Почетна / Фудбал / Војводина

Малбашић: Очекујемо дуеле са Стабеком, норвешка лига је солидна...

Морамо да будемо опрезни у четвртак у Петровцу, поготово што ћемо играти по врућини – поручује офанзивац Новосађана
ФОТО: М. Рашић

Још три дана остала су до европског дебија Војводине у новој сезони. Новосађани гостују Бокељу у Петровцу, у четвртак, на почетку квалификација за Лигу Европе.

Још од жреба у Ниону пре недељу дана све мисли Лала усмерене су ка успешном отвара пута ка што дужем учешћу на међународној сцени.

Тренер Ненад Лалатовић спремао је тим на Похорју, последња три дана играчи вредно раде и у свом ФС „Вујадин Бошков”.

Одрађујемо планирано. Нисмо ни имали велику паузу да би припреме биле дуге. Битно је да смо се брзо вратили у ритам тренинга, да сад радимо на тактичким детаљима – каже Филип Малбашић, крилни нападач Војводине.

Новосађани су одиграли само три меча током боравка у Словенији. Победили су Шампиона из Цеља (8:0) и Алуминиј (5:0), а ремизирали са Рударом из Велења (0:0).

Приказали смо добре игре. Рудар је био најтежи противник, али је и Алумуниј словеначки прволигаш. Значило нам је свима што сад имамо три утакмице у ногама, поготово што смо на последњој провери провели и по 90 минута на терену.

Лале нису много мењале тим у летњој паузи. Са „Карађорђа” су од стандардних првотимаца отишли штопери Радован Панков (Урал) и Лазар Росић (Брага) и везиста Данило Секулић (Дебрецин).

Не жалим због одласка Хофенхајма
Само 20 година имао је Филип Малбашић кад је из Рада отишао у Хофенхајм 2012. Бивши омладински и млади репрезентативац није добио прилику у бундеслигашу.
Не жалим због трансфера у Немачку. Кад је понуда стигла било ми је драго, имао сам много самопоуздања. Очекивања су ми била изневерена касније, али на грешкама се учи. Са непуне 24 године није ми касно да поново размишљам о иностранству, сазрео сам, а Војводина пружа прилику играчима да остваре уносан ангажман – сматра Малбашић.

С друге стране стигли су дефанзивац Владимир Ковачевић (Спартак) и повратник са позајмице из никшићке Сутјеске Шалета Кордић.

Велики број нас стигао је зимус у Војводину. Пролетос нам је било потребно време за уигравање. Сад нам је доста лакше. Остали смо без два штопера, али дошао је Ковачевић, а и Дарко Пушкарић је пребачен и добро се сналази на централној позицији у дефанзивном реду. Склопљен тим биће нам и предност већ у дуелима са Бокељом.

Војводина ће, уколико елиминише Которане, за ривала у другом колу борби за друго по значају европско такмичење, имати норвешки Стабек или велшки Конахс.

Очекујемо дуеле са Стабеком. Норвешка лига је солидна. Можемо да играмо равноправно са њима, односно и да их елиминишемо уколико одиграмо на свом нивоу.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Žeza
Filipe imaš ti veliki potencijal i voleo bi da baš uVOJVODINI eksplodiraš i pokažeš da si veliki igrač. Želim ti puno sreće tebi i našoj VOJVODINI.
007
Malbaša i mi jedva čekamo LE da konačno dobijemo prvi put neki engleski tim u zvaničnim takmičenjima, za ovih 60 g kolko ih igramo i 160 utakmica evropskih ,ovaj put baš WEST HAM i da im konačno pokažemo šta je pravi EXIT

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.