Почетна / Фудбал / Војводина

Дуел на Душановцу одлучен за три минута, Новосађани капитулирали са десеторицом (ВИДЕО)

Младости, Раду и Раднику минималац био довољан за сва три бода, Напредак тројком преко Новог Пазара
ФОТО: В. Марковић

Вождовац – Војводина 4:1 (2:0)

Београд - Стадион: Вождовца. Гледалаца: 1.000. Судија: Петар Пипер (Чачак). Помоћници: Владимир Јовановић (Чачак) и Марјан Јанковић (Петровац на Млави). Жути картони: Маринковић, Николић, Ивковић (Вождовац). Црвени Картон: Богдан Планић (Војводина) у 33. минуту. Стрелци: 1:0 Николић у 34, 2:0 Красић у 36, 2:1 Трујић у 75, 3:1 Зец у 85, 4:1 Дражић у 90+1 минуту.

ВОЖДОВАЦ: Поповић, Путинчанин, Ивковић, Синђић, Филиповић, Павловић, Зец, Маринковић (од 63. Јешић), Николић (од 83. Петровић), Красић (од 72. Ћирковић), Дражић.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Планић, Пушкарић, Антић, Ковачевић (од 46. Ф. Бабић), Вукасовић, Мелег (од 46. Палочевић), С. Бабић, Кнежевић (од 63. Трујић), Малбашић.

 

Два минута из средине првог полувремена, током којих су зарадили једног играча, па преко Николића и Красића и два гола више, Змајевима је било довољно да дођу до одлучујуће предности. Када се храбри, упорни ривал и вратио у меч, Зец и Дражић однели су дилему – 4:1.

На такав исход, свакако, није мирисало од почетка. Да је Војводина у почетном делу игре била конкретнија, видело се и када се Мелег, на асистенцију Лакићевића, ушетао у шеснаестерац и приземним ударцем нациљао ближу стативу још једном сигурног чувара мреже.

Након додавања Синише Бабића и неспретне реакције одбране Змајева, још ближе голу пришао је Ковачевић, али се Поповић успешним блоком поново истакао.

Домаћину је омогућио да, на име промашаја ривала, спроведе сурову, дуплу казну.

Прво је у 33. минуту, после Маринковићеве лопте у простор, Планић стартом слеђа на уласку у шеснаестерац срушио надирућег Дражића и зарадио директан црвени картон, што је био предуслов за минут каснији и још тежи ударац. Прелепим пројектилом из слободњака, зачињеним ефеом, Немања Николић, репрезентативац Црне Горе, погодио је даљи, горњи леви  угао немоћног Роцкова – 1:0.

Колики је то шок био за до тада размахане госте из Новог Сада, најбоље се могло видети само два минута касније, пошто је хладном туширању додат и лед. После дијагонале Зеца са готово половине терена, Красић је хируршким захватом здесна, из незавидног угла, протурио лопту крај супротне стативе голмана Роцкова – 2:0.

Да ће гости у наставку учинити све не би ли се вратили у игру јасно су сугерисале измене, али и чињеница да је свеже утрчали Палочевић силовитим ударцем са преко 20 метара затресао стативу бившег клуба.

Након кратког одговора Зеца, којим је Роцков приморан на добру интервенцију, Вовјођани су наставили да грабе напред, све до 75. минута и – мата у два потеза.

Врхунском приземном лоптом, Малбашић је тада у први план избацио Трујића, који је након спринта хладнокрвном реализацијом сместио лопту поред немоћног Поповића, за 2:1 и повратак наде.

Могла се осетити и само три минута касније, када је Трујић узвратио Малбашићу за асистенцију, али је ударац који је уследио са ивице казненог простора био за мало непрецизан!

За пуни повратак са играчем више, ипак, до краја није било снаге, нити је Вождовчанима падало на памет да га дозволе. Напротив, након корнера из 85. минута, односно кратког Синђићевог поткопавања лопте, Зец је из гужве нашао пут до мреже и мира – 3:1.

А, да победа на крају велике борбе буде и убедљивија, у надокнади времена постарао се разиграни Дражић, у тешком избору и играч меча – 4:1.

Семафор 28. кола Суперлиге:

Петак:

Металац – Чукарички 0:3 (Ожеговић 3. једанаестерац, 9, Зорић 66)

Субота:

Црвена звезда – Спартак ЖК 2:1 (Вујаклија 2, 59 - Ивановић 54)

Борац – Рад 0:1 (Родић 35)

Радник – ОФК Бачка 1:0 (Трифуновић 36. једанаестерац)

Вождовац – Војводина 4:1 (Николић 34, Красић 36, Зец 85, Дражић 90 - Трујић 75)

Младост – Јавор 1:0 (Јовановић 77)

Напредак – Нови Пазар 3:0 (Вукановић 22, Аливодић 25, 87)

Раднички (Ниш) – Партизан 0:2 (Ђурђевић 70, Леонардо 90+2)

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Opet
Opet štoper dobija crveni? Šta bre radite ljudi. Ubili smo ih prvih pola sata i onda potez sa nivoa kadetske lige. Onda Maslać, sada Planić....
Sale
Kako Piper sudio Vozdovac-Vosa kad je posteni Kokeza ga skinuo sa liste sudija!!!!
Aloha
Ovo je komedija! Uživao bih kada bismo ispali u "Š" ligu (mislim na Vojvodinu)! Inače, niko ne zna to što Zvezda zna, svaku tekmu da namešta!
Pile
Ovaj Planic bas voli da dobija crvene,protiv Zvezde na Vracaru 2015 u dresu OFK-e kao POZAJMLJENI igrac Zvezde, evo i danas.Komedija.
Jimmy Barka
Ko sa djavolom (Zvezdom) tikve sadi...Zato je Vosa ovakvo deklasirana.
bokiUSA
Kakve ovo veze ima sa CZ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.