Почетна / Фудбал / Звезда

Терзић: Нисам уништио ОФК Београд, него направио чудо

Са места директора ОФК Београда, Терзић је у јануару 2005. прешао на позицију председника ФС Србије
ФОТО: Архива Журнала

Опширно је Звездан Терзић говорио о оптужбама да је уништио ОФК Београд, на чијем се челу дуго налазио пре доласка у Црвену звезду:

- Нисам случајно дошао у Звезду, неко је препознао да ово знам да радим. Често чујем приче око ОФК Београда, који је у мом срцу, а дуго већ не идем тамо. Водио сам клуб 17 година. Дуго сам играо тамо, завршио економски факултет, преузео сам руковођење у најтежем стању, кад се клуб спасао у последњем колу испадања у трећу лигу. Каса је била блокирана, играчи се разбежали. Имали смо четири фудбалера.

Затим је Терзић детаљније осликао ситуацију у којој се нашао лета 1997. године:

- Сећам се да сам постављен 24. јуна, а 28. се завршавао прелазни рок. Имао сам четири дана да направим тим, без динара. Клуб је био распаднут. Потпуно иста ситуација као у Црвеној звезди 2014, зато ово и причам. Завукао сам тада руку у џеп 1997, дао 50.000 марака. Потрошио сам их брзо за тим, па је онда било узми од пријатеља, друга, брата…И кренули смо у пројекат, направили смо од ОФК Београда најорганизованији клуб у земљи. Мали, бомбона, бутик клуб…Избацили смо највише репрезентативаца, били у врху српског фудбала. Играли смо против Оксера, Галатасараја, Атлетико Мадрида…Направили смо чудо, без ичије помоћи. ОФК Београд није добио ни динар од локалне самоуправе или државе.

Са места директора ОФК Београда, Терзић је у јануару 2005. прешао на позицију председника ФС Србије.

- Једногласно сам изабран за председника ФСС, јер сам направио добре резултате са ОФК Београдом. Не уз помоћ политике или лобија, народ је препознао да „овај човек” тамо добро ради. Боли ме шта се прича, а отишао сам из ОФК Београда пре седам година. На моју жалост као „офковца”, сада је у трећој лиги. После мог одласка је још две године играо у Супер лиги и неко сада покушава да импутира да је Терзић уништио ОФК Београд.

У закључку о ОФК Београду, садашњи генерални директор Црвене звезде је рекао:

- Терзић је 1997. године нашао ОФК Београд на дну и подигао га. Седамнаест година није испао из елитне лиге и није имао организациони проблем. Отишао Терзић и после две године су испали у трећу лигу. Зашто ово причам? Једног дана ћу отићи из Звезде, па да се не понови прича и две године касније кажу да је Терзић разглавио Звезду. Кад неко изгреши у низу, наравно да ће резултат бити лош. Не могу да оставим у наслеђе неки капитал који људи неће моћи да израубују за три месеца ако лоше раде. Клуб завиди директно од дневних одлука.

Коментари27
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vasja
Apsolutno tacno to se zna. Preko ofk se cilja crvena zvezda nebili je nekako poremetili. Zna se odakle vetar duva. Joso i franjo nisu zivi ali poneko kos nije skinuo pionirsku maramu. Uzalud se trude samo jedan kiks i avioni u brisucem letu.
Darko
Sutjeska- OFK Beograd 5-3. Takva nameštaljka se ne pamti. Sutjeska mora da pobedi a Petar divić mora da se proda Francuzima. Sutjeska pobedjuje a Divić postiže het trik. Made in Brana Mićunović i Tvorza Zvezdanić
Stojan
Rasplakao sam se dok sam citao ovaj tekst. Kakva je postenjacina ovaj Terzic to nema na svetu. Zasto li su ovako dobrog coveka hapsili. Sram ih bilo. Pa on nije dinara uzeo iz kase OFK Beograda.
Бари
Тереза остани до краја живота
Pb2011
Ma stvarno,a ko je usao u svlacionicu u poluvremenu utakmice c.zvezda - ofk bgd kod 0:2 i pretio igracima.Znamo kako je zavrsilo 6:2 .Sve tuzbe i predmeti protiv doticnog zatureni po fiokama cekaju zastaru ili nadam se nekog postenog ko ce ga poslati gde mu je i mesto.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.