Почетна / Фудбал / Војводина

ТРАНСФЕР ЛЕТА: Лакићевић из Војводине прешао у Ђенову

Ово је велики животни успех, али не само мој, већ и моје породице, пријатеља... – сијао од среће популарни Могли
ФОТО: ФК Ђенова

Иван Лакићевић (25), три године десни бек Војводине, од јуче је и званично члан Ђенове. Италијанском клубу обавезао се на четворогодишњу верност.

Љубимац навијача Лала потписао је најважнији уговор у каријери, чему је претходило почетно дружење са бубамаром у локалном Новом Београду, десетогодишње стасавање у школи Црвене звезде, афирмисање у Доњем Срему и, коначно, на „Карађорђу”.

На оку селектору

Лакићевићу се, одласком у Серију А, отварају многа врата. Ако крене добро – и она репрезентативна.

– Волео бих, наравно, да будем на следећем репрезентативном списку, велика жеља ми је да заиграм за Србију. Јако ми је жао што је репрезентација на Мондијалу испала у групној фази.

Обрадовао Милићевића

Трансфер Лакићевића у Ђенову посебно је тренера Тому Милићевића, легендарног „ловца на таленте” у Црвеној звезди. Својевремено је довео Ивана у Љутице Богдана.

– Било му је пуно срце. Рекао је да је од првог дана веровао у мене, драго ми је што сам га обрадовао. 

Ово је велики животни успех, али не само мој, већ и моје породице, пријатеља... – одмах истиче увек скромни и изузетно васпитани Лакићевић. – Да није било родитеља и њиховог усмерења на прави пут, не бих могао ништа да постигнем. Отац је у пензији, а ни мама више неће морати да ради. Ту је и сестра, као највећа подршка. Све је било подређено мени, мислим да сам им сад то вратио. Отишао сам из Војводине директно у Серију А, то је тежи пут, али за мене слађи. Мислим да сам заслужио радом, увек сам био поштен према фудбалу. Одлазим у одлично време – нисам дечак, нити ми је 30. година...

Као главног конкурента за место у тиму Ђенове, види пет година млађег Португалца Переиру.

– Конкуренција фудбалера увек чини бољим. Надам се да ћу се изборити да заиграм у Серији А. Период адаптације није лак. Италијанска лига је међу пет најјачих на свету, место у тиму захтева велики труд. Од 6. до 8. јула су тестови, затим нас очекују нас припреме на три локације – прво у Аустрији, па затим у Италијиа. На почетку имамо куп, првенство почиње 19. августа.

У Ђенови га дочекују Дарко Лазовић и Никола Нинковић.

– Сад ћу имати прилику боље да упознам бивше ривале из Звезде и Партизана, они ће ми помоћи. Драго ми је што ће ми саиграч бити и легенда Горан Пандев, који је већ 17 година у Италији. Играћу против Сампдорије, градског ривала, победио сам је већ у дресу Војводине, што ми је испунило срце. Надам се да ћу и са Ђеновом поново бити бољи од Сампа. Радујем се великим стадионима, сусретима са гигантима италијанског фудбала – усхићено је закључио Лакићевић, познат и по надимку Могли.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

fkv klisa
nesto mi nije jasno.kod nas igra 4-5 godina niko ga ne trazi,istekne mu ugovor on potpise za djenovu.ako je dovoljno dobar za djenovu kako nije mogao da se proda za 200 -300 hiljada ranije,nije otisao u krs klub.ako igras za djenovu ti vredis sigurno,to sam hteo da kazem.slicno i nastic u genk,ko je ovde lud,srecno mogliju naravno,ima veliko srce
Madjionicar
@fkv Postavio si i vise nego dobro pitanje. A odgovor na njega ti je – pa, naravno, u pitanju su neke seme. Nije ga Djenova sigurno primjetila juce ili prekjuce, pa ga kao potpisuje danas, nego taj kontak i to interesovanje moraju da postoje od mnogo ranije, samo sto je neko vidio vecu priliku za zaradu u tome da se prvo saceka istek ugovora.
Tantus
Trazili su ga, ali nije hteo da predje.
Srpska Atina
Hvala za sve mogli,puno srece i uspeha ti zelim,vrati se jednog dana u tvoju vosu.
Filip
Zovite momka u A tim dok ga ne uzmu Crnogorci ili tako neko ko Zuleta.I ovako desnog bega osim Gajica koji ne igra,a da nema preko 30 nemamo,gledao sam ga u superligi igra srcem i bori se,svakako ce nam znaciti igrac iz serije A u buducnosti.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.