Почетна / Фудбал / Војводина

Кривокапић пред Раднички: Сви кажу да је ово још један дерби (ВИДЕО)

Јуче сам добио информацију да Војводина није победила Раднички на последњих девет међусобних мечева, па имамо велики мотив да прекинемо ту црну серију - каже Кривокапић
ФОТО: В. Марковић

Фудбалери Војводине сутра ће одиграти први меч на свом стадиону у овој години. У 23. колу Супер лиге Србије, ривал црвено-белима на „Карађорђу“ биће екипа Радничког из Ниша, тренутно другопласирани тим на табели и готово известан учесник европског такмичења у наредној сезони.

Практично још од 1982. године, када су дошли до полуфинала Купа УЕФА, Нишлије нису имале успешнију сезону иза себе, а велике заслуге за то припадају и бившем тренеру Војводине Ненаду Лалатовићу, који је прошлог лета преузео популарни „Реал са Нишаве“.

Поред њега, у табору нишког суперлигаша су и његови сарадници из Војводине Драган Шарац и Видак Братић, а дрес овог клуба тренутно носе и тројица бивших првотимаца Воше: голман Боривоје Ристић и играчи Никола Аксентијевић и Радован Панков. Раднички је и ову полусезону започео одлично, пошто је у прошлом колу резултатом 2:0 победио екипу Чукаричког, још једног конкурента за излазак на европску сцену.

Са друге стране, Војводина је пролеће започела убедљивим поразом од Црвене звезде у Београду (4:0), а зебње навијача пред овај меч додатно је повећао и резултат пријатељске утакмице против истоименог ривала из Новог Сада (1:1). Јасно је свима да ће црвено-бели, ако желе прву победу у овој полусезони, сутра морати да одиграју далеко боље него на последња два сусрета.

Шеф стручног штаба „старе даме“ Радован Кривокапић нада се да ће бити управо тако, иако изузетно уважава сутрашњег ривала његовог тима.

– Сви кажу да је ово још један дерби, иако играмо против екипе која је у самом врху табеле и која је, по мом мишљењу, велики фаворит у овом мечу, јер је бодовна разлика између њих и нас јако велика. Они су клуб који је последњих неколико година у експанзији и најпријатније изненађење ове сезоне. Имају амбициозног председника, који врло добро ради свој посао, али и доброг тренера, који је мој пријатељ и некадашњи саиграч. Веома добро познајем његов темперамент, који он преноси на екипу, па сваки тим који води игра онако какав је он као личност. Доказао се у тренерском послу, а био је тренер и нашег клуба, па је он, по мом мишљењу, највећа снага Радничког, без обзира на то што је реч о квалитетној екипи – каже Кривокапић.

Раднички и Војводина су тренутно две скоро потпуно различите екипе.

– Они имају добрих и искусних појединаца, за разлику од нас, који смо доста млади и екипа у стварању, која ће временом показати колико може. На овом мечу, имамо обавезу да борбеност и дисциплину подигнемо на много виши ниво, јер услови на „Карађорђу“ су такви да само фанатичном борбеношћу можемо доћи до позитивног резултата, а зашто да не и до победе? Ми ћемо на сваком мечу ићи на три бода, па ћемо се тако и са Радничким сударити храбро и одважно, а ко буде био бољи, нека победи. Што се играчког кадра тиче, сви су здрави и спремни за утакмицу – наглашава Кривокапић.

Према његовим речима, за Војводину ће овај меч бити још тежи од оног у претходном колу.

– Управо из разлога што смо млада екипа, после меча против Црвене звезде сам рекао да нас у наредном колу очекује још тежи противник, јер форсира врло агресиван стил игре, а у корист му иде и стање терена на нашем стадиону. Да бисмо дошли до доброг резултата, на њихову агресивност морамо одговорити још већом агресивношћу – напомиње Кривокапић.

Навијачи Војводине незадовољни су резултатом који је њихов тим остварио у дербију против Црвене звезде, без обзира на тренутне финансијске могућности два клуба, а њихов утисак делимично дели и тренер црвено-белих.

– Нисам био толико љут, колико разочаран тиме да смо били уплашени. То је једино што ми је засметало, јер сам резултат представља реалну слику односа снага између Црвене звезде и нас. Играчима сам указао на грешке, исправљали смо их током ове недеље и надам се да их више нећемо понављати. То су паметни момци, разумеју ситуацију, а уосталом, и током припрема сам им говорио да за нас првенство практично почиње од ове утакмице против Радничког. Лично, не волим да губим и наравно да не могу бити срећан кад изгубимо утакмицу, али није било никакве љутње и тензије. Разочаран сам само тиме што сам почетак утакмице није био онакав какав је био почетак другог полувремена – напомиње Кривокапић.

Шеф стручног штаба Војводине изнео је своје мишљење и о најављеном увођењу ВАР технологије у Супер лигу Србије.

– Мислим да то није лоше, јер онда не би било места за било какве приче и калкулације, али питање је да ли имамо услове за тако нешто. И синоћ у Лиги шампиона смо имали прилику да видимо да је неколико одлука промењено након употребе ВАР технологије, а што се тиче наше утакмице сутра, волео бих да људи који дођу на стадион и они који је буду гледали преко ТВ екрана заиста уживају у њој, па се зато надам да ће дерби употпунити наш најбољи судија – каже Кривокапић.

Он је још једном најавио промене у тиму у односу на меч против Црвене звезде.

– Промена ће сигурно бити, јер није исто играти на оном терену у Београду и овом на нашем стадиону. Биће потпуно другачији стил и начин игре, па ће зато у постави бити играчи који су спремни за један велики „фајт“ – истиче Кривокапић.

Иако улогу фаворита додељује противнику, тренер Воше верује да и његова екипа има неке предности.

– Јуче сам добио информацију да Војводина није победила Раднички на последњих девет међусобних мечева, па имамо велики мотив да прекинемо ту црну серију. Такође, свако ко долази на „Карађорђе“, мора да зна да ће Војводина, без обзира на то што је млада екипа, пружити свој максимум и дати све од себе. Надам се да ће ови млади момци имати подршку публике, како бисмо сви заједно дошли до жељеног резултата – истакао је Кривокапић.

Војводина и Раднички до сада су одиграли 90 међусобних мечева, при чему је Војводина остварила 41 победу, 26 ремија и 23 пораза, уз гол-разлику 134:93 у своју корист.

Сутрашња утакмица почиње у 18 часова.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nedo
Ako ne daj Boze Vosa izgubi i dva boda veceras treba ubuduce forsirati ekipu sa sve omladincima plus Rockov Matic Eze i mozda Mitosevic. Na ljeto vratkfi Vladica Pantelica kPilipovica. Nije bifno da li ce u play of ili u play out bitno je da nece ispasti a ne bi trebalo. Krivi da ostane sa njima do ljeta pa da se Vosa Pojaca sa 3-4 Igraca ali znalca...Nastavice se.
Marko NS
Sa tobom na klupi,tesko!!
Vox
Tačno bi ovo i trebala da bude startna postava.
bokiUSA
Vec ste promenili 15 trenera i 50 igraca.... kud ces vise
Прикажи још одговора
Krle
Zasto niste realizovali dolazak Robsona Da Silve? Zlomislic mora na zadnjeg veznog.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.