Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда без пола одбране и Иванића, али са Катаијем у Милану

Вешти дриблер ће се наћи на списку путника за Италију и могуће је да се нађе на терену у другом полувремену
ФОТО: В. Марковић

Проблеми се гомилају и нова мука је повреда Мирка Иванића, али има и позитивних вести из Црвене звезде пред реванш са Миланом – Александар Катаи би данас требало да добије лекарску дозволу за играње утакмица. Вешти дриблер ће се наћи на списку путника за Италију и могуће је да се нађе на терену у другом полувремену.

Извесно је да Катаи не може да игра још 90 минута, али за око пола сата у јаком темпу има снаге. Није искључено да прекосутра у Милану забележи први меч од новембра, кад се повредио на утакмици репрезентације и потом открио болест која га је стопирала.

Сви у екипи и стручном штабу са нестрпљењем очекују да виде Катаија на утакмицама, а са њима је на тренинзима већ скоро месеце Одрадио је други део припрема у Турској, па после обавезне паузе од седам дана поново ушао у јачи ритам.

Катаијев повратак сигурно доноси и додатну дозу оптимизма пред гостовање славном Милану, а за све што је прошао и намучио се у претходном периоду Катаи је заслужио да баш на једном од познатијих светских стадиона забележи повратак и на тај начин буде награђен за труд, одрицања и храброст.

Велики проблем за Црвену звезду је повреда Мирка Иванића. Са Маракане су синоћ поручили да је везиста ОК, али питање је хоће ли бити у стању да игра. Дошло је до оштећења мишића, па би најбољи из првог меча са Росонерима могао и да не путује у Италију.

Повређен је утакмицу са Спартаком у Суботици напустио и Филипо Фалко, али снимак ноге појачања из Италије далеко је бољи него кад је у питању Иванићев проблем. Новајлија из Лећеа наставиће данас тренажни процес и очекује се да буде стартно лево или десно крило на Сан Сиру.

Први меч са Миланом донео је два изостанка за реванш који постављају стручни штаб у максимално незгодну ситуацију, одбрана је десеткована после картона за Немању Милуновића и Милана Родића. На располагању су само два штопера и, наравно, обојица ће на терен од првог минута. Реч је о Милошу Дегенеку и Радовану Панкову.

Одавно изостанак једног фудбалера са европске утакмице Црвене звезде није доносио проблем тренеру као што је случај са суспензијом Милуновића за реванш са Миланом. Вишеструко је високи штопер ове сезоне значајан екипи, на његовој доброј форми и квалитету базирала су се у Лиги Европе и одбрамбена и офанзивна тактика.

Звездина нада на гостовањима у Европи ове сезоне у великој мери били су корнери, а посебно се то видело у Белгији. Милуновићева улога имала је кључни карактер, јер је висином и осећајем за простор правио доста проблема ривалима. Без њега, црвено-бели губе на висини и оштрини у таквим ситуацијама. Посао ће Милану бити олакшан.

Очекује се да се тренер Станковић определи за формацију 4-2-3-1, на терену би од првог минута била оба дефанзивна везна – Секу Саного и Његош Петровић. Извесно је да ће на једној од крилних позиција почети Ел Фарду Бен, а да ће главну улогу у офанзивном делу везног реда имати Гелор Канга. На другом боку требало би да почне Филипо Фалко, ако не буде осећао последице повреде у Суботици.

Изгледа да се исплатило што се није ризиковало чим је Фалко осетио проблем, одмах је замењен и није дошло до погоршања ситуације. Иванић је бол у нози добио у тренутку кад је Црвена звезда грозничаво јурила победоносни гол, а он је изједначујућим учврстио лидерску позицију на клупској листи стрелаца.

ПОВРЕЂЕН И ГОБЕЉИЋ

Марко Гобељић се повредио у уводном делу утакмице са Миланом, али је стиснуо зубе и издржао скоро цео меч. Од тада не тренира, није био у протоколу за гостовање Спартаку и како сада стоје пропустиће и он реванш са Росонерима.

Нису велике шансе да се ситуација око Гобељића промени, што Црвену звезду за нови судар са Миланом доводи у ситуацију да нема ни четири здрава или несуспендована дефанзивца на располагању.

СРНИЋ БЕК НА САН СИРУ

Славољуб Срнић ће на Сан Сиру, највероватније, бити стартер на позицији левог бека. Изостанак Милана Родића и повреда Марка Гобељића обавезују стручни штаб да импровизује у одбрани.

Срнићу неће бити први пут да игра бека у каријери, али је далеко више минута провео на терену као крилни нападач. Реч је о великом професионалцу и универзалцу, са огромним мотивом да се у свакој улози докаже у најдражем дресу.

ЗВЕЗДА: ИВАНИЋ И ФАЛКО СУ ОК

Из Црвене звезде су синоћ медијима потврдили да су Мирко Иванић и Филипо Фалко спремни за утакмицу са Миланом.

- Иванић и Фалко су ОК за Милан – клупску потврду пренео је портпарол Миљан Милошевић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Žeki
Sa Falkom, Kataijem, Ivanićem i Gobeljićem protiv Milana, a bez Rodića, Erakovića i Milunovića. Da li će da igraju Radulović, Lazetić i Bačanin? S. Srnić nije desni bek nego desno krilo, levo krilo i levi vezni.
Zujadin
Nadam se da će sve biti u redu oko Kataija, Ivanića i Falka, ali ne smemo se igrati sa sudbinom i u timu staviti motorički i tehnički nesposobne afričke “kapitalce” Sanoga, Kangu i Bena. Igraćemo na San Siru, ne dozvolimo da nam se Evropa smeje! Ovaj stepen takmičenja je prevazišao mizerne kvalitete afričkih “kapitalaca”!
RRR
Molim te ko je igrač za ulogu Sanoga,da li se razumeš u zadatke tima.
ACM
Još ako Romanjoli bude u odbrani, vrlo je moguće da mu Katai priredi besplatan ringišpil...
gičin ja
KAD IH JE INTER POBEDIO MI ĆEMO IH RAZBITI

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.