Почетна / Фудбал / Војводина

Војводина „навија” против Јувентуса, ако Сергеј оде у Торино ништа од пара, ако оде „са Чизме” добијају око 4 милиона евра!

Сергеј Милинковић-Савић је главна мета Јувентуса за летњи прелазни рок
ФОТО: Бета/АП

Шампион Италије намерава да направи велико реновирање средњег реда, па је директор Ђузепе Марота на врх листе жеља ставио везисту Лација.

„Велику седморку“ чине Емре Чан (Ливерпул), Адријан Рабио (Пари сен Жермена), Арон Рамзи (Арсенал), Муса Дембеле (Тотенхем), Адријан Кристанте (Аталанта) и Лоренцо Пелегрини (Рома) и репрезентативац Србије Сергеј Милинковић-Савић.

Торински „Тутоспорт” објавио је да је Јувентус затражио преговоре са Лациом на тему сеобе Милинковић-Савића из Рима у Торино и да је као „мамац“ понудио 100 милиона евра.

Више од те суме Јувентус не може да плати, јер ће на лето да отплати другу рату куповине Гонзала Игуаина од Наполија по цену од 92 милиона евра.

Италијански медији навели су да су пред Јувентусом тешки преговори са председником Лација Клаудиом Лотитом, који верује да може да добије више новца за 23-годишњег везисту.

Проблем Старе даме је што су за Сергеја Милинковић-Савића, према наводима „Тутоспорта” заинтересовани и Пари сен Жермен, Манчестер јунајтед и Манчестер сити, а они обично нису заинтересовани за „спуштање цене”.

Одлуку Лација да ли ће Милинковић-Савића продати Јувентусу или неком другом клубу нестрпљиво ишчекују у Војводини.

Према прописима ФИФА, клубови у којима је фудбалер играо деле пет одсто од укупног трансфера, али само у случају да је променио федерацију.

То значи да ако Милинковић-Савић пређе у Јувентус неће бити поделе Фонда солидарности.

Ако оде у Енглеску или Француску за 100 милиона евра обештећења Лацију, Војводина и Гент ће поделити пет милиона евра из фонда солидарности.

Новац се дели пропорционално времену које је играч провео у клубу. Милинковић-Савић је поникао у Војводини, а у Генту је провео само сезону 2014/15.

То значи да би Војводина могла да рачуна на већу део компензације, можда и до четири милиона евра.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lapadula
Vojvodina School !!!
007
i bokiusa ne lupaj kad ne znaš u VOJVODINI JE OD 10 DO 19 g igrao i osvojio KUP PRVI U ISTORIJI VOJVODINE koja je puno uložila u njegov razvoj i znanje pa zato je SERGEJ svim srcem i dušom uz nju a da nije bilo viskola i ostalih direktno bi ga prodali posle SP U NOVPM ZELANDU za bar 10 milona evra..
Srpska Atina
Nece Serdjo dozvoliti da njegova VOSA ostane bez te love.
slaninar
pa ako ode u Englesku ili bilo koju drzavu Vosa dobija, Ne dobija samo ako ostane u Italiji. Tako da pre neko sto pocnes da prozivas i lupetas raspitaj se. I mani se Vose.
bokiUSA
Jeste on se pita mnogo.... lazio ako dobije 120 mil od Engleza bas ce da se odrekne 20mil zbog Vose. Ili mozda Savic kaze necu u Manchester United za 5mil po sezoni oticicu za 3mil u Juventus da bi Vosa dobila lovu. Jos kada zna da to i neide u klub vec ko zna kome teska odluka bas teska. I plus Vosa je u njega ulozila dzak kikirikija a prodala za milion....
Ne ide 4
Vojvodini ide 3%, Belgijancima 1%, za taj peti procenat je vec bio u Laciju.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.