Почетна / Фудбал / Звезда

ЗВЕЗДА СТВОРИЛА ОФАНЗИВНО МОЋАН ТИМ: Удар са крила

Чекају се повратак Катаија и улазак у систем Фалка
ФОТО: ФК Црвена звезда/Н. Митић

Црвена звезда је играла добар фудбал у контролним мечевима, а конкуренција у офанзивном делу везног реда биће паклена кад се у такмичарски ритам врати Александар Катаи и у систем уведе највеће зимско појачање Филипо Фалко.

Тренер Дејан Станковић имаће тада изузетан избор и помало незгодан задатак да избалансира шта је најбоље за утакмице и да у исто време сви колико-толико остану задовољни.

Звездаши нестрпљиво очекују да виде поново на терену Катаија, а повратак је ближи него што се и претпостављало. На крају припрема у Турској о томе je говорио и шеф стручног штаба.

- Доста добро је ситуација око Катаија, имаће прегледе у Београду. Надам се да ће нам против Новог Пазара бити доступан. Полако радимо на његовом тоталном укључивању у тренажни процес и у стартних 11 – рекао је Станковић.

Кад буде потпуно спреман, Катаи ће заузети место на левом крилу, али нико сада не може са сигурношћу да каже када ће то и да се догоди. Позитивно је да опоравак иде по плану, све су веће шансе да буде један од адута с клупе за финише мечева са Миланом. Кад је у питању Фалко, од њега се очекује да експресно уђе у ритам и буде на терену против Росонера.

- Фалко је велико појачање за Звезду, знам га још из Италије. Тражило га је доста клубова и задовољан сам да је дошао код нас – нагласио је Станковић.

При идеалној здравственој ситуацији, у офанзивном делу везног реда Црвена звезда има доста добрих решења. За два места у средини конкуришу тројица (Николић, Канга, Иванић), а на крилима чак шесторица (Фалко, Катаи, Бен, Гаврић, Бакајоко, Срнић).

Иванић је у свакој варијанти стартер јер је једна од најпоузданијих адута Станковића и његов успон представља тренерски печат младог стручњака. Искусни везиста има иза себе одличне припреме, уз напомену да би морао брже да развија акције против ривала као што је Шахтјор.

У генералној проби и најјачој провери Николић је добио предност у односу на Кангу и како сада стоје ствари Габонац ће морати много да се помучи како би био у првих 11.

Канга је стигао летос као велико појачање и повратник од кога се много очекивало, али од старта није ишло према очекивањима. Лоше понашање према тренеру на мечу са Либерецом у Чешкој погоршало му је статус, помало је и зачуђујуће да је још у клубу.

Јасно је да Станковић види боље решење у Николићу, а и реч је о момку од кога се очекује велика зарада. Са друге стране, Габонац је међу најплаћенијима у екипи, па не може да се постигне потпуно задовољство.

Хтели су у Црвеној звезди да после Бакајока доведу још једно брзо крило, па су се ипак определили за технику и умеће Фалка. Требало би пре прогноза око изгледа крилних позиција на Маракани сачекати да се види да ли Станковић планира да игра са класичним бочним играчима или у новајлији из Италије види другог шпица и партнера Фалћинелију.

У одређеним анализама на Апенинима, назначено је да се најбоље сналази кад је на десној страни и улази у средину одакле шутира левом ногом.

Бен је тренутно прва опција на десном крилу, а уколико се Фалко експресно уклопи стартни офанзивни квартет за судар са Миланом могли би да чине репрезентативац Комора на левој страни, Иванић, појачање из Лећеа и Фалћинели у шпицу. У другој варијанти на левом крилу ће бити Бакајоко, новајлија се изборио за добар статус и поред повреде леђа. Показао је борбеност и добро кретање, али рано је за детаљније оцене.

Млади Гаврић је имао солидну минутажу на припремама, али јасно је да ће му бити потребно много труда како би се изборио за место у тиму против Милана. Реалније је да момак рођен 2000. године буде више на терену у првенственим сусретима.

Много је фактора који указују да у овом тренутку не може да се говори о првих 11 Црвене звезде, али најреалније да сезону на гостовању у Новом Пазару започне тим: Борјан, Гајић, Дегенек, Милуновић, Родић, Саного, Николић, Бен, Иванић, Гаврић, Фалћинели.

Већу минутажу него у првом делу сезоне најавио је Павков приступом и учинком у Турској, док млади Крстовић није направио помак у Станковићевој визији и не би било изненађење да оде на позајмицу.

ГАЈИЋ УЧВРСТИО ПРЕДНОСТ

Милан Гајић је после припрема учврстио предност на позицији десног бека у односу на Марка Гобељића. Одлично је златни Орлић из генерације са Новог Зеланда искористио Станковићеву шансу и већ неколико месеци игра на високом нивоу.

У сезони 2019/20. био је Гобељић у предности у односу на Гајића, али ситуација се променила. Гајић је у Турској био одличан у офанзиви, имао је доста убацивања и две директне асистенције за голове.

Гобељић ће имати улогу резервног левог или десног бека, у зависности да ли морају да паузирају Родић или Гајић.

САНОГО ИСПРЕД ПЕТРОВИЋА

Његош Петровић није реализовао трансфер, а по свему виђеном на припремама биће и даље Секу Саного у предности у односу на њега.

Искусни везиста је прва опција на месту дефанзивног везног, а могуће је да и у појединим мечевима обојица буду на терену.

Петровић је искористио шансу кад је Саного паузирао и дао гол у Белгији против Гента, али за сада није то помогло да оде у иностранство.

НАЈМЛАЂИ У ФИЛИЈАЛУ

Никола Станковић се после одрађених припрема са првим тимом враћа у филијалу Графичар, где ће имати континуитет игара.

Марко Лазетић, центарфор рођен 2004. године, играће највероватније за омладински тим, повремено и за сениорски. Постоји, ипак, могућност да и он оде у Графичар.

Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pedja
Bakajoko mislim da je pre svega doveden kao zamena za Bena na leto. Velike kritike za Bena, ali dosta zahvalan igrac. Veoma srcan, trci, trudi se, pokriva odbranu, a zna da se nadje na pravom mestu da da gol. Videcemo kako ce Falko igrati, ako bude dobar, to ce puno znaciti. Ako se Katai oporavi, vidim njega i Falka kao krila, Ivanica i Nikolica u sredini i Falcinelija kao spica. Sanogo je defanzivno mnogo jaci od Petrovica, pre svega zbog cvrstine. Problem su njegovi kiksevi, ali i Petrovic ih ima takodje. Gajic je sve bolji na desnom beku, trebalo je dovesti Tosica za levog beka, a uvek moze da pokrije i stopera ako zatreba. Jedino mi nije jasno, zasto su dovodili Srnica, osim ako nisu kao neki moralni dug. Ne znam stvarno sta bi on trebao da igra.
Kontrarevolucija
Gavrić gubi vreme u Zvezdi ako pristane da bude rezervista Benu i Bajakoku! Gavriću je potrebno sada da igra, da stiče samopouzdanje i iskustvo, a ne da bude rezerva nekim drugorazrednim dunsterima iz Afrike! Prijateljski savet za Gavrića je da ode iz Zvezde, ali negde u SLS. Za odlazak u inostranstvo je još rano!
Tako je
U napadu sa krila, pomoćni sudija! U sredini terena glavni, a na desnom beku takođe pomoćni! Mnogo jaka ova Zvezda!
@daki
kme,kme kme ali bez sidija ne bili ni treci.
Da da
Pa vama Tole najviše i nedostaje, jer vas je održao u životu!
Прикажи још одговора
Mixi
Ja sam prezadovoljan kako Zvezda izgleda. Vidi se veliki napredak!
PENZIONER
Dajte mi secera i vode

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.