Почетна / Фудбал / Звезда

ХАМЛЕТОВСКА ДИЛЕМА: Бен или Диони, питање је сад?! (18,45 – САСТАВИ)

Дејан Станковић, тренер Црвене звезде, и поред кадровских проблема верује у позитиван исход у сусрету са Митјиландом
ФОТО: М. Спасојевић

 

Ослабљена Црвена звезда дочекује вечерашњи дуел са Митјиландом у 3. колу Лиге Европе.

Без обзира што пут Хернинга нису кренули Милан Павков, Александар Катаи и Ришаиро Живковић, тренер Дејан Станковић не одриче се још једног успеха на европској сцени.

После стечене лидерске позиције, након две уводне победе против Браге и Лудогореца у групи и бод би после 90 минута на северу континента у овом моменту био можда злата вредан у настојању да црвено-бели још једном дођу до пролећа у Европи.

АУТ И КОРНЕР АДУТИ РИВАЛА

Апострофирао је Дејан Станковић главне квалитете Митјиланда.

-- Сваки њихов аут је као корнер. Лопта иде у пет метара, где дођу петорица, шесторица на скок и с нашим фудбалерима буде између десет или 15 играча. Због наведеног морали бисмо да будемо концентрисани, а код прекида су битни храброст и концентрација.

- Сусрећемо се поново са кадровским проблемима. Павков је позитиван на корону, Катаи и Живковић се још опорављају и не могу да одговоре максимално обавезама. Не желимо да ризикујемо, тако да неће играти у Данској, здравље играча је на првом месту. Диони ће после само једног тренинга бити у конкуренцији, Николић је добио јак ударац на тренингу. Не тражимо изговоре, играчи који буду изашли на терен имају искуства у такмичарским мечевима. Отворили смо много добро групну фазу, нема разлога да не наставимо. Свесни смо да ће бити тешко. Митјиланд је млад тим, са брзим играчима и жели да се надмеће. И као клуб је одлично организован. Трудићемо се да наметнемо наш начин игре и тиме умиримо њихову транзицију. Нема дилеме да нас очекује захтеван меч, али је искуство на нашој страни - рекао је тренер Црвене звезде, Дејан Станковић.

ФЕНОМЕНАЛАН ОДНОС У ЛАЗАРЕВЦУ

Станковић је похвалио издање ученика у Лазаревцу, у последњем колу шампионата.

- Феноменалан је био однос према игри и, кад се тако уђе у меч, будете награђени. Практично, све што смо пробали је успело. Било је и утакмица у којима смо били заслужили да дамо мноштво голова, а јесмо само један или ниједан. Вратило нам се за промашаје и убедљиво смо славили над Колубаром.

И пред Лудогорец Станковић није могао да располаже с комплетним играчким кадром. Неочекивани изостанци стварају проблем у жељеним замислима.

- Недостајаће нам сви, као што су недостајали за Лудогорец. Једва чекам да се врате тренинзима и буду здрави. Много је тешко кад се спрема нешто, па у кратком року се догоде промене. Али, у таквом смо моменту и то је део посла. Буде вам криво, јер сте замислили једно, после тога радите на нечем другом, а до закључка дођете на трећем. Понављам, нећу да правим изговоре, онда са њима не функционишемо добро. Увек верујем у оно што имам 1.000 одсто!

Успеси у Лиги Европе још су већи, јер Станковић у претходном периоду није могао да располаже са истим тимом.

ЛАЗЕТИЋ И НЕ ТРЧАЊЕ ПРЕД РУДУ

Упитан је и да ли до победе или ремија може уз помоћ младог нападача Марка Лазетића од старта утакмице.

- Не би требало да трчимо пред руду и правимо спектакл, он има свој природни пут. Постигао је првенац и сад мирно би требало да ради, буде ногама на земљи. Пред њим је светла будућност, дакле, ако буде прилике добиће шансу.

- То је похвала за играче, ако кажете да не играмо са истим тимом, а правимо резултате. Когод буде добио шансу има снагу, вољу и жељу да брани боје Звезде. Желимо да учествујемо у свакој утакмици и да се питамо. Гледамо да наметнемо јак притисак и будемо у контроли меча, да кад буде 50:50 утакмица превагне на нашу страну као у Разграду.

Евентуално трећа победа у низу, остварена вечерас у Хернингу, значила би вероватан пласман у елиминациону фазу.

- Зна се да нам је циљ да презимимо у Европи. За сада у групи све зависи од нас, трудићемо се да тако остане. Тако да нема потребе да пратимо пажљиво други меч из групе. Жеља је да се вратимо у Београд с позитивним резултатом.

Само се наметнуло питање: да ли би Бен могао поново да буде у стартних 11, као „лажна деветка”.

- Зашто као лажна деветка – са осмехом је упитао Станковић, чиме је наговестио да би репрезентативац Коморских Острва могао да буде у тиму од почетка као најистуренији.

ТРЕНЕР БО ХЕНРИКСЕН И ДЕСНИ БЕК ЏОЕЛ АНДЕРСОН ДЕТАЉНО АНАЛИЗИРАЛИ ЦРВЕНО-БЕЛЕ: ЗНАМО ШТА СМЕРА ЗВЕЗДА

Последњој конференцији Митјиланда пред дуел са Црвеном звездом присуствовали су тренер Бо Хенриксен и десни бек из Шведске Џоел Андерсон.

За разлику од првенства, где Митјиланд држи челну позицију, има само бод у Лиги Европе освојен у дуелу с Лудогорецом.

- Звезда има много искусних играча. Видели смо у утакмицама против Браге и Лудогореца да су ривале „уништили” пресингом током већег дела утакмице. Знамо шта смерају, ту смо да их онемогућимо да играју директан фудбал. Шансе за победу су подједнаке, ипак, верујем да ће моји играчи уз много напора успети да победе првопласирани тим групе – рекао је тренер Митјиланда, Бо Хенриксен.

Затим је реч узео бек Џоел Андерсон.

- Шест бодова довољно говоре о квалитетима Црвене звезде. Очекује нас тешка битка, али морамо да победимо. Биће лепше са освојена прва три бода, али борбе за излазак из групе тражићемо у преосталим мечевима у групи.

Андерсон је пропустио само једну утакмицу у сезони, тренер Хенриксен га користи на позицији бека, али и крила.

- Успевам и у тој улози, динамичнија је и много ми више одговара него кад сам статичан на нашој половини терена. Надам се да ћу офанзивним задацима допринети што квалитетнијој игри како бисмо остварили циљ и победили Звезду – закључио је Андерсон

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvezdas
I naravno ponovo nismo kompletni, mesec dana oni ne mogu da oporave kataija a sad i pavkova, sramota , da ti najbolji igrac ne bude vakcinisan je sramota , ali srecno, bod bi bio super

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.