Фудбал / Војводина

Марковић саветује Новосађане: Лале, гађајте са леве стране!

Дане уочи старта у квалификацијама за Лигу Европе, Сампдорија је „прекратила“ серијом пријатељских утакмица. Војводина је имала срећу да актер једне од њих буде Мирослав Марковић.

Новајлија у редовима грчког прволигаша АЕЛ Калонија снимио је до танчина потенцијал екипе Валтера Зенге. Маниром искусних стручњака успео је да јасно скицира потенцијал, претње и рупе великана из Ђенове.

Сампдорија је физички осетно спремно екипа. Игра се заснива на четворици индивидуалаца екстра класе. Предњачи Колумбијац Луис Фернандо Муријел, посебно опасан у казненом простору. Брз и технички одлично поткован, једноставно, не оставља простора противнику. Кадар је да казни и најмању грешку и постигне гол – у даху преноси Марковић са припрема из северне Италије.

Везна линија, такође, оставља утисак карике са грешкама на нивоу статистичке. Стасити нападач грчког тима, са запаженим трагом у чешком фудбалу наглашава:

На средини терена пажњу заслужују Бразилац Мартинс Едер и „седмица“ Роберто Соријано. Играју чврсто, близу лопти, спремни да у сваком тренутку дугим пасовима пребаце тежиште на супротну страну. Новосађани морају да обрате пажњу на опасност из контранапада. Самп одатле највише прети...

Офанзивни задаци у везном реду поверени су тандему с наших простора – повременом репрезентативцу Србије Ненаду Крстичићу и Босанцу Ервину Зукановићу.

Крстичић је променио страну током игре, с десне је прешао на леву. Опасни су кад нападају и ту опасност ће струка Војводине морати да предупреди. Већина напада Сампа иде са десног бока.

Марковић, ипак, има и конкретан савет за Златомира Загорчића и његове најближе сараднике на клупи Новосађана:

Лева дефанзивна страна је слабији део Сампдорије. Ту би ваљало да Војводина гради нападе и покуша да угрози, такође, несигурног голмана. Чувар мреже италијанског клуба слабо игра ногом, несигуран је код повратних лопти...

То није све:

Сампа је највише проблема имао с нашим високим пресингом. Италијани су губили лопте, деловали несигурно. Ни прекиди им нису добра страна.

Марковићев Калони ипак је на крају положио оружје и то са убедљивих 0:3.

Голови су најбоља дијагноза стања и игре италијанског тима. По једну лопту у мрежи добили смо из пенала, контранапада и сјајних маказица Моријела. Војводина, поготово сутра у Торину, мора грешке да сведе на минимум. Да их уопште не буде. У супротном, ето великих брига – закључио је беспрекорни скаутинг са лица места, Мирослав Марковић, Партизанов ђак, већ десетак година ангажован у фудбалској печалби.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.