Почетна / Фудбал / Звезда

Нула Звезде и Хофенхајма, црвено-бели обезбедили европско пролеће!

После пет мечева Немци су први на табели са 13 бодова, српски шампион има 10, Слован има шест, док Гент нема ниједан
ФОТО: В. Марковић

Црвена звезда – Хофенхајм 0:0 (0:0)

БеоградСтадион: „Рајко Митић“.  Играно без присуства гледалаца. Судија: Боб Маден (Шкотска).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Панков, Милуновић, Дегенек, Петровић, Саного, Канга (од 80. Николић), Бен (од 80. Ераковић), Спиридоновић (од 46. Вукановић), Фалћинели (од 89. Боаћи).

ХОФЕНХАЈМ: Бауман, Сков (од 89. Сасењон), Богарде, Фогт, Нортвајт, Џон, Гајгер (од 58. Грилич), Руди (од 72. Касим), Гаћиновић (од 72. Баумгартнер), Дабур (од 46. Крамарић), Клаус.

 

Фудбалери Црвене звезде и Хофенхајма одиграли су нерешено (0:0) у мечу 5. кола Л групе Лиге Европе. Црвено-бели су после овог ремија обезбедили пласман у наредну фазу, док је немачки тим осигурао прво место у групи. 

После пет мечева Немци су први на табели са 13 бодова, српски шампион има 10, Слован има шест, док Гент нема ниједан.

Звезда је 15. пут обезбедила пролеће у Европи у клупској историји.

У другом мечу Звездине групе Слован из Либереца је са 2:1 победио Гент у гостима.  Голове за чешки тим дали су Мара у 32. и Јусуф у 55 минуту, док ја за госте погодио Јаремчук у 60.

У последњем колу Звезда ће гостовати у Либерецу, док ће Хофенхајм дочекати Гент.

Када је у питању вечерашњи меч Маракани у првих 45 минута није било пуно узбуђењења, изузетно „тврд“ меч без пуно шанси смо видели, Хофенхајм је био мало бољи, али без конкретне завршнице. Гости су имали једну изузетно добру прилику када је у 37. минуту покушао Дебур, али Борјан је сјајно одбранио.

Први део Звезда је завршила са два шута, од којих је један ишао у оквир гола. Немци су покушали шест пута, Борјан је морао само два пута да реагује. Још мало статистике из првог дела игре: 55% посед лопте имали су гости, домаћи 45%. Виђен је и један жути картон - Кангу је у 24. минуту судија Маден уписао у своју бележницу.

Друго полувреме нам је донело мало више прилика и покушаја на обе стране, а у правог хероја израстао је Милан Борјан са неколико одличних интервенција. На жалост, ни у других 45 минута није било голова.

Остаће записано да су гости 17 пута шутирали ка голу Звезде, пет пута у оквир, док су пулени Дејана Станковића пет пута опробали ударац, а само један је ишао ка голману гостију Бауману.

Хофенхајм је 63% времена имао посед лопте, Звезда 37%.

У другом полувремену видели смо три жута картона, Милуновић је добио у домаћем тиму, док су код гостију „пожутели“ Богарде и Вогт.

Треба напоменути да је шкотски арбитар могао Вогту мирне душе да покаже и други жути у 83. минуту због прекршаја у контри, али је одлучио да пусти предност и није се сетио да искључи немачког дефанцивца.

ТОК МЕЧА:

Прво полувреме:

10. минут – Без озбиљнијих прилика на обе стране.

20. минут – И даље без шанси и ударца у оквир гола.

30. минут – Изузетно тврд меч на Маракани, без већих узбуђења у првих пола сата игре.

37. минут – Прва добра прилика на мечу, шут Дебура из срца казненог просторао одбранио је Борјан.

45. минут – Први ударац ка голману гостију, шут Канге лако је зауставио Бауман.

Друго полувреме:

52. минут - Добар шут Скова и одбрана Борјана. На другој страни најбољи напад Звезде и грешка Бена, који је уместо шута одлучио да асистира и то је учинио веома лоше, па су гости узели лопту.

58. минут - Одличан покушај Гаћиновића са 25 метара. После снажног ударца лопта је отишла тик изнад пречке српског тима.

70. минут – Распламсала се игра на обе стране, Звезда је имала неколико добрих напада, али није било озбиљнијих претњи голману гостију. Слична прича и на другој страни пред голом Борјана, Немци прете, али голова нема.

78. минут – Сјајан покушај Скова и још једна одлична одбрана Борјана.

82. минут - Николић је опробао ударац. Без проблема за Баумана.

83. минут - Велики пропуст судије из Шкотске, морао је да да Вогту други жути картон после оштрог старта на средини терена.

87. минут - После "скраћеног" корнера Клаус је опробао ударац, али поново Борјан брани!

Резултати 5 кола Лиге Европе:

А група:

Рома - Јанг Бојс 3:1

Клуж - ЦСКА Софија 0:0

Табела: Рома 13, Јанг Бојс 7, Клуж 5, ЦСКА Софија 2.

Б група:

Арсенал - Рапид 4:1

Молде - Дандалк 3:1

Табела: Арсенал 15, Молде 9, Рапид 6, Дандалк 0.

Ц група:

Ница - Бајер Леверкузен 2:3

Славија Праг - Хапоел Б.Ш. 3:0

Табела: Славија Праг 12, Бајер Леверкузен 12, Ница 3, Хапоел Б.Ш. 3.

Д група:

Ренџерс - Стандард 3:2

Бенфика - Лех 4:0

Табела: Ренџерс 11, Бенфика 11, Лех 3, Стандард 3.

Е група:

Гранада - ПСВ 0:1

Омонија - ПАОК 2:1

Табела: Гранада 10, ПСВ 9, ПАОК 5, Оминија 4.

Ф група:

АЗ Алкмар - Наполи 1:1

Реал Сосијадад - Ријека 2:2

Табела: Наполи 10, Реал Сосиједад 8, АЗ Алкмар 8, Ријека 1.

Г група:

АЕК - Брага 2:4

Зорја - Лестер 1:0

Табела: Лестер 10, Брага 10, Зорја 6, АЕК 3.

Х група:

Лил - Спарта Праг 2:1

Милан - Селтик 4:2

Табела: Лил 11, Милан 10, Спарта 6, Селтик 1.

И група:

Сиваспор - Виљареал 0:1

Карабаг - Макаби Тел Авив 1:1

Табела: Виљареал 13, Макаби Тел Авив 8, Сиваспор 6, Карабаг 1.

Ј група:

ЛАСК - Тотенхем 3:3

Антверпен - Лудогорец 3:1

Табела: Антверпен 12, Тотенхем 10, ЛАСК 7, Лудогорец 0.

К група:

ЦСКА Москва - Волфсбергер 0:1

Фејнорд - Динамо Загреб 0:2

Табела: Динамо З. 11, Волфсбергер 7, Фејнорд 5, ЦСКА Москва 3.

Л група:

Црвена звезда - Хофенхајм 0:0

Гент - Либерец 1:2

Табела: Хофенхајм 13, Црвена звезда 10, Либерец 6, Гент 0.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Djeneral Draza
Utakmica na rezultat, bod je sasvim u redu. Mislim da nakon 10 bodova u grupi (mozda i vise) nema mesta velikim kritikama ni treneru ni igracima. Upitao bih, da li bi neko bio zadovoljniji lepsom igrom sa malo bodova? Pogledajte samo Ludogorec 0 bodova, ili CSKA Moskva poslednji u ne bas prejakoj grupi. Pa da Zvezfa sad ima O bodova izbila bi revolucija. Par osvrta na komentare. Pamtim odlicno Najdoskog i zaista ne vidim nikakvu slicnost sa Pankovim. Drugo, ima jedna grupa ljudi (ili je to jedan isti) koji stalno sipaju drvlje i kamenje na tamnopute igrace Zvezde i kad igraju dobro i kad ne. Ne znam zasto to. Trece, kolega grobar je potpuno u pravu da Borjan zasluzuje odmah spomenik ispred Marakane, ali odmah. Pozz.
Kosmicki Zvezdas
Bravo braco, bravo Delije! Idemo u drugu fazu, a sto da ne i u finale? Zvezda je, ime sampiona...
Red Star 91
Bravo Zvezdo! Ovo je uspeh, protiv vrlo jakog bundesligasa ciji tim vredi 238 miliona evra uzeti bod je velika stvar. Deki je postavio pravu taktiku, tvrdo na bod jer je realno Hoffe bolji tim i da smo kompletni a kamo li u situaciji gde nam fale tri nezamenjiva igraca. Cilj je ostvaren, 10 bodova su rekord u LE, vise nego bilo ko bilo kada. Do sada nam je najbolji ucinak bio 9 bodova u grupi kupa sampiona 92(Anderlecht,Sampdorija,Panatinaikos) a sada mozda osvojimo i 11, mozda i svih 13,videcemo posle Libereca. Vidi se da Deki pravi tim za buducnost. Mnogo prosecnih fudbalera imamo i treba mu vremena da to dovede u red. Nadam se pojacanjima vec u januaru pa mozda da prodjemo u sledecu rundu, pod uslovom da ne naletimo na nekog prejakog rivala. No, to nije toliko ni bitno, cilj je vec ostvaren. Bitno je da Deki izkristalizuje tim za sledecu sezonu i napad na LS. Nekim igracima se treba zahvaliti a dovesti samo prava pojacanja. RED STAR FOREVER!
Yugo
Komsije cestitke za plasman u evropsko prolece. I pod hitno Borjanu Spomenik da podignete. Pozdrav.
Cole
Ne kaže se spomenik već Medalja!
Trifecta of Doom
Baš tako!
Leva spojka
Zvezda je odigrala onako kako je Stankovic zamislio. Ostvaren je cilj, osvojen je bod i obezbedjeno evropsko prolece. U ovakvim mecevima nema mnogo lepote vec samo taktika . Zvezda mora da se pojaca na nekim pozicijama i da se nekim igracima zahvali i posalje ih na transfer listu. Sanogo je koristan igrac i steta je da vise nece igrati jer se vraca sa pozajmice. Igraci kao Sanogo su potrebni Zvezdi. Za nesto vise u daljem takmicenju potrebno je kupiti bar dva kvalitetna pojacanja.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.