Почетна / Фудбал / Звезда

Станковић: Немам шта да лепим по свлачионици, гледаћемо да „залепимо“ победу на ЈНА

Звезда ће сутра од 17.00 гостовати Партизану у 11. колу Супер лиге Србије
ФОТО: ФК Црвена звезда

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић рекао је данас да његовим фудбалерима није потребна додатна мотивација јер су довољни сам "вечити" дерби и Партизан.

- Концентришем се на рад са мојим момцима и спремање утакмице. Дерби има чар, носи то пецкање, док је пријатно и док не прелази границе поштовања. Немам шта да лепим по свлачионици, играчима је сама реч вечити дерби и Партизан довољна мотивација. Ништа нећемо лепити по зидовима, гледаћемо да „залепимо“ победу на ЈНА, то би било најбоље. Спремни смо и спремно ћемо дочекати наредни дерби - рекао је Станковић на конференцији за медије, упитан за мотивационе поруке из Партизана и изјаве његовог колеге Александра Станојевића.

Звезда ће сутра од 17.00 гостовати Партизану у 11. колу Супер лиге Србије.

- Дерби треба љубоморно да се чува у Србији и треба да будемо поносни што имамо нешто специфично на свету. Сва пецкања, око терена, то треба да се прихвати као спортска ствар. Наравно, у границама нормале и пријатности. Неће ме ништа уплашити, знам шта желим, како радимо, неће ме никакав натпис учинити бољим него што јесам - казао је Станковић.

Његова екипа има осам бодова више од Партизана, а новинаре је занимало Станковићево мишљење да ли би победа решила питање шампиона.

- Рано је много да се калкулише. Имаш плус осам и дерби, где можеш да одеш на великих плус 11. То је, реално, огромна предност, много тога смо завршили ако победимо у дербију. Али, нема опуштања, фудбал се игра и после недеље, не треба то да нам буде мач над главом. Треба се спремити, изаћи храбро, са великом одговорношћу према дресу који носиш и противнику с којим играш.

Звезда има лош низ у "вечитим" дербијима, пошто је дуго без победе, али и без датог гола.

- Сваки дерби носи своје, не треба се оптерећивати шта је било. Чињеница је да нисмо дали гол, да нисмо победили. То не може да се мења. Али, следећи може да се промени. Знам да нисмо дали гол, да нисмо победили. То не треба да буде оптерећење, већ само мотивација да у наредном променимо нешто - истакао је Станковић.

Он је навео да би волео да неко од Звездине деце реши "вечити" дерби.

- Желим им из свег срца да се то деси. Знам како је мени било то са 18-19 година, како је решити дерби пред пуним стадионом. Сада неће бити пун, али то је 'вечити' дерби - рекао је Станковић и додао да "озбиљно рачуна" на сву Звездину децу и да ће гледати да им пружа шансу јер то навијачи воле.

- Заслужују шансу, подршку и да носе дрес Звезде - додао је тренер Црвене звезде.

Упитан је да ли би реми сматрао неуспехом.

- Не идемо на реми, не желим да неко извлачи из контекста. Не знам шта ће бити. Идемо на победу, то је сигурно. Ако дође нерешено, не знам да ли ћу бити задовољан. Ако губимо 2:0 и буде 2:2, да, бићу задовољан, а ако водимо 2:0 и буде 2:2 нећу бити. Нас обавезује грб, место на табели, шампиони смо, имамо 10 од 10. Идемо да играмо прави фудбал, да се боримо. На ову утакмицу идем као на сваку другу, с тим што љубоморно чувам традицију и историју дербија - рекао је Станковић.

Он је додао да састав Партизана не може да буде велико изненађење, али да постоје непознанице јер су црно-бели значајно променили тим у последњем периоду.

- Знамо како ћемо ми истрчати на терен и доста знамо о нама. Не може да буде огромно изненађење ко ће играти за њих, али мислим да и они не знају тачно ко ће играти. Мање - више, не може да буде неко огромно изненађење - навео је тренер Звезде.

Звезда ће, поред од раније повређеног Ричмонда Боаћија, бити без Мирка Иванића и Гелора Канге, који су позитивни на корона вирус.

- Без Миће и Канге, тешко је правити тим пред један овако важан меч. Али, шта је, ту је, десило се... Идемо даље. Желим им да се што пре врате. Знам да ће бити свим срцем уз нас. Много ми је жао што неће моћи да конкуришу за тим, али је најважније њихово здравље.

Осим њих, Станковић ће моћи да рачуна на све играче.

Станковић је истакао да је репрезентативна пауза добро дошла Црвеној звезди да подигне форму јер је чека много утакмица и густ распоред у наредном делу сезоне.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zabrinuti
Lepo ćeš zalepiti pobedu na JNA, ako ti u timu budu nedorasli afrički “kapitalci”!
FkpCascais
Hvala vam dobri ljudi, hvala bogu pa nas ima normalnih koji smo provalili ovog lika.
Deki
Smaras sa jednim istim kroz svaku vest
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.