Почетна / Фудбал / Звезда

ЖУРНАЛ САЗНАЈЕ: УЕФА одложила одлуку о мечу Арарат – Црвена звезда

Челници УЕФА су решили да ствари преноће и да у уторак 28. септембра пресеку гордијев чвор
ФОТО: М.Спасојевић

Због оружаних сукоба у подручју Нагорно Карабаха, проглашена је општа мобилизација у Јерменији. То је био разлог да УЕФА анализира безбедоносну ситуацију и одлучи да ли ће се и где играти утакмица плеј-офа за Лигу Европе Арарат – Црвена звезда.

Како сазнајемо вишечасовни састанак и анализа нису резултирали коначном одлуком, већ је решено да се одлука пролонгира до сутра. По свему што се могло чути из добро обавештених извора блиских Ниону, најближа опција је да се меч, ипак, игра у Јеревану.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pedja
Nas su svaki put kaznjavali zbog navodno ratne situacije, iako u Srbiji uopste nije bilo rata. Tako je Zvezda igrala pocev od finala super kupa u Mancesteru (nije se ni razmatralo da se igra na neutralnom terenu), zatim razna seljakanja i domacinstva u zemljama oko nas. Cak i kad su skinute sankcije, receno je da bi bib nefer prema ostalim klubovima, pa je Zvezda nastavila do kraja da igra u gostima kao domacin. U Jermeniji se ratuje, u ratnom stanju nema letova, ulazaka u zemlju. Otkazane su sve sportske manifestacije, tako da bi bilo kakva odluka da se igra tamo bila suluda i vrlo nekorektna. Uz sve to, da je sve normalno Araratu bi ovo bio cak cetvrti susret kod kuce, bez da su ijednu igrali u gostima. Po meni dve su mogucnosti: ili da se igra u Beogradu ili da se Zvezda automatski plasira u LE. Kako bi se ekipa iz zemlje u ratu uopste borila u nekom takmicenju?
Koj Moj
Ovo mi liči na UEFA nameštaljku da izgubimo sa 3:0 jer nismo došli na utakmicu. Mi krećemo avionom ,Jermenci nam zabrane sletanje jer je ratno stanje i šta onda ,gubimo zbog nedolaska na utakmicu. Kako za vreme ratnog stanja UEFA ili Ararat mogu da nešto garantuju. Državni i vojni vrh donose odluke i niko drugi. Samo neutralni teren ili kod nas na Rajku.
Navijac CZ,zvanicnog prvaka sveta,Tokyo(FIFA 2017)
Nebi bilo nefer ni da se igra u Beogradu ili bar na neutralnom terenu.Zasto?Pa secam se 1991,finale super kupa Evrope protiv Mancestera.Rat u SFRJ ali daleko od Beograda.Finale super kupa se tada igralo u dve utakmice.I umesto da UEFA dozvoli da se revans igra u Beogradu ili da se bar igra na neutralnom terenu,igrala se samo jedna utakmica u Mancesteru,Epilog poznat,Zvezda je izgubila mada je bila bolji tim.U revansu bismo verovatno pobedili i uzeli i taj super kup.Pa onda,1992,grupna faza kupa sampiona(Zvezda je 1.nas klub koji je igrao grupnu fazu nekog Uefinog takmicenja!).Zbog rata(opet daleko od Beograda)Zvezda je morala da bude domacin u Sofiji i Budimpesti.Uprkos tome osojeno je drugo mesto(iza Sampdorije a ispred Anderlehta i Panatinaikosa i time 4.mesto u Evropi te godine).Da se igralo na Marakani Zvezda bi verovatno bila prva u toj grupi i opet igrala finale za prvaka Evrope.Eto zato,ako je UEFA konsekventna i nepristrasna,Zvezda ne treba da ide za Armeniju.Da nam se vrati...
Вук Са Дрине
Групна фаза Купа шампиона, лепо је написао! Играло се по систему ЛШ, две групе, а победник иде у финале.
eh
I jos '92 verovatno ne bi pola tima otislo (Prosinecki, Stojanovic, Sabanadzovic, Binic, Juric i Marovic).
Прикажи још одговора
Dr.Paki
OOOOO UEFAAA MAFIAAAA!!!!!
Crv
Da se igra utakmica u Jerevanu a ratno stanje u toj zemlji jer su oni nenormalni pa kako igraci FkCz da odu tamo ako ne radi avioprevoz jer mozda vasionoskim brodom,,,,,A odloze sve sportske manifestacije u zemlji zbog ratnog stanja i sada ce da prave izuzetak zbog naseg meca,i sta ako se slucajno nesto desi igracima FkCz npr neko napadne autobus ili avion strasno a ima dosta utakmica koje su se igrale na neutralnom terenu zbog pandemije pa sta to znaci pandemija je opasnija i od samog rata,,,,,Zakljucak da se nesto tako desava kod nas pa momentalno bi nas izbacili ovako da padaju i bombe i granate mora da se igra kako odluci bagra poplacena iz Uefe,,,,,,
Вук Са Дрине
Хајде да ми будемо будале? Колико је 1992-ге линија фронта била удаљена од Београда па смо морали да играмо ван земље? Да ли би неки ЕУ тим послали у Јерменију? Би, али мало сутра! Тирану су оставили у квалификацијама и након пораза, зашто то не ураде за Партизан?
Ja sam za to da se ide
Da idemo da odigramo fudbal sa bracom Jermenima! Tamo ce nasi igraci biti zasticeniji nego u Beogradu! Nama se Mancester izvukao jer su kao p...ice rekli da ne smeju da dodju u Beograd '91. Ajde da mi ne budemo takvi!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.