Почетна / Фудбал / Звезда

СКОК У ЕВРОПСКО ПРОЛЕЋЕ: Звезда – Лудугорец (18,45 - САСТАВИ)

Црвено-бели вечерас имају прилику да се против Лудогореца пласирају у нокаут фазу Лиге Европе, уз другу жељу да меч Митјиланда и Браге заврши нерешено
ФОТО: И. Веселинов

Нема ни разлога, ни превише простора за одлагање – време је за нови Звездин скок у европско пролеће! И реми у данашњој утакмици отписује Лудогорец, али далеко су већи апетити Станковићеве екипе од преласка у Лиги конференције.

Тријумф над бугарским шампионом највероватније би оверио шеснаестину финала Лиге Европе као минимум, уз добар поглед ка кораку даље и освајању првог места у групи.

За Црвену звезду је убедљиво најбољи сценарио да се на њену победу надовеже реми у Данској у судару преостала два учесника групе, у том случају би обезбедила пласман у нокаут фазу и за улазак директно у осмину финала био би јој довољан бод у Португалији против Браге.

- Морамо да победимо да бисмо могли да се нечему надамо. Битно је да освојимо три бода, а шта буде у Данској  биће. Нећу имати никакву комуникацију са било ким око резултата са меча Митјиланд  Брага за време наше утакмице. До сада то нисам радио, нећу и даље. Искључиво сам фокусиран на то како ћемо да одиграмо – истакао је Дејан Станковић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Тешка је јесен за црвенобеле, постоје успони и падови у игри и резултатима, али кад се сагледа позиција у Европи и првенству могу да буду задовољни на Маракани.

- Задовољан сам како смо изгледали 70 минута у Лучанима. Хватамо залет до 15. децембра и паузе. До тада ћемо играти на свака три дана, а већ сада је једна од најбитнијих утакмица у полусезони. Европа је Европа, ту свако иде на победу. Видим да се прича да ће Лудогорец доћи без неколико играча, али ако вратимо филм и ми смо у Разграду били без неколико битних, па смо остварили једну од лепших победа у последње време.

Тренер Лудогореца Генчев поручио је при поласку из Бугарске да иде на победу у Београду...

- Нормално. Нико неће рећи да планира да изгуби. Сви знате шта победа може да нам донесе. Ко год да изађе против нас, каква год формација или тим, идемо максимално. Наравно, поштујемо их, одлични су у последњих десет година  створили су лепу историју клуба, како у Бугарској, тако и у Европи. На ово гледам као на једну од најбитнијих утакмица и знамо шта нам је циљ.

Лудогорец је већ много пропустио, само победа на Маракани би му дала наду да избегне елиминацију. Зато се очекује да не калкулишу против објективно јачег противника, а такав приступ ривала могао би да отвори већи простор Станковићевом тиму.

- Не размишљам како ће они изаћи на терен, до почетка меча не могу да сазнам састав противника. Што се нас тиче, знам 95 посто тима и како ћемо се супротставити Лудогорецу.

Осврнуо се Станковић на новинарске констатације да Звездина ривали сувише лако стварају шансе против његовог тима:

- Самокритични смо, не бежимо од одговорности, задовољство је радити с неким ко има приступ да и кад погреши, буде свестан тога. Такви су моји играчи, а радимо на томе да грешке сведемо на минимум. Наш стил игре је офанзиван, а нормално је да ако не казниш противника, можеш да очекујеш пад концентрације на другој страни. Не оправдавам, мада разумем да ти неко створи шансу или две, али зато имамо одбрану и голмана.

Због убацивања предмета у терен после утакмице са Митјиландом, Црвена звезда је кажњена и дозвољено је присуство само деци до 14 година. Против Каирата у јулу био је исти сценарио и завршено је победом од 5:0, надају се на Маракани репризи.

- Наравно, недостајаће нам навијачи. У Лучанима су били иза наше клупе, давали нам ветар у леђа. Играли смо пред децом против Каирата, била је лепа и пријатна атмосфера. Звездаш је звездаш, да ли је дете или одрастао, мање је важно, сви ће бити уз нас. Требало би одиграти јаку и такмичарску утакмицу за оне који неће моћи да дођу на Маракану, да обезбедимо пролеће у Лиги Европе. Не зависи само од нас, али циљ морамо да остваримо – закључио је Дејан Станковић.

Европско пролеће на Звездино раме слеће...

ПОЗИВ: ДЕЦО, ПОНЕСИТЕ БАЛОНЕ

Из Црвене звезде су упутили апел деци која ће присуствовати данашњој утакмици са Лудогорецом:

Позивамо сву децу која ће доћи на утакмицу између Црвене звезде и Лудогореца да буду припремљени у смислу навијачких реквизита и да на меч понесу балоне, папириће, заставице, како бисмо поново направили атмосферу за памћење и на крилима малишана направили још једну звездашку ноћ за памћење.

Прва асоцијација на трибине и малишане до 14 година који ће је испунити је свакако Каират. Тог 28. јула је више од 20.000 деце дошло на стадион и пружило незаборавну подршку за изабранике Дејана Станковића, а о одушевљености тиме како су малишани навијали више пута су наши првотимци попут Иванића и Катаија говорили. Е, па хајде да тако буде и сада! Хајде да опет будете толико гласни у навијању да се цео стадион ори као што је било и против Каирата. Да играчи имају осећај као да је Маракана испуњена до последњег места“ – стоји у позиву Црвене звезде.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rodni
Neverovatna igra, padanje i hvatanje za glavzu a snimak pokazuje sasvim drugačije, jel to nemoć ili taktika, ili je to dugogodišnja strategija.Igrajte BRE.igrajte. Em ste favoriti em ste kao ekipa i tim jaču. IGRAJTE! Pobeda nas zanima.
Roki
Daj BRE prestanite sa padanjem.
Roki
To Ivaniću, kad se igra onda je gol a kad se pada NIŠTA
Sima
Naravno da je Zvezda apsolutni favorit. Ale nemojte da budete naivni sa 14-godišnjacima jer je prošli put bilo mnoštvo slika publike na kojok se vide odrasli ljudi- Može neko to da "potegne" zbog zasluženog poraza. Jedino se bojim kartona, jer sudije imaju drugačije kriterije. Pobeda ne dolazi u pitanje.
Hmm
Neka se promovise petrovic ali je previse veliki rizik on da igra pre Sanoga
Srbija zemlja Zvezdasa
Napred Zvezdo, napred Svetinjo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore sa nama se moze sve.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.