Почетна / Фудбал / Војводина

Војводина голом Суботића до победе против Мачве и првог места које дели са Звездом (ВИДЕО)

Новосађани се добро помучили да би савладали Шапчане, повратнике у елитни ранг
ФОТО: Бета

Војводина – Мачва 1:0 (0:0)

Нови Сад - Стадион: Карађорђе. Гледалаца: 1.000. Судија: Јован Шегрт (Београд). Помоћници: Драган Богићевић и Милош Мишкељин (оба Београд). Жути картони: Алвеш, Вукасовић (Војводина), Адамовић (Мачва). Стрелац: 1:0 Немања Суботић у 63. минуту

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лакићевић, Алвеш, Саничанин, Антић, Аврамовски (од 56. Парк), Вукасовић, Јованчић, Којашевић (од 86. Месаровић), Михаиловић, Суботић.

МАЧВА: Филиповић, Пејовић, Н. Јовановић, Лазаревић, Рајовић, Обровац, Ивић, Јеремић (од 77. Ј. Јовановић), Адамовић (од 69. Арсенијевић), Гаврић, Матић.

 

Што је требало, што је било некако записано на папиру се и догодило – Војводина је освојила три бода. Истини за вољу, Новосађани су морали добро да се помуче да би савладали Мачву. За то им је био довољан само један погодак. иако се за овакву победу каже да је минимална, ипак, треба рећи да је апсолутно заслужена: Војводина – Мачва 1:0.

Очекивано, Војводина је од почетка као домаћин заиграла амбициозније, нападачки са жељом да савлада Шапчане. У таквим околностима гости су се повукли пред свој гол и вребали прилику да запрете из контранапада.

Прво узбуђење десило се пред голом Новосађана. Голман Војводине Емил Роцков, на центаршут је одлетео у празно. Тако се Шапчанима изненада указала прилика да затресу мрежу. Јеремић је био у прилици да пресуди Новосађанима, шутирао је у празну мрежу, али је домаћа одбрана интервенисала и спречила да Роцков капитулира.

Ивош даривао своје Шапчане

Војводина и Мачва су последњу такмичарску утакмицу играли пре 65 година. Синоћње гостовање на „Карађорђу” искоришћено је на посебан начин, домаћин је обележио ово гостовање Мачве на пригодан начин.

Александар Ивош, легенда шабачког фудбала и Војводине, у друштву Васе Пушибрка, председника домаћинове секције ветерана, уручио је Зорану Јовановићу, генералном секретару мачве, алманах Војводине „Првих 100”.

Војводина је играла лепо у пољу, брзим и једноставним комбиновањем, тако да су се сва збивања до одласка на одмор преселила на половини терена која је припадала Шапчанима. Три пута су Новосађани били у прилици да се радују. Аврамовски је шутирајући с пеналтика замало промашио (16. минут), потом је у два наврата у главној улози био Немања Суботић. Оба пута је упутио лопту са дистанце, али није имао среће да заврши где је желео. Тако се на одмор отишло без голова,  с тим што остаје утисак да је домаћин био теренски доминантнији и ближи да промени почетни резултат.

До 63. минута и поготка Новосађана расплет је био неизвестан. И даље су Новосађани били ти који су диктирали темпо, али убедљиву теренску иницијативу нису успели да искористе за нешто више.

Није био прецизан Михаиловић, није ни Којашевић погодио где је желео.

Да и гости могу да запрете, видело се у 52. минуту. Пејовић је силовито опалио, али лопта је замало завршила изнад пречке домаћег гола. И онда је уследио 63. минут, мрежа гостију се коначно затресла.

Капитен домаћина Душан Јованчић, пословично вредан и упоран обавио је више него пола посла. Он је у соло-продору заобишао неколико препрека, а онда у правом тренутку, као руком, послао дубинску лопту за Суботића. Била је то мат позиција за голмана Мачве Ненада ФилиповићаСуботић је лако затресао мрежу гостију – 1:0.

Шапчани су у 66. минуту, након прекршаја над Гаврићем, тражили најстрожу казну, али то, да је Шегрт показао на белу тачку, не би било баш праведно.

Међутим, гости више могу да жале што у 85. минуту Матић није био успешнији. Он је са пет-шест метара захватио лопту главом, чинило се да Роцкову нема спаса, али чувар мреже Новосађана је одлично интервенисао и спречио сигуран погодак.

Семафор 9. кола Супер лиге:

Среда:

Напредак – Вождовац 1:2 (Јесе 58 - Луковић 27, 82)

Раднички (Ниш) – Борац 1:0 (Миладиновић 2)

Чукарички – Радник 1:2 (Пушкарић 77 - Копитовић 12. аутогол, Мићић 42)

Рад – ОФК Бачка 0:0

Војводина – Мачва 1:0 (Суботић 63)

Младост – Јавор Матис 3:0 (Пејовић 45, Б. Милошевић 55, Трифуновић 69)

25. октобар:

Земун – Партизан

Црвена звезда – Спартак Ждрепчева крв

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kiZZo fkV 1914
VOJVODINA,JEDNA JEDINA-samo napred momci,da se skupi sto vise bodova,a onda na prolece renesansa kluba,kluba za koji zivimo !!!
007
ALEKSANDAR IVOŠ LEGENDA VOJVODINE I MAČVE a ne divoš ispravite to za sutrašnje štampano izdanje inače puno šuteva pored i preko gola Mačve kao i sreća koja je spasla VOŠU kad je prečka spasla gol u zadnjim minutima ali tako je to kad se ekipa skrpi na kraju prelaznog roka a skupština pod hitno da skine reklame viskola sa dresova i klupa za rezerve i da uradi dvojna državljanstva za KOJAŠEVIĆA koji je odlično igrao večeras i pravo je pojačanje kao i za AVRAMOVSKOG jer danas za BEMPAHA nije bilo mesta ni na klupi zbog ovoga koji je nas zavrće zadnje tri godine što sa menicama sukobom interesa i teranjem omladinaca i kadeta iz kluba...i jednom da grad stane iza VOJVODINE već i nek se ugleda na Maribor koji nam je i pomogao da budemo prestonica omladine,sporta i kulture 2019 i 2021

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.