Почетна / Фудбал / Војводина

СПРЕМНИ ДА ИЗНЕНАДЕ: Војводина гостује Сампдорији у Торину (21,00 – САСТАВИ)

Ретко ко се од првотимаца Војводине може похвалити да је у каријери играо значајнију утакмицу од оне која следи у четвртак против Сампдорије, прве од две у трећем колу квалификација за Лигу Европе. Што само по себи довољно говори о значају 90 минута на торинском стадиону, али и о квалитетима клуба из Ђенове који је прошле сезоне, под руководством Синише Михајловића, припадао врху Серије А.
ФОТО: О. Адемовски

Сампдорија – Војводина 21,00 (РТ Војводина)

ТориноСтадион: Олимпико. Судија: Андреас Екберг (Шведска). Помоћници: Фредрик Нилсон и Пер Брогевик.

САМПДОРИЈА: Вивиано, Касани, Силвестре, Зукановић, Ређини, Сориано, Фернандо, Барета, Крстичић, Муриел, Едер.

ВОЈВОДИНА: Жакула, Василић, Пекарић, Ђурић, Настић, Секулић, Максимовић, Станисављевић, Иванић, Пушкарић, Ожеговић   

 

Иако италијански клупски фудбал није што је некад био, а ни Сампдорија данас није што је била у време кад је на клупи седео Вујадин Бошков, ипак се у редовима Новосађана слажу да је Сампдорија на папиру фаворит.

Суочићемо се с клубом богате историје и екипом која заслужује високо поштовање. Дакле, дужни смо да са респектом изађемо на терен, али то никако не значи да ће нас обузети страх. Бићемо спремни да се инспирисани амбијентом и величином противника одупремо срцем, уложимо све што можемо за резултат који нам даје наду у реваншу идућег четвртка на нашем стадиону – каже Златомир Загорчић, први стручњак новосадског суперлигаша, уз Партизан јединог преосталог представника српског клупског фудбала на европској сцени.

На питање шта подразумева под повољним резултатом, Загорчић узвраћа унапред припремљеним одговором.

То би био реми, уз постигнут гол.

Такав расплет, нема дилеме, представљао би прави подвиг за Војводину, која је лако савладала прве две европске препреке против мађарског МТК-а и летонског Спартакса, али која у домаћој конкуренцији није блистала на првенственом старту. Новосађани су убедљиво поражени код куће од Чукаричког (0:4) и само ремизирали са суперлигашким дебитантом Радником у Сурдулици (2:2).

Биће у Торину сасвим друга прича. Пред нама је велики изазов, али и још већа инспирација за сваког ко буде добио шансу. За ово смо се спремали и по свему уложеном на претходним европским утакмицама апсолутно заслужили прилику да се одмеримо с реномираним ривалом. Спремни смо на истрајну борбу од првог до последњег минута.

Колико на приступ и избор тактичког плана утиче то што после Торина остаје и реванш на новосадском „Карађорђу”, први стручњак Новосађана одбија да се бави калкулацијама.

Желимо да се надигравамо, а видећемо колико ћемо бити успешни у реализацији таквог плана. По профилу играча с којима располажемо, више нам одговара офанзивна оријентација. Тако ћемо се поставити пред публиком у Торину, с тим што је јасно да садржај утакмице не зависи само од Војводине. Пита се, наравно, и Сампдорија.

А, какво мишљење се о тиму из Ђенове намеће на основу прибављених и проанализираних снимака до сада одиграних припремних утакмица, уз свакако важну напомену да ривалова форма није стабилизована јер фудбалска сезона у Италији још није почела. Упркос томе, дилеме нема.

Сампдорија делује као снажан колектив, с четворицом, петорицом изузетних појединаца. Простудирали смо сваког, као и игру тима у целини, тако да с те стране не очекујем евентуална изненађења. Битно је да верујемо у себе, да будемо одважни, сложни и дисциплиновани. Оптимиста сам, верујем у момке и очекујем да ће се на леп начин представити у вечерашњој утакмици.

ВУЈКЕ И ТОЗА ЗА САМПДОРИЈУ ПРЕД НОВОСАЂАНИМА

Покојни Ивица Брзић, члан шампионског тима Војводине из 1966. године, својевремено је испричао мало познати детаљ из историје новосадског фудбала.

Игром случаја догодило се да сам једну утакмицу у каријери одиграо против Вујадина Бошкова и Тозе Веслиновића. Догодило се то почетком шездесетих, у време кад сам био члан Новог Сада. На стадиону Војводине одиграли смо пријатељску утакмицу са Сампдоријом у чијим редовима су играли Вујке и Тоза, два истакнута играча Војводине, који су непосредно пре тога каријеру наставили у клубу из Ђенове.

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.