Почетна / Фудбал / Војводина

ШОКОВИ НА КАРАЂОРЂУ: Војводина повела 2:0 за девет минута, Звезда преокренула у другом полувремену на 3:2 (ВИДЕО)

Новосађани брзопотезно повели 2:0 за девет уводних минута головима Мелега у петом и Пушкарића у деветом минуту, а онда су Београђани заиграли боље у наставку и дошли до три бода
ФОТО: Танјуг
Војводина – Црвена звезда 2:3 (2:0)
Нови Сад - Стадион: Карађорђе. Гледалаца: 9.000. Судија: Данило Грујић. Помоћници: Милан Минић и Ивица Стојановић. Жути картони: Вукасовић, Пушкарић, Спремо (Војводина), Доналд, Ле Талек, Луковић (Црвена звезда). Стрелци: 1:0 Дејан Мелег у 5, 2:0 Дарко Пушкарић у 9, 2:1 Срђан Плавшић у 50, 2:2 Ричмонд Боаћи у 61, 2:3 аутогол Дарко Пушкарић у 70. минуту.
ВОЈВОДИНА: Роцков, Планић (од 76. Трујић), Маслаћ, Антић, Вукасовић (од 83. Спремо), Бабић (од 64. Ковачевић), Мелег, Пушкарић, Палочевић, Малбашић, Лакићевић. Тренер: Драган Ивановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Петковић, Ал. Луковић, Фримпонг, Анђелковић, Ле Талек, Руиз, Канга (од 87. Полетановић), Даналд, Плавшић (од 84. Милић), Боаћи (од 92. Вујаклија). Тренер: Миодраг Божовић.

 

Први прави напад и гол, за Војводину. Мелег је повукао кроз средину у петом минуту, одложио лопту на десну страну ка Палочевићу иза леђа одбране београдских црвено-белих.

Он је упутио центаршут по земљи на петерац, тамо је најбрже стигао Малбашић, али му је у шут ушао Звездин голман Манојловић и одбранио, но лопта је остала на три метра од гола, на њу је натрчао Мелег и послао је у празну мрежу – 1:0.

Непуна четири минута касније нова промена резултата. Лопта убачена у казнени Звезде, примио је Бабић, покушао волејом искоса са леве стране, али је одбранио Манојловић.

После корнера 2:0 за Војводину. Убачену лопту лоше је испуцао Звездин бек Петковић, тачно на другу стативу, петерац где је остао сам Пушкарић, који је прикуцао лопту у празну мрежу – 2:0.

Прва каква таква шанса за Звезду у 19. минуту, покушао је Боаћи са ивице казненог, али високо изнад гола.

Гужва у 24. минуту испред гола домаћина, мирисало је на гол Звезде, али ниједан од играча екипе из Београда није успео да искористи смушеност одбране Новосађана.

Пет минута касније поигравала се одбрана Новосађана, на 25 метара им је лопту одузео Плавшић, отворила се рупа на левој страни, Руиз је био сам остао очи у очи са голманом домаћина Роцковом, али је он сјајно интервенисао и избацио је у корнер.

Могла је Војводина са 3:0 на паузу, али… У надокнади првог полувремена Малбашић је примио лопту у казненом, имао на леђима двојицу ривала, окренуо их и сачекао да се неко прикључи, дотрчао је Мелег, на десетак метара је био сам, добио је повратну лопту, покушао је да приђе, а када се спремао да матира Манојловића с леђа му је лопту избио Фримпонг.

Звезда је смањила предност домаћина у 50. минуту после корнера. Кратко изведена лопта до Плавшића, кренуо је уназад, а потом центрирао, на лопту је кренуо Ле Талек и збунио голмана Роцкова испред кога је лопта пала и завршила у мрежи.

Могла је Војводина поново до предности у 55. минуту, искоса са десне стране на 14 метара био је сам Лакићевић, али је лопту из рогља извукао голман Манојловић.

Два минута касније Фримпонг је лоше избио лопту, на ногу Лакићевићу, али су остали играчи стигли да га изблокирају на петнаестак метара од гола.

У 61. минуту промена резултата. Анђелковић је био сам на левој страни, центрирао је одлично, на седам метара скочио је Боаћи и сместио лопту у рогаљ голмана Роцкова – 2:2.

Минут касније покушао је искоса са десне стране и Петковић за потпун преокрет, али је Роцков после мале несигурности успео да укроти шут.

Преокрет, ипак, нешто касније. Са леве стране центрирао је Канга, а Пушкарић је лопту са пет метара прикуцао у своју мрежу – 2:3.

После поигравања Палочевића у 80. минуту на 20 метара од свог гола меч је умало решен. Руиз му је узео лопту, кренуо у казнени где га је умало Палочевић срушио за пенал, али је он хтео да издржи до краја, остао је на ногама, шутирао са шест метара кроз ноге Маслаћу, али је Роцков сјајно одбранио.

Минуту касније сјајна шанса за Новосађане. Лопта Мелега у простор, враћена Трујићу на нешто више од десет метара, сам је био очи у очи са Манојловићем, само је требало да пошаље лопту лево или десно од њега, али је шутирао више по средини, па га је млади Манојловић сјајно осујетио.

Последњу шансу Војводина је имала у 93. минуту, слободан удараца са двадесетак метара, покушао је Малбашић ударцем испод живог зида, али лопта је била лак плен за Манојловића.

Семафор 25. кола Супер лиге Србије:
Спартак ЖК – Напредак 1:1 (Мудрински 56 - Вукановић 29)
ОФК Бачка – Младост 1:0 (Балабановић 67)
Нови Пазар – Вождовац 0:1 (Филиповић 86)
Партизан – Металац 3:0 (Тавамба 43, Ђурђевић 61, Ђуричковић 90+1)
Чукарички – Рад 1:1 (Обрадовић 57 - Мараш 21)
Јавор – Борац 2:0 (Цветковић 10, Трипковић 44)
Војводина – Црвена звезда 2:3 (Мелег 5, Пушкарић 9 - Плавшић 50, Боаћи 61, Пушкарић 70. аутогол)
Радник – Раднички (Ниш) 1:2 (Јовановић 79 - Којић 18, Стојановић 70)
Коментари159
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Prle
Ovo je seoski nivo , BOLJE IGRAJU fK omladinac iz Donje Strnjike.
Zuk
Opasni su slaninari znaju da nemaju sanse i odmah ustupili bodove za jedno milion -dva dolara.Ali Zvezda gubi i pare i titulu.Partizan je za klasu bolji.
Rade
Zbog ovakvih nameštaljki niko više i ne prati Premijer ligu!!!
...
trener. Puškarića je izgubio trener Marić kada ga je stavio na desnog beka u kvalifikacijama LE, kada smo dobili 3 gola preko njegove strane , zamenio ga i stavio Živkovića, koji dobija creveni karton i od sudije i od trenera Marića, i od tada ga nema nigde. A u prethodnoj sezoni je bio ODLIČAN po desnoj strani sa Alivodićem. trener Lalatović ostavlja Puškarića nazad , i gle čuda preko njega gubimo Od Holandjana. trener Ivanović drži jadnog Puškarića i još jadnijeg Paločevića u igri a da oni jadni ne znaju gde se nalaze i šta treba da rade...Menja Planića...trener...PUŠKARIĆ je doveden kao VEZNI IGRAČ,KREATOR IGRE, treneru...A Paločević pa uzmi treneru snimak i pogledaj gde ti je 10-ka ludovala 90 minuta...A TRENER KOSANOVIĆ odlazi iz Voše iako je Voša dala POLA TIMA OSVAJAČA SVETSKOG PRVENSTVA....Verujem treneru da si gledao BArselonu sinoć....sam treba da odeš ako imalo obraza imaš...ne treba mi da te teramo
алекса
Ово је намештаљка, јел!? А шта рећи за Барса-ПСЖ. Све регуларно, оће то, оће. само не знам где!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.