Почетна / Фудбал / Звезда

Крстовић о сукобу са Стојковићем: Само сам одговорио на провокације

„Кад сам кренуо ка белој тачки сви играчи Партизана, па и Стојке нешто су ми говорили како би ме деконцентрисали“
ФОТО: М. Спасојевић

Никола Крстовић био је један од јунака пенал серије финалне утакмице купа, после којих је Црвена звезда освојила дуплу круну после 14 година поста. Тренер Дејан Станковић држао је младог Ђетића на клупи до 101. минута, кад му је пружио шансу уместо Мохамеда Ел Фарду Бена. Крстовић је храброст показао први се јавивши да изведе једанаестерац.

- Били смо бољи током читаве утакмице. Нажалост, нисмо искористили шансе, срећа је била савезник ривала. Партизан је играо као и у  последњих неколико дербија, из контранапада. Од половине другог полувремена црно-бели су само чекали пенале, после сваког прекршаја  тражили су помоћ доктора, масера.. Осветило им се. Поштујем ипак, план противника. Партизанови играчи су вежбали пенале, ми нисмо, јер смо били сигурни да ћемо решити питање победника у 90 минута – каже Крстовић.

Због чега сте дошли у сукоб са Владимиром Стојковићем?

- Кад сам кренуо ка белој тачки сви играчи Партизана, па и Стојке нешто су ми говорили како би ме деконцентрисали. Био сам ипак,  фокусиран на извођење пенала. Голман црно-белих био ми је најближи после поготка па сам му рекао: тако је, гази бре! Ништа више од тога.  Ниједна увреда није изашла из мојих уста.

Да ли вам је Стојковић нешто рекао пре него што вам је лопту прислонио на главу?

- Можда, нисам обраћао пажњу. Кад сам осетио лопту на глави, само сам пао. Хтео сам да на тај начин њега и остале играче Партизана избацим из такта, али и мотивишем саиграче. Затим је „мој ћале у Београду” Милан Борјан одрадио све како је требало и после 14 година вратио дуплу круну на Маракану.

Зашто сте били самоуверени пре пенал серије?

- Био сам најсвежији и знао сам да ћу постићи гол.

Да ли сте знали у коју ћете страну да шутирате?

- Прихватио сам савет тренера Станковића да не смем да чекам до последњег тренутка Стојковића, већ да одмах одаберем страну.

Како је било чекати шансу са клупе?

- Стрпљење ми је било на измаку. Шалим се! Чекао сам читав меч Станковића да ме позове и уведе у игру. Испоставило се да није могло боље да испадне, што је Деки после утакмице и рекао.

Коме посвећујете гол?

- Породици и новој девојци – истакао је Крстовић.

Рајо знао да га дајем, Аџић се хватао за главу

Менаџер Рајо Божовић, којем је Никола Крстовић поверио бригу о каријери, утакмицу је пратио у друштву Ивана Аџића, некадашњег капитена и спортског директора Црвене звезде.

- Рајо је знао да ћу тражити да изведем једанаестерац и био је уверен да ћу да погодим, док се Иван Аџић хватао за главу.

Са навијачима у квалификацијама

Имао је Никола Крстовић поруку и за навијаче црвено-белих.

- Учинили смо све да их обрадујемо ове сезоне. Верујем да су уживали путем малих екрана. Надам се да ћемо од другог кола квалификација за Лигу шампиона заједно бити на стадиону.

Славље са трубачима

Открио је млади нападач делић атмосфере са славља поводом освајања дупле круне.

- Било је баш лепо. Славили смо уз трубаче у свлачионици.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Knego
Krstoviću, koja si ti lažovčina. Stojković je duplo stariji od tebe, mogao bi ti biti otac, a ti si našao njega da vređaš. Sramota.
Bruce lee
Mnogo si nevaspitan za svoje godine, mada s obzirom ko ti je menadžer i ko je u upravi kluba za koji igraš nije ni čudo. Zvezda jeste bila konkretnija u polju ali što se šansi tiče, manje više, su bili izjednačeni. Partizan je bio bolji u drugom produžetku tako da ti je konstatacija da su bili opredeljeni za penale smešna. Juče si tvrdio da te je pogodio loptom, danas da si simulirao čim si osetio loptu a na snimku se vidi da je potrajalo bar 5 sekundi pre nego što si se bacio kao da te voz udario. Na žalost sudija nije zaštitio bivšeg reprezentativnog golmana (koji se jeste nalupetao pre utakmice) a kasnije nije poštovao ni pravila igre prilikom poslednjeg penala. Po meni, Partizan sa ovakvim timom, ovakvom upravom i u ovakvoj situaciji u državi teško je mogao do trofeja.
Mirce
Tako mlad a vec pokvaren kao kvaran zub.Nije ni cudo jer za koga igra to je moralni preduslov.
Zuk
Partizan je bio bolji imao je dve sanse koje nisu iskoristili Jovic i Scekic,sut Jojica koji je Borjan odbranio.Zvezda jedinu sansu jeimala posle kiksa Urosevica koji je promasio ceo fudbal.Partizan imao vise kornera i opasnijih napada.Tako da nije tacno da je Zvezda bila bolja.Odlucujuci trenutak je bila provokacija Krstovica koji se uneo u lice Stojkovicu i govorio mu ko zna sta sa namerom da ga iznervira.Do tada sanse za pobedu bile su pola pola a posle tog trenutka Partizan nije imao nikakve jer je odmah posle toga Jojic promasio a Borjan se kretao i bar korak bio ispred gol linije.Sudija koji je vodio utakmicu korektno. podlegao je pritisku i nije ponovio penal a Borjani nije dao zuti karton.Simptomaticno je da Partizan u poslednjih nekoliko derbija ima povredjene igrace posle preostrih startova igraca Zvezde.Naposlednjoj S.Markovic je morao iz igre , pre toga Suma i Ostojici to se redovno desava na stetu Partizana a sudije aminuju.
RRR
Svaka ti je ko u Njegoša.Sine, povredjuju se nespremni i igrači koji preforsiraju.Tačno je da ste igrali srčanije i tek tako niste bili mnogo lošiji.
Дупла круна
Партизан имао две шансе а Звезда барем 6 из категорије повољних. Само Фалћинели је имао 3 прилике, онда Николић, Иванић, Срнић, итд. И то су шансе Звезде углавном преко израђених акција, не као она Партизанова када је Борјан погрешио и практично ни из чега поклонио прилику Партизану. Били смо бољи и заслужено смо освојили Куп. Мали Крстовић је израстао у једног од јунака утакмице. Фантастично изведен пенал.
Прикажи још одговора
ljubo
malo su te nagovorili da korigujes izjavu od juce,vrlo vesto i bezobrazno.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.