Почетна / Фудбал / Војводина

Умро некадашњи фудбалер Војводине Васа Рутоњски

За Војводину је наступао од 1970. до 1979. године и за то време одиграо 253 званичне утакмице, по чему се налази на 10. месту вечне клупске листе по броју одиграних мечева
ФОТО: fkvojvodina.rs

Некадашњи фудбалер Војводине Васа Рутоњски, члан генерације која је 1977. године освојила Средњоевропски куп, умро је синоћ у 68. години, после дуже и тешке болести, саопштио је данас тај клуб.

- ФК Војводина тако је остао без још једног из плејаде својих великих и значајних играча, који су, носећи његов дрес, дали немерљив допринос стварању клупске историје - наводи се у саопштењу за јавност.

Васа Рутоњски рођен је 5. октобра 1952. године у Новом Саду, где је у ФК Славија започео своју фудбалски каријеру. За Војводину је наступао од 1970. до 1979. године и за то време одиграо 253 званичне утакмице, по чему се налази на 10. месту вечне клупске листе по броју одиграних мечева.

Био је члан генерације која је 1977. године освојила Средњоевропски куп, као и оне која је, две године раније, била вицешампион Југославије. Тада су без титуле остали тек у последњем колу шампионата.

Рутоњски је пре четири године био један од оснивача Секције ветерана ФК Војводина.

Комеморација поводом његове смрти биће одржана у понедељак у 13 сати у свечаној сали Фудбалског центра „Вујадин Бошков” у Ветернику, а биће сахрањен истог дана у 15 сати на Градском гробљу у Новом Саду.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kiZZo fkV 1914
SLAVA VELIKOM IGRACU I LEGENDI !!!!
Slaninar 100%
Počivaj u miru, legendo. Iskreno saučešće porodici.
Баја
Почивај легендо
007
Vasa,Ruta kako smo ga zvali LEGENDA kluba deo one generacije 70tih koja je osvojila Letnju ligu YU ŠAMPIONA VICEŠAMPION YU 75. kad su pod najvećom VOJVODININOM LEGENDOM TOZOM VESELINOVIĆEM.. igrali najlepši fudbal u YU i kad su četvorku te godine pobedili na svim utakmicama kod kuće i u gostima posebno splitski hajduk usred Dioklecijanovog grada sa 4 1 a splićani ovacijama i povicima TOZO MAJSTORE I CRVENI ispratili VOJVODINU i njene legende a tim je najčešće igrao u sastavu SVILAR,VUJKOV,MOKUŠ TRIFUNOVIĆ NOVOSELAC,RUTONJSKI,LERINC,IVEZIĆ,VUČEKOVIĆ ,PAVKOVIČ, LIČINAR A IGRALI SU I JURČIĆ,NIKEZIĆ,BOŠKOVIĆ...ta generacija je osvojila jedina 2 medjunarodna trofeja pod okriljem UEFA RAPAN KUP 76 I SE KUP 77,SLAVA VELIKOM VASI.
moma52
Večna Slava Vasi.Nisam oko sastava jedino siguran da li je centarfor bio Kustudić,polako pamćenje bledi,a Vasi još jednom,Večna Slava,porodici saučešće.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.