Почетна / Фудбал / Звезда

Чупић: Чекам позив са Маракане

Милошу Чупићу, Звездином голману, истекла позајмица Златибору
ФОТО: Архива Журнала

Кад је голман у центру пажње, логично, противнички тим је доминирао, имао више од игре, шансе, нагомилао промашаје... Лак је и закључак да је у том случају тај тим у опасној зони табеларног приказа учинка клубова или је једном ногом у нижем рангу.

Управо такав био је поглед са Златибора. Дебитант у елитном рангу, после само једне сезоне у друштву наших највећих клубова, поново је – прволигаш.

Милош Чупић је вероватно и главни јунак златиборских прича последњих сезона. Прво је у Првој лиги оставио снажан утисак сјајним одбранама, а онда и у елити показао да бравуре нису биле плод случајности.

Са 22 године бранио сам у Супер лиги и то није мала ствар за амбициозног голмана. На 18 утакмица стајао сам на голу, а последње три су посебна прича. Финиш првенства остаје у успомени, јер нисам примио гол у дуелима са Бачком у гостима и Металцем и Радничким у Ужицу где смо били домаћини у највишем рангу такмичења. Учинак у сусрету са Нишлијама био је моја најбоља партија у досадашњој каријери, специфичан меч, гости са Чаира борили су се за опстанак – каже Милош Чупић.

Изазови у овој години испраћени су бољим резултатима у односу на претходну. Чупић жали за мршавим јесењим бодовним салдом.

Екипа је била лошија у првом делу првенства, подмлађена, неискусна, рекло би се у најкраћем. Кључ, највероватније, лежи у чињеници да смо у првих седам кола имали потребу да уигравамо екипу, зато смо испаштали. Без искусних играча ушли смо у лигу са вечитим ривалима, недостајала су нам четворица фудбалера, са каријерама у Супер лиги или иностранству. Појачања су касно стигла, у паузи између јесење и пролећне етапе, да су дошла на време...

Чупић је рођен 24. априла 1999. године, бранио је за Златиборце на позајмици из Црвене звезде. Две и по године провео је на каљењу, између две епизоде шест месеци био је у Графичару, развојном тиму шампиона Србије.

Памтићу док сам жив одличне одбране кад смо крчили пут ка Супер лиги! То ме је вратило у Графичар, ближе оку црвено-белих, затим сам се поново упутио у клуб са планине. Позајмица је истекла, а 30. јуна истиче и уговор са нашим најтрофејнијим клубом.

Јунске дане проводи у Панчеву, индивидуалним тренинзима намерава да одржава и подигне форму на још виши ниво.

Циљ је да задржим континуитет брањења у новом клубу. То је жеља и план сваког младог голмана.

Мисли из дана у дан одлазе у правцу нашег највећег стадиона. Логично.

Очекујем да ћу добити слободне папире, међутим, нико ме није звао из Црвене звезде. Телефон „ћути”. Бићу, по свему судећи, слободан играч, а можда је план да ме проследе у Графичар. Све је још у фази чекања – рекао је Милош Чупић, поуздани голман за кога је фудбалска Србија чула по одбранама за Златиборце.

ДЕБИ ЗА ЗВЕЗДУ, ЗА САДА, САН

За три државне млађе селекције бранио је Звездин професионалац – до 17, 18 и 19 година. У дресу са грбом Орлова био је на по шест утакмица играјући за категорије седамнаестогодишњака и осамнаестогодишњака, а на два меча за деветнаестогодишњаке.

У сениорској каријери 33 пута стајао је на голу ОФК Београда, адут Златибораца био је на 41 утакмици, рачунајући прволигашки и суперлигашки стаж. Једном је стајао између статива у дресу Графичара, а сан о дебију за Црвену звезду – траје.

6 ГОДИНА бранио је за млађе селекције ОФК Београда, од 2011. до 2017.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lord Ajvar
Milose, nacekaces se ti! Ti nisi u kombinacijama ovih veleumova koji vode Zvezdu, kao sto nisu ni Radulovic, Pantovic, Babic i cela plejada bisra. U njihovim kombinacijama su stari istroseni poratnici iz inostranstva i stari, spori africki "kapitalci" operisani od tehike. Sa ovakvom filozofijom fudbala as plafon u kvalifikacijama je upravo ovoaj drugi krug kvalifikacija.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.